torsdag 6 mars 2008

Misslyckade företagsledare?

Runt 30 miljoner kronor planeras att tas från Norra Stockholms psykiatri. På ett år ska antalet öppenvårdsbesök krympas med 11.000. Tre verksamheter pekas ut som förlorare.

Under första kvartalet i år öppnar två av tre nya vårdmottagningar i områden där medelinkomsterna ligger över snittet i Stockholms län, visar SvD:s granskning. Samtidigt sker de flesta sammanslagningarna och besparingarna i områden där invånarna har inkomster under genomsnittet.

Flera borgerliga politiker i landstinget tror att en tidstaxa ska kunna lösa problemen för Vårdval Stockholm.

Tre oberoende rubriker som ändå hänger samman. Det är nog det här som blir resultatet med ogenomtänkt (m) och (fp) politik. Visst kan det låta bra med fritt val, egna företag, lönsamhet, fri marknad osv. men jag är helt övertygad om att svenska folket nu genomskådat tärningspolitiken. Den är hafsig och bygger på handla först och tänk sedan. Jag förstår att alliansen har bråttom att försöka genomföra den politik de tror på. Tyvärr vill jag säga för sverige hade behövt en modernisering av en del offentlig verksamhet. Genom slarv har nu moderater och folkpartiet kört all tilltro på fri marknad i botten.
Det är en mycket stor risk att vi nu får en kraftig socialistisk reaktion i väljarkåren.
Det (m) och (fp) missar i sin brådska att ett samhälle är komplext. Oförstånd eller okunskap båda alternativen är lika illa.
En regering som inte fattar att de också är ansvariga "företagsledare" för det "offentliga bolaget" är inte mycket att ha kvar. Kanske är det så illa att politiker i (m) och (fp) är misslyckade företagare. De drömde kanske som unga om att skapa ett företag men misslyckades och när de sedan sätts att förvalta och driva det stora offentliga bolaget så går det så här illa.

För illa är det - mycket illavarslande.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar