lördag 15 mars 2008

Skytte ropar på hjälp

Nu känner sig Göran Skytte övergiven av högern också. För en gång skull har Göran Skytte lyckats fånga något av intresse. Min tolkning av det han skriver i SvD är att han angriper arbetslinjen.
Så här skriver Skytte: "Det verkar faktiskt som om finansministern – i likhet med Bosse Ringholm och alla andra socialdemokratiska föregångare i finansen – tycks anse att vi medborgare lever endast för att med allt hårdare arbete dra in allt mera skattepengar till statskassan." (Min egen kommentar att det är värre att dra in pengarna till Skytte och andra herrars privata förmögenhet:))
Moderaterna det nya arbetarpartiet anser tydigen att kvinnor arbetar för lite. Skytte tar ett klipp från Borg: ”När kvinnor lönearbetar mer tar vi bättre till vara hela befolkningens kunskap och potential. Det leder till ökad tillväxt och gör landet rikare.”

Är det så att Skytte nyktrat till. Först extremvänstern och sedan borgerlig religion.
Stackars Skytte han verkar vilse. Så till Skytte om du läser det här så kanske du kan hitta något om arbete här?

Men nu till en fråga som jag med vid tolkning, kan få in i Skyttes inlägg.
Livsstilsfrågor.
Ur ett miljöperspektiv så behöver vi människor se över vår livsstil och våra levnadsmönster. Det är ingen fråga som är enkel. Varje individ anser sig och har rätt att forma sitt liv. Men när vi nu genom kollektivt handlande faktiskt riskerar mänsklighetens överlevnad så behöver vi diskutera meningen med livet. Inte i något flummigt religiöst perspektiv utan det individuella livet. Alla som tycker att meningen med livet är att producera konsumtionsvaror räck upp en hand! Det var inte så många.... eller hur
Allt skall produceras effektivare och snabbare..och snabbar..och snabbare..i arbetarpartiernas värld........krach!

Vad är det egentligen en människa behöver för att må väl...ja det blir en debatt som kommer att pågå de närmaste åren. Kanske finns det ett stark samband mellan arbete och vår livsmiljö som även du kan se. Ab har en lite kul artikel om hur jorden ser ut utan människor. Lite tankeväckande kanske?

En hel del bloggar kommenterar Skytte på sitt eget lilla vis.
Arbete som nollsummespel?
Momsbefriade dockor till pojkar?
(m)-socialister, mjuka kvinnor, hårda män & Gud
Fenomenet Skytte skjuter sig själv i foten igen
Det gamla gänget eller De fyras gäng
Att ifrågasätta traditioner
Attityder, Skytte....
Vårdgaranti, kvinnor, populism m mjj.n
Nog jobbar kvinnor alltid...
Anders Borg är inte Skyttes borg

Mer intressant relaterat till
wadström
miljöpartiet

1 kommentar:

  1. Jag har alltid haft svårt för att kunna ta Göran Skytte på allvar :D

    SvaraRadera