söndag 8 juni 2008

Det finns nog några kor på isen trots allt.

Ingen är väl gladare än jag om vi skrotar militär verksamhet i Sverige och övriga världen. men när jag läser DN så måste jag nog ställa frågan. Vem har beslutat att Sverige inte skall vara alliansfritt längre? Tänk nu om Irland röstar nej till gemensam President och utrikesminister vem skall då försvara lilla Sverige? Helt kallt räknar alliansens partier att Sverige inte behöver något eget försvar eftersom EU tar över...

Men läs ..."Nu börjar det politiska och militära etablissemanget att släpa två av de tre heliga korna i den svenska säkerhets- och försvarspolitiken till slakt. Först värnplikten, sedan alliansfriheten. Det är bara den tredje heliga kon - stödet till försvarsindustrin i Sverige - som står kvar i båset".

Ingenting är längre som förut i försvaret. Utom att pengarna aldrig räcker till. DN gör här ett försök att förklara vart de drygt 40 miljarderna i försvarsbudgeten tar vägen.

Kära Regering kan ni inte förklara Norge krig..och ge upp efter 5 minuter... Då kan vi kanske äntligen komma ur EUstaten..och bilda en union med Norge istället....för vem vill ha tysk arme, franskt flygvapen och italiensk flotta som försvarar landets gränser. De svenska soldaterna verkar mest finnas i Afghanistan och Afrika..är det inte bättre Sveriges arme finns i Sverige om vi nu skall ha något försvar framöver? Hemvärnet verkar göra lite nytta när de släcker bränder och det är väl positivt eller hur.

Mer intressant av wadström. Andra om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar