lördag 28 juni 2008

Dagens klarläggande om FRA-lagen

Min morgon började med att läsa min lokaltidning. Där fanns en kommentar till Börje Kjellens avhopp från folkkontrollpartiet (fp) på grund av FRA-lagen. Nu var det gruppledaren i Trosa Bengt-Eric Sandström (fp) som förklarade sig. Det är ganska sensationella ord som står i tidningen.
Citat: " För många liberaler är integritetsfrågan viktiga. Känns det konstigt att ert parti varit med och röstat igenom det här?
- Du har en poäng i att man som folkpartist borde ställa sig upp och skrika. Men inom alliansen måste vi vara lojala mot varandra, det handlar om att ge och ta, säger Bengt-Eric Sandström" Slut citat.

När jag läser det här från den ledande folkpartisten i Trosa så konstaterar jag att folkpartiet svär sig fria och pekar på någon annan. Partiet hänvisar till lojaliteten med alliansen. Så var kommer drivkraften till att övervaka svenska folket. Vem pekar folkpartiet på som de de är lojala med. Att det inte är svenska folket det vet vi redan men är det så att folkkontrollpartiet nu försöker skylla på moderaterna. Vad är då moderaternas egentliga motiv till att driva en fråga där de kör över oss alla. En inriktning som skulle göra Stalin blå av avund?

Sedan kan man ju spekulera i om folkpartiledaren väljer att fara med osanning under galgen. Folkpartiet har ju inte som varumärke att driva en egen långsiktig politik. Ofta är det populistiska uttalanden om både det en och det andra.

En vecka har gått sedan regeringen med knapp majoritet fick igenom FRA-lagen. Ett återkommande argument var att lagen ska rädda svenska liv i Afghanistan. Men nu tar FRA-chefen avstånd från påståendet.

Först var det försvarsminister Sten Tolgfors (m) som agiterade för FRA-lagen i riksdagen:
Läs min tidigare kommentar om detta.

FRA-chefen säger också som svar på frågan. Har du blivit hotad?
–Gränsen mellan trakasserier och hot är svår att dra. Det otäcka i sammanhanget är att informationen på nätet kan locka andra människor att göra oss illa. Man uppmanar till att fotografera våra medarbetare när de går på bussen. Det känns väldigt obehagligt. Någon galen person kan agera.

Det var mycket klartänkt. Det är exakt så som en majoritet av svenska folket känner. Vi är hotade. Hela vårt privatliv skall avlyssnas och övervakas av staten. Någon galen person kan agera.

Vi kan inte ha en lagstiftning som öppnar upp för detta hot mot din och min integritet. Det är det allvarligaste hotet mot yttrandefrihet och i grunden demokratin som svenska folket upplevt på årtionden. Skall i lita på våra politiker. Jag är själv politiker och önskar av hela mitt hjärta att vi skulle kunna svara ja. Tyvärr är verkligheten att vi alla är människor. Människor och makt kan utlösa fasansfulla händelser. Det har historien lärt oss.

Nu kanske ankdammen Sverige brister eftersom människor utanför Sverige börjar fundera på vad som sker i "demokratin" Sverige.
- Det förvånar oss djupt, säger Willem Debeucklaere från CPVP om att Sveriges riksdag röstat fram signalspaningsförslaget, i ett sju minuter långt inslag som visats på belgisk teve.

Jag skall avsluta det här inlägget med historien om Eva. Jag har skrivit och skrivit och skrivit om Eva. Många kanske inte riktigt förstår varför Eva är så viktig. När hon som barn utnyttjades sexuellt av politiker tystades detta ner. Polisen fick inte göra sin utredning, åklagaren fick inte åtala. Hela vårt rättsväsende sattes ur spel för att skydda just politikerna och makten. När den här typen av händelser inträffar i en demokrati så finns press och media som en tredje statsmakt. Det som hände var att DN och Aftonbladet tystades. Det kallas Geijeraffären men det handlade egentligen inte om justitieministern

Jag menar att alla människor kan göra felaktiga eller tokiga saker men en demokratisk stat skall upprätthålla lag och ordning för samtliga medborgare. En liten omhändertagen flicka har rätt till skydd och rättvisa mot sexuella övergrepp även om övergreppen sker av makthavare.

Fram till denna svenska skamfläck är utredd, förövarna lagförda, och Eva fått sin ursäkt och eventuellt någon form av ersättning för sitt lidande så litar inte jag på varken polis, åklagare, domstol, politiker eller svensk press. Det som hände Eva kan hända både dig och mig.

Ur det perspektivet ser jag nu en FRA-lag som ger staten oanade möjligheter mot oss enskilda medborgare. Det går tyvärr inte att lita på staten. Demokratin bygger på en kontroll av staten och makten. Någon satte det systemet ur bruk när det gällde barnet Eva. Så till er alla som engagerar i FRA-debatten. Läs om Eva (obs hon talar sant) och fundera på varför det är så viktigt med en fri press, yttrandefrihet och en fungerande demokrati. För mig är FRA-lagen en fortsättning på mörkläggningen av Sverige och friheten för dig och mig.

Nu kommer några borgerliga tossiga kvinnorörelser ut och skall skärpa sexköpslagen. Jag vill bara säga att de kan lägga ner dessa kvinnorörelser och kvinnorörelser överhuvudtaget om de inte kan försvara Eva. När ett barn blir utnyttjat sexuellt av manliga makthavare och kvinnorörelsen håller käften, trots att de vet vad som är sant, så kan de hålla käften i fortsättningen också:(

Det finns ett annat perspektiv om att en vuxen kvinna äger sin egen kropp och kan sälja den om hon vill. Den bästa skribenten på nätet i det temat är den här kvinnan. Men Eva hon var bara ett barn. 14 år och omhändertagen av samhället när makthavare tog sig rätten.För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , hushållsnära tjänster , , , , utanförskap frihet valfrihet bannlysning porr sex sexköp kvinnorörelse kvinnor , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

4 kommentarer:

 1. Även om FRA-lagen precis som du skriver ökar risken för att Geijer-affärer sker som du hävdar måste jag nog säga att de olika turerna kring Giejer inte övertygar mig om vem som har mest rätt.

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym
  Kan vi lita på politikerna?

  Geijer eller rättare sagt mörkläggningen om sexuella övergrepp mot barn visar på att samhällets kontrollsystem inklusive den "fria" pressen inte räcker.

  Att ge en regering rätten / ansvaret att lyssna på oss alla medborgare är stasifasoner.
  Nu visar det sig att det sakta kryper fram varför det var så viktigt för alliansen.

  Eva från min hemstad Nyköping är bevis nog för att statens skydd för individen inte fungerar.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att vi i efterhand kommer att se reaktionerna på FA lagen som något som gick över styr. Vad svenska folket skulle "rösta" i denna fråga kan ingen säga eftersom det inte skett. En sak vet jag dock och det är att vissa personer i denna fråga gått över alla anständiga gränser. DOM bör skämmas.

  SvaraRadera
 4. Fredrik
  Jag håller med dig om att det agerande som skett inom olika partier är något att skämmas för. När man tvingat riksdagsledamöter att rösta både mot bättre vetande och sin egen personliga övertygelse så är det inte bara något skamligt. Det är ett övergrepp!

  SvaraRadera