torsdag 1 maj 2008

Sifo en riktig såpa och så 1:a maj

Då kom ytterligare en "vetenskaplig" undersökning från Sifo. Den här gången var det media - aftonbladet som beställt en mätning på vem som är snyggast eller minst styggast av partiledarna. Eller var frågan vem den tillfrågade hade förtroende för. Vad betyder det då att någon säger sig ha förtroende för någon.

Den här typen av topplistor är lite roligt och lättläst i hängmattan, men säger den något om framtiden.
Jag roade mig med att titta på vad unga människor valde. Det är kanske inte så långsökt eftersom de unga är framtiden. s 44%, m 39%, mp 36%, c 34%, kd 22%, fp 20%, v 17%

En lite lustig händelse att rangordningen sammanfaller ganska väl med hur jag tror valresultatets rangordning 2010 kommer att se ut. Men det vet vi ju då... Du röstar väl här på sidan i bloggvärldens väljarundersökning?

Så vad händer nu i världen. Det mest anmärkningsvärda jag kan hitta är att räntan sänks ytterligare i USA. Nu betalar snart bankerna i USA kunden för att låna :).
Clinton verkar vara en helt galen kärring som vi får hoppas återvänder hem till köket och lagar mat åt Bill istället för att styra USA. Det här uttalandet kan få den mest optimistiska människa mörkrädd.
- Om jag är president skulle vi attackera Iran. Vi har möjligheten att utplåna dem totalt, sade Clinton till tevekanalen ABC.
Amerikanska soldater verkar ta livet av sig själva. Det är väl inte så svårt att förstå att en soldat kan få svårt att se någon mening i livet efter att ha dödat kvinnor och barn i ett orättfärdigt krig. Om nu krig någonsin kan vara rättfärdiga...

Dagens fåntratt få jag nog ändå dela ut till Magnus i cuf. Han har lite svårt med begreppen men nu har han också fått synas lite, så då sover han väl gott inatt. Annars är det nog tyngre politiker som Östros & Co som dominerat talen denna 1:e maj arbetarrörelsens dag.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet, 1:a maj, arbetarrörelse, usa, clinton , självmord Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Måste bara säga att detta var en riktigt bra, snygg och tänkvärd blogg.. Kolla gärna in på min och lämna en kommentar, tack: http://hygienkonsult.blogspot.com

    SvaraRadera