fredag 9 maj 2008

Ekosystem

Den kommersiella utfiskningen av torsk har alltså, enligt Fiskeriverket, även en roll i de senaste åren gissel för Östersjön: algblomningen.

Artikeln i SvD visar rätt tydligt på konsekvenser av människans handlande. Ekosystemen rubbas och i slutänden hotas vår egen existens.

En fråga som äntligen börjar diskuteras är vår användning av plast. Det lär komma ganska mycket forsking och information på temat framöver. Det måste betraktas som en av år tids större naturkatastrofer som är helt orsakad av människan.

Jag tror man räknade med 20.000 ton plastprodukter i våra närhav. Då har vi inte tagit med alla partiklar av plastfiber som är en direkt fara mot vår existens.
Har du en fliströja så går du omkring med ett antal begagnade petflaskor på kroppen:). Vad tror du händer när du tvättar dina kläder. Just det plastfiber direkt ut i havet. Det blir fina transportörer av andra miljögifter och hux flux har du skiten på din tallrik. Shit in shit out heter det på dataspråk. Ett ekosystem ekar:). Det du tillför får du åter....

Det låter så klart dramatiskt men vi måste få ett stopp på användning av plastprodukter. Framförallt inom onödiga områden som förpackningar o.s.v.

Gör din insats för miljön med börja idag.
Undvik att köpa plastprodukter!!!!!!

Plast är ett samlingsnamn för artificiella konstruktionsmaterial baserade på polymerer. Förutom polymerbasen ingår ofta i plastmaterial en rad tillsatser. Vissa plaster, såsom etenplast består nästan uteslutande av polymer medan andra kan ha uppemot 70 % tillsatser. Mjukgjord PVC har till exempel 70 % tillsats, främst i form av mjukgörare.

Mer intressant av wadström. Andra om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Dags att bojkotta plastpåsar
    Plastkassar har redan förbjudits på många ställen i världen: allt från Australien till Zanzibar. Dags att förbjuda det i Sverige med.

    http://regionalreklam.blogg.se/

    SvaraRadera