lördag 23 februari 2008

Splittringen är förödande

En kraftig satsning på järnvägen är det viktigaste för att sänka utsläppen i Sverige. Det sa miljöminister Andreas Carlgren i Ekots lördagsintervju. Han tonade också ner bilden av splittringen i klimatfrågan.

Höjd koldioxidskatt är effektivare än en satsning på järnväg. Det säger statsminister Fredrik Reinfeldt som nu ifrågasätter både mål och medel i klimatberedningens förslag.

Centern har ingen central plats i allianslaget. Bortspelade kanske är ett bra uttryck. En regering med fyra partier som inte ens kan enas internt hur skall detta lag kunna förhandla med miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet?

Miljöfrågan är en fråga som kräver långsiktighet och hållbarhet. Miljöinvesteringar är inget vi kan byta kurs på varje gång vi byter regering.

Nu krävs det ledarskap av våra politiker och tyvärr tror jag inte Reinfeldt mäktar med detta ledarskap för landet. Det är för mycket interna strider inom moderaterna vilket skapar handlingsförlamning i Sverige. DN:s artikel om ökat förtroende för en regering med (s) och (mp) är lite svår att tolka. Människor är idag mer medvetna om klimat och övriga miljöfrågor. Det finns nog en kraftig frustration hos människor när de ser att politikerna inte fattar beslut fast de har kunskap. Jag har skrivit det många gånger och gör det igen. Sverige behöver inte ett nytt klimat. Sverige behöver en ny regering. Kanske med politiker som är direkt valda av medborgarna. Då skulle vi kanske slippa interna politiska strider som hos moderaterna.


Intressant

8 kommentarer:

 1. Vad Sverige behöver är ett nytt parti som vågar säga vad många tycker i samhället, istället för en ny regering. Vi såg ju hur den gamla regeringen misskötte landet i 12 år. Att välja mellan Alliansen och Vänsterkartellen är som att välja mellan pest eller kolera.

  Jag tror inte folket har glömt Lars Danielssons lögner, Freiwalds grundlagsbrott, Monas fifflande, Göran Perssons lönehöjning och herrgårdsbygge, Schymans skattefiffel, Per Garthons fyllekörningar osv osv osv.

  Nej ett nytt parti som vågar röra om i 7-parti maffian kan göra landet gott. Kanske det som även dina läsare tycks vill med tanke på vad dom röstar på i dina undersökningar? Nämligen Sverigedemokraterna.

  SvaraRadera
 2. Hej igen Jorma
  Nu kanske inte Sveriedemokraternas representanter är något gott föredömme när det gäller laglydnad eller hur. Det skulle bli ett ganska långt inlägg om jag klippte alla tidningsrubriker om kriminella Sverigedemokrater.
  Om vi lämnar olika individers beteende så kan väl du som företrädare för Sverigedemokraterna ta och beskriva det jag frågade om i inlägget? Eller stämmer det inte att det är ett mindre inbördeskrig i den bruna rörelsen?

  SvaraRadera
 3. Jo Jorma
  Du förstod att jag menade det tidigare inlägget nyckelprotesten växer när jag bad dig svara.

  SvaraRadera
 4. Björn jag är ju inte ens medlem i SD...ännu skall tilläggas.

  Det finns lagbrytare överallt så även i Sverigedemokraterna. Jag tror inget parti är förskonat från detta. Själv är jag inget undantag :)

  Om du har läst på SD-Kuriren den senaste tiden så ser du att Expo har erkännt att dom ljugit om SD. SD har in factum mindre fd kriminella som representanter i sitt parti än vad i princip samtliga riksdagspartier har, procentiellt räknat skall tilläggas. Även jag kan göra listan lång för kriminella handlingar för tex (s). Som julklapp gjorde jag en hel "gran" åt sossarna på min gamla blogg som stoppades utav PK-massan.
  http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/2007/12/socialdemokraterna-och-ssu-det-r.html

  Hur det är inom den bruna rörelsen vet jag inte, men inom SD så är det nog inte mer turbulens än vad det är i andra partier. Det finns olika åsikter osv. Själv tillhör jag den mer röda delen som fd sosse. Länka till vad du menar Björn så ska jag försöka svara på vad du undrade över med det du kallar inbördeskrig. Är lite lat, seg och trött idag ;-)

  /Jorma

  SvaraRadera
 5. Direkt valda politiker av oss väljare är det ända RÄTTA!

  SvaraRadera
 6. Hej Jorma.
  Jag tillhör det som ganska tydligt räknar in (sd) i den bruna rörelsen. Ras och nationalism är de förenande begreppen i den bruna rörelsen.
  Det är inte svårare att förstå än att organisationer som värnar om naturen eller djuren ingår i den gröna rörelsen. Det finns även organisationer som Greenpeace som också är en del av den globala gröna rörelsen. Det hörs väl tom på namnet gröna freden;)
  Det är givetvis inte detsamma som det politiska partiet Miljöpartiet.

  Den bruna rörelsen har också ett antal organisationer som verkar för rasåtskillnad och gränser mellan olika folk. Som du vet är det ett synsätt på verkligheten jag inte delar eller ens förstår.
  Jag har självklart läst en hel del om nazismen. Sverigedemokraterna är det parti som tagit på sig den bruna skjortan även om Jimmi har färgglad slips.
  Den bruna ideologin finns och jag är av den uppfattningen att i ett land som Sverige med yttrandefrihet så ska vi diskutera olika värderingar. Så om du nu inte är Sverigedemokrat så kanske någon annan som är det kan föra en debatt om vad som är så bra med den bruna rörelsen.
  Du påpekar också att det är många som klickar in sd på min väljarundersökning. Det kan nog bero på att jag ofta skriver om den bruna rörelsen. Jag försöker föra en debatt med respekt även för de bruna värderingarna. I min verklighet är alla människor olika och annorlunda men har samma värde. Det gäller även människor som har helt andra åsikter eller värderingar än jag.
  Du kanske kan läsa igenom miljöpartiets program och återkomma om det du inte gillar...

  SvaraRadera
 7. Havsglimten
  Jag tror nog vi kommer dit under 2000-talet. Det som talar för direktval är att det är tekniskt möjligt idag. Ett annat sätt är att se till att genomföra rätten för medborgare att skriva egna förslag till de beslutande församlingarna i stat och kommun. Vi har just infört det i Nyköping och det är spännande att se hur många goda ideer som kommer från individer.
  Det finns ett problem med direktval och det är att få bort mängden ekonomiska resurer som avgörande för individers kampanjer. Det kan annars bli som USA där urvalet begränsas till de som har gott om kapital. Varken kapitalet eller religionen är det som skall representeras i stat och regering. Det handlar i grunden om en maktbalans. Så hur en klok lämplig individ skall bli synlig för de som skall rösta är en avgörande faktor för personval som jag ser det. Kanske har du någon ide?

  SvaraRadera
 8. Hej Björn,

  Direktval och Nyköpingsprojektet är en bra början.
  Men vi måste få till en rättvis omfördelning av våra resurser som det är nu så är det bara marknaden och dess girighet som styr.
  Vi människor,djur och jorden tar stryk när det inte är förnuftet hos människan som kommer i centrum.
  Får vi fram en riktigt Färgstark/Stark person med hjärtat/rättvisan på rätta stället så ökar nyfikenheten och gör att personen blir synlig.
  Man kan också önska att fler människor blir klokare när dom ser
  effekterna av våra livsstilar.
  En viktig fråga är idag...vilket parti kan/törs ta upp frågan om rättvis omfördelning av våra tillgångar och genomföra dom?

  SvaraRadera