måndag 30 juni 2008

Alla tjänar på om ni lägger er

Född på 50-talet. Tonåring på 60-talet. Med det perspektivet vet jag en sak. Det går inte att kontrollera och övervaka människor mer än till en viss gräns. Det går aldrig att förutse vad som kommer imorgon men Imagine.....

Expressens läsare sluter upp i protestkampanjen. Men riksdagsmän som röstat igenom FRA-lagen menar att kampanjen är lönlös. - Det känns jättekonstigt att det kommer nu, säger Johan Pehrson, folkpartiets gruppledare i riksdagen.
Alltihop är ett missförstånd. Det är statsministerns analys av den våg av kritik som sköljer över honom. - Alla tjänar på om debatten lägger sig, säger han till Expressen. Vem är alla, jag måste vara en av de där som är tillhör utanförskapet i Reinfeldts klubb.

När jag var ung var vi inte så individualistiska Vi hade ingen mobiltelefon ingen dator..vi träffades ändå...Det är klart att det fanns alltid herrar med slips som ville ha kontroll..de vann på 80-talet!
Relationer reducerades till en handling där man bytte varor och tjänster och alla ekonomiska marknader måste kontrolleras och övervakas.

Det här är nog svårt för unga människor att förstå idag. Diktaturer som Stalin och Hitler. Städer som är sönderbombade, atombomber, utrotningsläger...Nu är det filmer om amerikanska hjältar som reser kring och dödar.."för friheten".
FRA är inte bara en lag. FRA symboliserar att någon vill ha kontroll över dig. Någon vill avlyssna dig. Någon vill att du skall vara rädd. Någon vill att du skall tro på att det finns någon man någonstans som hotar hela det amerikanska samhället och oss. Men kära läsare hotet har vi hos oss själva i form av rädsla. Individuell rädsla för vadå? Vem är fienden. Vem är det vi skall vara rädda för? Just nu har Reinfeldt Bush och Bildt, ja kanske hela alliansens riksdagsgrupp blivit symbolen för överhögheten som vill skrämma oss och få oss rädda. Men lyssna på den här mannen

De senaste människorna som missförstått och bloggat om fra...Vilka idioter de är svenska folket och i synnerhet bloggare de fattar ju ingenting och har helt missförstått...eller hur Reinfeldt!

Jag må kallas Hippie eller flummig eller vad ni vill men det är något som rör sig mellan människor. Jag tror många genomskådat bluffen och vill ha ett annat samhälle. Ett samhälle som bygger på annat än kontroll över oss som bara producenter och konsumenter. Det är nog en rörelse som också handlar om att återfå människovärdet.

Slipsfolket kan fara åt helvete för att kopiera en av mina vänners enkla analys.

Så här är den senaste skörden om FRA som olika individer producerat. Så till Reinfeldt ett budskap. Du får hitta ett nytt folk som lägger sig för dig .....

FRA-mejlbombning
Stikkan Ljunggrens Blogg
"... kvart. Och resultatet blev inte så pjåkigt: http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1214978/statsvetare-protestmejl-kan-ha-stor-effekt FRA-upproret visar vad som ha..."
26 minuter sedan - 30 juni 17:21 293 ord Anmäl länken
Ren Lycka
LilyanLinnéa
"...lkagris orm, men slår i knät och voltar! x) Iaf, efter ca 6 timmar i bil var vi framme i Sthlm! Vi fick låna en lägenhet av en av Patricias pappas vänner, viloket var skitsnä..."
1 timme sedan - 30 juni 17:07 3913 ord Anmäl länken
Världsrekord i dålig tajming
veckans bild
"...nniskor som föraktar honom nu kände knappt till honom innan han gjorde sig till FRA-lagens ansikte utåt genom att spela rollen av den individ som yrkar på återremiss i stället..."
1 timme sedan - 30 juni 16:55 231 ord Anmäl länken
En halv miljon protestmail
Klocklös i Tiden - Freudianska felskrivningar Båstad
"...r den som vill skicka protestmail till de riksdagsledamöter som röstade ja till FRA-lagen. Nu läser jag att nästan en halv miljon mail har gått iväg. Med tanke på att 143 leda..."
1 timme sedan - 30 juni 16:54 73 ord Anmäl länken
Försvarets Radioanstalt FRA...
Sextioplus saliga röra
"...ska kunna avlyssna vår elektroniska kommunikation. Protester och demonstrationer, mest från ungdomar. Ingen vill vara övervakad. Och vilka skriker högst om att värna den ..."
1 timme sedan - 30 juni 16:44 132 ord Anmäl länken
Hej FRA!
Tankar om stort och smått Stockholm
"Hej FRA! Det finns ingen anledning att läsa mitt mail. Jag har ingenting att göra med al-Takfir wa al-Hijra, FARC eller Mujahedin-e Khalq. Jag har aldrig gjort Siyama eller ti..."
1 timme sedan - 30 juni 16:43 80 ord Anmäl länken
Centeruppropet publicer debattartikel
Den Liberala Misantropen Malmö
"...estet kan inte tolkas på något annat sätt än att Centerpartiet tar avstånd från FRA-lagen. ... Snart ska CenterUppropet.se möta företrädare för partiledningen och framföra sin..."
1 timme sedan - 30 juni 16:38 84 ord Anmäl länken
Välkommen till Stasi och KGB land - 3!
UD/RK Samhälls Debatt
"... med omedelbar verkan lämnar ALLA partiuppdrag och partiet som en konsekvens av FRA lagen. Och han nöjer sig inte bara med detta utan bidrar aktivt i kampen mot lagen genom at..."
1 timme sedan - 30 juni 16:20 861 ord Anmäl länken
Hej FRA!
Jonas Morian PromeMorian Norrmalm
"...orterar att webbyrån Starring gör gemensam sak med Fria Tidningen. Målet är att FRA ska drunkna i känslig e-post som fastnar i deras filter. På en snabbproducerad kampanjsajt..."
1 timme sedan - 30 juni 16:17 86 ord Anmäl länken
Kristdemokraterna sviker sin egen etik
Under den svarta natthimlen
"Engagemanget har ökat efter att FRA-lagen klubbades igenom i riksdagen. Thomas Matsson, chefredaktör på Expressen, säger till Resumé att han kanske kommer mejl-bomba självaste..."
2 timmar sedan - 30 juni 16:09 276 ord Anmäl länken


Ren Lycka
LilyanLinnéa
"...lkagris orm, men slår i knät och voltar! x) Iaf, efter ca 6 timmar i bil var vi framme i Sthlm! Vi fick låna en lägenhet av en av Patricias pappas vänner, viloket var skitsnä..."
1 timme sedan - 30 juni 17:07 3913 ord Anmäl länken
Försvarets Radioanstalt FRA...
Sextioplus saliga röra
"...ska kunna avlyssna vår elektroniska kommunikation. Protester och demonstrationer, mest från ungdomar. Ingen vill vara övervakad. Och vilka skriker högst om att värna den ..."
1 timme sedan - 30 juni 16:44 132 ord Anmäl länken
Hej FRA!
Jonas Morian PromeMorian Norrmalm
"...orterar att webbyrån Starring gör gemensam sak med Fria Tidningen. Målet är att FRA ska drunkna i känslig e-post som fastnar i deras filter. På en snabbproducerad kampanjsajt..."
2 timmar sedan - 30 juni 16:17 86 ord Anmäl länken
Och så lite FRA-humor
opassande
"Frapedia har utökats med en sida för samling av skämt som uppstått i debatten. Inget ont som inte har något gott med sig. Hjälp till att fylla på med de skämt du hört eller hi..."
2 timmar sedan - 30 juni 16:04 103 ord Anmäl länken
Dagens Wonder
..:: josephzohn gås blogger ::.. Stockholm
"... En svensk version lär vara på gång. By Salt Sjökvisten ... fra, avlyssning, flash, humor, walt handelsman..."
2 timmar sedan - 30 juni 15:48 39 ord Anmäl länken
Det är väl rätt självklart arbetar man på "FRA" simmen så är man klädd därefter
Tinas Universum Mälarhöjden
" Modefolket är ofta ?clonade? i sina kläder och talar på sitt sätt, sen har vi reklammaffian de är på sitt sätt och revisorer ser ut som ja just det revisor:-) Jag fördomsful..."
2 timmar sedan - 30 juni 15:47 41 ord Anmäl länken
Ännu mera FRA
Jag tänker på avståndet mellan vagn och plattform
"...årt det verkar vara för dem att inse hur allvarligt det är. Expressen har tagit fram ett formulär för att protestera, och jag antar att riksdagsservrarna kommer att svikta nu...."
2 timmar sedan - 30 juni 15:38 131 ord Anmäl länken
Den grønne Vatikan.
Konvertittbloggen
"...r sosialt ansvar, melder Catholic Star Herald . Det kommer ikke bare grønne ord fra Vatikanet. Pavepalasset har også anstrengt seg for å bli grønnere. Vatikanet har et skogbev..."
3 timmar sedan - 30 juni 15:10 383 ord Anmäl länken
Moderat försoningsflört med bloggarna?
Almedalsbloggen Visby
"...rna har ju fått löpa gatlopp under debatten om utvidgade spaningsmöjligheter åt FRA. Man kan ju undra hur det har påverkat partiets sedan länge proaktiva förhållningssätt gent..."
3 timmar sedan - 30 juni 15:02 167 ord Anmäl länken
Ganska kul
Brentlin
"Riksdagsledamöterna har fått ca 500 000 mail i protest mot FRA! Go Expressen! ..."
3 timmar sedan - 30 juni 14:50 13 ord Anmäl länken
PrenumereraRSS-flödet! Få automatiskt reda på när något nytt blogginlägg


0Like
Är detta den moderata på medborgarnas protester mot FRA-lagen? close
17 minutes ago in fra-lagen, Moderater, Övervakning […]
ag har fått ett (1 alltså ETT) svar när jag använde Expressens utmärkta sätt att protestera mot FRA-lagen. Det kom från moderaten Göran Pettersson, och det är i och för sig imponerande att han, som en…

Valfritt
Profile
0Like
Reinfeldt tar lätt på kritiken mot FRA-lagen close
34 minutes ago in Uncategorized
…ar gammal, men den är ändå viktig att lyfta fram. Reinfeldt säger i en intervju att debatten om FRA-lagen borde läggas ner. Han menar att det inte tjänar någonting till ändå. Detta uttalande visar end…

Anat1204's Weblog
Profile
0Like
Var tar de vägen? close
37 minutes ago
…en verkligen kostar oss skattebetalare. Börjar Sverige bli stängt? Förstår varför vissa vill ha FRA-lagen, inte så dumt med full kollparian.....! Det här blogginlägget t ex, var kommer det att dia…

Humlan
Profile
0Like
Kostnaden och faran med allmän övervakning close
58 minutes ago in IT och integritet
…om filmas. De som sitter och övervakar är också människor - människor som inte heller alltid följer lagen och utnyttjar sin nya makt på felaktiga sätt. En artikel i The Guardian berättar närmare om t…

Kryptoblog
Profile
0Like
Om en väljare är emot FRA-lagen är det per definition en oviktig ... close
1 hour and 32 minutes ago in delade
lhandahåller tjänsten att enkelt skicka protestmail till alla riksdagsledamöter som röstade för FRA-lagen. Han skriver (riktat till Otto Sjöberg): “E-post är mitt viktigaste verktyg för att kunna hål…

arbetsnamn
Profile
0Like
Välkommen till Stasi och KGB land - 3! close
1 hour and 32 minutes ago in Fri- och rättigheter, Yttrandefrihet, FRA […]
…Fabian Norlin som med omedelbar verkan lämnar ALLA pariuppdrag och partiet som en konsekvens av FRA lagen. Och han nöjer sig inte bara med detta utan bidrar aktivt i kampen mot lagen genom att starta…

UD/RK Samhälls Debatt
Profile
0Like
Äntligen dags.. close
1 hour and 36 minutes ago in Allsvenskan, Blåvitt, Fotboll […]
…å igen och inte det svenska landslaget. Jag tycker personligen inte att det går att jämföra dessa 2 lagen.. När det svenska landslaget spelar blir jag lätt utråkad, det blir jag inte när det är Blåvit…

Här handlar det om fotboll
Profile
0Like
Kristdemokraterna sviker sin egen etik close
1 hour and 43 minutes ago in Politik
Engagemanget har ökat efter att FRA-lagen klubbades igenom i riksdagen. Thomas Matsson, chefredaktör på Expressen, säger till Resumé att han kanske kommer mejl-bomba självaste FRA: Vi kommer aldrig a…

Under den svarta natthimlen
Profile
0Like
okommenterat close
1 hour and 46 minutes ago in Stoppa FRA-lagen, Politik
Vet inte ens om jag skall kommentera det här mer än jag gjort. Tror jag lämnar över till mina besökare att själva avgöra hur man skall uppfatta denna riksdagsledamots mottagande av folks protestmail.

Oväsentligheter mm.....Μη σημαντικός
Profile
0Like
Reaktioner close
1 hour and 58 minutes ago
…ma sig att så många fortfarande hänvisar till den här sågningen som om den gällde dagens version av lagen?" Signalspaning är en viktig del av vår underrättelseverksamhet. Därför är det av största vik…


FRA...

URL: http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=228766
BLOGG: Diagnosen grov fobi, panik och ångest. - av Lotta
INDEXERAT: 2008-06-30, kl: 17:17
"[ Forum: Klotter ] ...NKRIKE regerar, ialla fall när det kommer till chokladpraliner ..."
FRA - MSN?

URL: http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=228765
BLOGG: Diagnosen grov fobi, panik och ångest. - av Lotta
INDEXERAT: 2008-06-30, kl: 17:17
"[ Forum: Datorer och IT ] FRA ska ju avlyssna och läsa alla mail osv. som går ut/in från sverige, och det finns ju många operatörer som går först till stationer utomlands och sen till den uppringda telefonen. Men hur är det med MSN, går det via en surver(sp?) utomlands..."
Skydda sig mot FRA

URL: http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=228759
BLOGG: Diagnosen grov fobi, panik och ångest. - av Lotta
INDEXERAT: 2008-06-30, kl: 17:17
"[ Forum: Datorer och IT ] Jag, precis som många andra är mot FRA-lagen och vill mer än gärna sprida information till så många som möjligt om hur man skyddar sig mot FRA. Jag är även förvånad över hur många det är som är så naiva och tror att spaningen inte sker mot vanliga..."
Protestera mot FRA-lagen

URL: http://pupcat.devote.se/blogs/404387/protestera-mot-fra-lagen.htm
BLOGG: Pretty Sexual - av Therese Alsin
INDEXERAT: 2008-06-30, kl: 17:17
"Gör som jag och flera tusen andra och protestera mot FRA-lagen! Det kan du göra HÄR.Bered er dock på att få ett mail från riksdagsledamoten Göran Pett..."
SEK Stibor, IMM-Fra, IRS and FX closings 16:15 cet - 2008-06-30.
URL: http://adviceact.blogspot.com/2008/06/sek-stibor-imm-fra-irs-and-fx-closings_30.html
BLOGG: Advice & Act's Blog - av Advice & Act
PUBLICERAT: 2008-06-30, kl: 16:36
"To improve readability, please click on the image and enlarge it! För att öka läsbarheten, klicka på bilden och förstora den sedan! Disclaimer: This information is prepared for informational purposes only and does not constitute a recommendation, offer, general solicitation or official confirmation of terms. It is based upon generally available information believed to be reliable, but no representation is made ..."
FRA-lagen
URL: http://slavsta.blogspot.com/2008/06/fra-lagen.html
BLOGG: I Slavsta Intet Nytt - av John Blond
PUBLICERAT: 2008-06-30, kl: 16:31
"Många som är emot denna lag och det är jag också trots att man kan egentligen inte borde vara det så länge som man ej har något att dölja. Dock så är det en kränkning av sitt eget liv och jag vill så klart att ingen skall veta vem jag köper mina snöflingor eller hyr blommor av. John Blond åker säkert ..."
Hjälp!
URL: http://dolly.blogg.se/2008/june/hjalp.html
BLOGG: DollyStaar - av dolly
PUBLICERAT: 2008-06-30, kl: 16:18
"Hjälp till att protestera mot FRA-lagen. Låt dom inte ta vår frihet! LÄNK!"
Kristdemokraterna sviker sin egen etik

URL: http://soilander.wordpress.com/2008/06/30/kristdemokraterna-sviker-sin-egen-etik/
BLOGG: Under den svarta natthimlen - av Peter Soilander
PUBLICERAT: 2008-06-30, kl: 16:08
"Engagemanget har ökat efter att FRA-lagen klubbades igenom i riksdagen. Thomas Matsson, chefredaktör på Expressen , säger till Resumé att han kanske kommer mejl-bomba självaste FRA: Vi kommer aldrig att underordna oss en lag, antingen den handlar om FRA, Säpo eller polisens möjligheter att avlyssna, som hotar våra källor. Detta är nu gjort . Riksdagen har fått in över 500.000 mejl, berättar SvD , till riksdagsledamöter som röstade ja till lagen. Från kristdemokratiskt håll hörs det inga ..."
Och så lite FRA-humor då

URL: http://opassande.se/index.php/2008/06/30/och-sa-lite-fra-humor-da/
BLOGG: opassande - av opassande
PUBLICERAT: 2008-06-30, kl: 16:04
"... att deras viktiga arbete måste få fortgå utan “störningar”. * * * Andra bloggar om: FRA , avlyssning , övervakning , kontrollsamhället , privatliv , integritet , politik ..."
Nämen låg de där?!
URL: http://novali.bloggspace.se/599738/Namen-lag-de-dar/
BLOGG: Barba no facit philosophum. - av Wildfire
INDEXERAT: 2008-06-30, kl: 15:47
"Ett meddelande på den italienska siten Netlog: ...u speak italian very well...are u in Bologna? if yes i can offer u a drink. ....if u have msn we can talk there sometimes! what do u do in ur life? bye Fra P.S. oj herregud, du satte dig pa mina kottbullar Wahahahahaha!! Bra fras att kunna!"

Fra läcker redan:)

För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: usa carl bildt mandela terrorist bush , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar