torsdag 5 juni 2008

Att leva ett nor(m)alt socialt liv

De som inte har något annat val än bilen måste kunna leva ett normalt socialt liv. Så avslutar Svd en artikel om kommande bensinprishöjningar.
Du som missade "who killed the elictric car" börja läs här

Det andra perspektivet på ett normalt socialt liv kanske kan vara rätten till en sjukförsäkring.
Den borgerliga regeringen driver nu igenom sin största budgetbesparing under mandatperioden. De kallar förslaget för rehabiliteringskedjan, det måste vara årets största skämt. Det är värre än mr högerpartiet började kalla sig arbetarparti. Språkmissbruk är vad regeringen ägnar sig åt.

Vi får väl se vad som händer. Staten skjuter över sina kostnader på kommunernas socialtjänst. Socialbidraget har ju den konstruktionen att innan något betalas ut skall personen sålt allt de äger för att ha rätt till bistånd. En sjuk persons försäkringsersättning ersätts av en beräkning på hushållets samlade inkomster. Kanske blir några miljarder kvar i statskassan så att moderaterna kan sänka skatten för sina mer förmögna polare...Sverige behöver en ny regering som tar ansvar för hela landet.

Mer intressant av wadström. , , , , , , , , , , , , ,
AB 1 SvD 1 DN 1

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig! Vi sjuka är inte hemma för att vi kan arbeta med något, utan för att vi inte kan! De pratar om fusk, men går bara efter statistik, istället för att kolla upp sanningen! Många blir sjuka av det hårda samhället. Istället för att göra något åt det, ska vi tvingas ut i samhället igen och bli ännu sjukare, eller leva på socialbidrag!

    SvaraRadera