tisdag 15 april 2008

Bromma är en boplats och inte flygplats

Typiskt att det är centerpartiets Maud som sitter på planet i Bromma. Aktivisterna visar hur lätt det är att det händer en olycka mitt i människors bostadsområde. Lägg ner Bromma! Ok att aktivisterna protesterade mot regeringens utvisningar och utvisningsplaner men det visar framförallt på flygets och framförallt Brommas sårbarhet.

Jinge skrev klokt om flygplansolyckor i tättbefolkade områden. Det är bara att hålla med.

Flyg är idag det sämsta transportsättet ur miljösynpunkt. Flygbolagen måste som alla andra betala för flygbränslets negativa miljöpåverkan genom bränsle- och koldioxidskatter, krav som också ska ställas på hela det internationella transportsystemet.

AB AB DN SvD
Mer
intressant av wadström. Andra om: , , , , , , , , , , , , ,
Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Men nu får ni ju lägga av! Jag bor själv i Bromma och jag tycker det är fruktansvärt bra att flygplatsen finns! Ni har blivit nedröstade! Lägg ner nu! Jag blir så irriterad på er kärringar som lipar om flygplatsen existens hela jävla tiden. Om man bor i en storstad som Stockholm så får man tamejfan leva med att det finns flygplatser i närheten! Din jävla kärring! Passar det inte så flytta!

  SvaraRadera
 2. Brommas vara eller icke vara går att diskutera, men de flesta stora flygplatserna är i närheten av storstäder. Paris, London, New York för att nämna ett fåtal.

  Förutom tåg, är flygplan det miljövänligaste transportmedlet (och också det säkraste). Flyplan står för en väldigt liten procentenhet vad gäller den globala uppvärmingen. Bil eller båt ner till södra Europa är mer miljöovänligt, kostar mer och tar längre tid.

  SvaraRadera
 3. Bromma är och ska förbli en flygplats, oavsett vad en massa miljöknuttar har fått för sig. Dom som har bott i bromma i många år vill ha det så. Sen flyttar det in en massa Rabbatnissar som tror dom bor på landet.

  SvaraRadera