torsdag 1 maj 2008

Idag samlas den Gröna rörelsen i Brasilien

- Vad har hänt med Centern som tidigare var ett grönt parti och var finns socialliberalerna i Folkpartiet? Och vad har hänt med Kristdemokraterna, frågade Östros.
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin gick hårt åt den borgerliga regeringen för att den ökar orättvisorna i samhället och skapar en frihet bara för de rika.

Jag tar några rader från Birger Schlaugs inlägg idag 1.a maj:
Alla förändringar börjar med att de som inte vill förändra säger: Det är orealistiskt.
Men vilka är egentligen realister? De som vill ha mer av samma ohållbara livsstil – eller de som vill förändra den?
De som tror att ekologiska realiteter skall rätta sig efter ekonomiska teorier - eller de som vet att ekonomiska teorier måste utgå från ekologiska realiteter?
De som reducerar människan till en ekonomisk varelse – eller de som inser att människan är en biologisk, social och kulturell varelse?

Idag inleds kongressen med gröna partier från hela världen i São Paolo, Brasilien. Från Sverige deltar bland andra Peter Eriksson och Per Gahrton.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet, 1:a maj, arbetarrörelse, brasilien, grön , ekologisk Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar