söndag 8 juni 2008

Jinge, Sd och främlingsfientligheten

Jinge håller på och försöker konstruera en valaffisch till Sd och vill ha förslag. Nu är det ju 832 dagar kvar till regeringsskiftet i Sverige så nog borde SD komma på något eget. En Svensk flagga kanske men den är ju upptagen av oss alla andra. Så hjälp Jinge nu.
Jag har tidigare presenterat SD´s hemliga budgetförslag så jag gör det väl igen som mitt bidrag,
Kanske en bild på Jimmy Å. i slips kan få en och annan vilsen folkpartist att rösta på SD vem vet? Så mitt förslag till Jinge blir en slips!

Men lite allvar nu. Det är ett problem med nationalism a la sverigedemokraterna och det är att de är lika förknippade med rasistiska och fascistiska organisationer i Sverige som Ohly är med kommunismen.
SN har gjort en "kartläggning" av den främlingsfientliga nationalismen i Sverige som du kan läsa här. "Bo Nilsson har varit engagerad i mängder av olika högerextrema rörelser.1988 stod han på riksdagslistan för Sverigepartiet. Året efter gick han med i Sverigedemokraterna och blev så småningom partiets vice ordförande."
Så min fundering är vad har sverigedemokraterna på den politiska arenan att göra utan sitt budskap om främlingsfientlighet. Så länge sverigedemokraterna förknippas med de rasistiska organisationerna så lär inte partiet passera de 4% som behövs till Riksdagen.
Nu och det kanske många tycker märkligt så anser jag att 4%-spärren skall bort så att även de som röstar på partier typ Feministiskt initiativ, Sverigedemokraterna, Junilistan, och Piratpartiet skall representeras i vår Riksdag. Det är något tok med vår demokrati när människors röster inte räknas. Det finns trots allt människor som gillar de mindre partiernas program.

4 kommentarer:

 1. Tobias Lindgren08 juni, 2008

  Ja, ni vänsterextremister visar ständigt er nivå. Att du inte ens kan stava till Jimmie Åkesson säger ju det mesta om din retoriska nivå. "Ditt förslag" är istället expoiten Fredrik Malms "förslag". Du vet Expo, den där vänsterextrema underrättelsetjänsten som finansieras av social(o)demokraterna, som har ljugit öppet om sd och vars medarbetare har hällt syra på sd:are samt rivit ner partiets reklam?

  Att du försöker blanda ihop sd med extrema grupper genom guilt by association är ännu ett tecken på att du saknar argument. Bo Nilsson har ingen koppling till sd sedan över tjugo år sedan, och i princip ingen från den tiden är med i partiet idag. Partiet har förändrats radikalt sedan dess, och sedan mitten av 1990-talet tar man aktivt avstånd från all politisk extremism. Egentligen är det ett sundhetstecken att sådana som han har lämnat partiet och gått till extrema partier. Det visar att inga extrema åsikter tolereras i sd, varför personer med sådana söker sig till extrema grupper. Men det kanske överstiger din intellektuella förmåga.

  Inte heller är sd "rasistiskt" eller "främlingsfientligt". Sd är ett invandringskritiskt, kulturnationalistiskt, värdekonservativt, Israelvänligt, demokratiskt, fredligt, lagligt, icke-extremt, antirasistiskt, antinazistiskt, antifascistiskt, parlamentariskt politiskt mittenparti som står för en öppen svenskhet som bygger på kultur, inte etnicitet, som står för assimilation och som står har en betydande andel väljare och politiker med invandrarbakgrund.

  http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=197

  "Vi tar bestämt avstånd ifrån rasism! Sd anser att alla människor har lika värde och att detta värde är och måste vara okränkbart."

  http://www.sverigedemokraterna.net/kampanj2007/ViewText.inc.php?i=34

  "Vi tar bestämt avstånd ifrån rasism, och anser att alla människor har lika värde."

  http://www.sverigedemokraterna.net/parti_text.php?action=fullnews&id=262

  "Som nationalister menar vi att varje folk har rätt till autonomi och till överlevnad som folk. Alla människor har lika värde."

  http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=317

  "Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund."

  http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

  Men varför klagar jag egentligen... Så länge våra motståndare befinner sig på den patetiskt låga nivå som du gynnar det bara oss. Fortsätt gärna så, Björn Wadström!

  SvaraRadera
 2. Tack för en bra varudeklaration Tobias. Ursäkta att jag stavade Jimmie fel, det var inte min avsikt.
  Inte heller är sd "rasistiskt" eller "främlingsfientligt". antirasistiskt, antinazistiskt, antifascistiskt....
  Det var ord jag längtat efter att få höra från någon inom SD.
  Det här var ännu mer glädjande--"Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund.

  Du gjorde en lite luddig formulering..."och i princip ingen från den tiden är med i partiet.."
  Men det var främst en formulering jag funderade över i din kommentar..Israelvänligt..vad betyder det? Är inte SD vänligt mot arabstater och muslimsk tro?

  Jo du Tobias det är många från SD som läser den här bloggen och en och annan kanske börjar fundera över hur sd-ekvationen att allt elände beror på invandrare hänger ihop....Ian och Bert hade en kortare visit i Riksdagen efter att ha staplat ölbackar på torgen. Så min fråga kvarstår vad har SD att göra på den politiska arenan utan sin främlingsfientlighet?
  Ge mig något exempel där SD står för något konstruktivt i Sveriges samhällsbyggande förutom SD´s lösning att utvisa eller avvisa de som inte uppvisar tillräcklig "svenskhet". Vad du nu kan mena med svenskhet?
  Hur vill du t.ex att skattesystemet skall se ut?

  SvaraRadera
 3. Hej, Björn!

  Ursäkten godtas.

  "Du gjorde en lite luddig formulering...'och i princip ingen från den tiden är med i partiet..'"

  Ja, det finns kanske ett tiotal personer som var med när partiet grundades eller som var med på 1980- eller början av 1980-talet. Sd på den tiden har tyvärr en hel del olämpliga och extrema företrädare, men de var en minoritet, och de personer som har stannat kvar i partiet sedan dess har inte haft några extrema åsikter.

  "Men det var främst en formulering jag funderade över i din kommentar..Israelvänligt..vad betyder det?"

  Att sd är för Israels existens som stat och att man för Israels demokratiska och sunda nationalism, precis som man stöder andra länders demokratiska och sunda nationalism, exempelvis Serbiens.

  "Jo du Tobias det är många från SD som läser den här bloggen och en och annan kanske börjar fundera över hur sd-ekvationen att allt elände beror på invandrare hänger ihop...."

  Det är en felaktig slutsats eftersom sd inte tror att "allt elände beror på invandrare". Sd är ett demokratiskt nationalistiskt parti, och därför är det naturligt att nationalistiska spörsmål integreras i olika politiska områden som partiet har en politik på. Detta kan jämföras med miljöpartiet som är ett grönt parti och tänker grönt på de flesta politiska områden.

  Sd kritiserar också invandringspolitiken, inte enskilda invandrare. De som man angriper sitter alltså i regering och riksdag, inte i Rosengård och Rinkeby. Förstår du? Sd har en betydande andel väljare och politiker med invandrarbakgrund, främst assimilerade eller kraftigt integrerade arbetskraftsinvandrare som ofta är mer trötta på Sveriges kravlösa invandringspolitik än många svenskar är, inte minst eftersom de oftast får skulden för det som de som inte sköter sig gör.

  "Ian och Bert hade en kortare visit i Riksdagen efter att ha staplat ölbackar på torgen."

  Att jämföra Sverigedemokraterna med Ny Demokrati är att bedra sig själv. Varför?

  1. NyD bildades ungefär sju månader före valet 1991. Sd har idag 2008 funnits i drygt tjugo år, på valdagen 2010 i drygt tjugotvå år. Man är här för att stanna. Ingen som var med när sd bildades 1988 finns sedan länge kvar i partiet, och trots detta har man överlevt, vilket inte kan sägas om NyD. Sd är inte det parti man var på 80- och 90-talen. Man har förändrats väldigt mycket.

  2. Sd har genomgått flera konflikter och splittringar genom åren, varav den största var till nationaldemokraterna, men partiet har överlevt alla dessa samt till och med vuxit sig starkare. Så fort NyD splittrades föll man ihop som ett korthus. Visst finns det falanger inom sd, liksom inom alla andra partier, men det råder ändå en sorts rikstäckande konsensus inom de flesta frågor. Sd styrs med järnhand, har en någorlunda hård partipiska och tolererar inte extremism, vilket bådar gott inför framtiden. NyD hade inte detta.

  3. NyD bars i princip upp av Bert Karlsson och Ian Wachtmeister. Karlsson hoppade av ganska tidigt, Wachtmeister senare. Efter att de var borta var NyD:s ledning i det närmaste utraderad. Sd har fyra personer som styr partiet, och de tänker inte ta vägen någonstans. Det finns flera kompetenta och vältaliga politiker inom sd, som är de som kommer att tillsätta mandaten i riksdagen. Wachtmeister var visserligen en mycket skicklig retoriker, den bästa NyD hade och troligen en av de bästa i riksdagen, och en sådan saknar sd. Det är sant. Tyvärr. Problemen med detta är dock inte alls så stora som sd-fientliga medier vill göra gällande när de vinklar och klipper för att få sd:are att se ut som stenåldersmän. Visst, det har funnits eller finns tomtar i vissa små sd-kommuner, men man för kontinuerliga utbildningar för att bredda dessas kunskaper. Avvikare, förrädare eller klart olämpliga personer utesluts. Ju mer de deltar i politiken, desto mer lär de sig. Övning ger färdighet. Och ju större sd växer sig, desto mer försvinner stigmatiseringen och desto fler erfarna politiker kan värvas.

  4. Nästa år 2009 kommer sd antagligen att komma in i Europaparlamentet, om man lyckas mobilisera sina väljare. Valdeltagandet i EP-valen är alltid väldigt lågt, inte minst i Sverige, vilket brukar gynna småpartier. Junilistans partiledare Nils Lundgren, en sorts äldre motsvarighet till Wachtmeister, har nyligen sagt att han kommer att lämna sin post. Även i många andra avseenden har jl svikit sina väljare. Mp har gett upp sin EU-kritik. I princip återstår endast VPK och sd, och eftersom dessa partier är väsensskilda kommer det att vara ett lätt val för många. Kommer sd in i EP 2009 kommer de att få ännu mer pengar och kunna knyta nya kontakter med invandringskritiska partier ute i Europa, till exempel Dansk Folkeparti i Danmark. NyD saknade helt denna plattform och var i det avseendet isolerat.

  5. Idag finns det många invandringskritiska partier över hela Europa, och de växer sig starkare för var dag som går. Detta ger också pluspoäng till sd, som kan peka på våra grannländer Danmark, Norge och Finland, där Fremskrittspartiet (FrP) är det största eller näst största partiet respektive Dansk Folkeparti (DF) är ett av de större partierna och stödparti åt regeringen, vilket har lett till att man omvänt nästan samtliga partiers invandringspolitik. I Finland råder redan en större samstämmighet utan att ett specifikt invandringskritiskt parti behövs, även om de har Sannfinländarna. På NyD:s tid fanns det väl knappt några större sådana partier ute i Europa, som man talade om i Sverige i alla fall.

  6. Apropå just pengar har sd just nu mer pengar än någonsin, även om det fortfarande saknas några miljoner inför valet 2010. Men man erhåller ändå flera miljoner i stöd från staten, kommunerna och landstingen, samt förhoppningsvis från EP i framtiden, vilket kommer att behövas i valrörelserna. Även om Karlsson och Wachtmeister var rika knösar ligger detta på en annan, kontinuerlig nivå.

  7. NyD var ett utpräglat borgerligt parti, även om det var vad jag förstår många sossar som röstade på dem. Sd är ett mittenparti, det vill säga höger i vissa frågor, vänster i andra. Detta gör att man kan locka väljare från båda lägren, vilket var svårare för NyD. NyD var vågmästare 1991–94 och därigenom stödparti åt den borgerliga regeringen. Sd har mycket, mycket tydligt deklarerat att de inte tänker sätta sig i knäet på ettdera blocket utan samarbeta med det parti eller det block som ger sd bäst förutsättningar att bedriva sin politik. Detta gäller i riksdagen, kommunerna och landstingen. Man kommer inte att upprepa de misstag NyD gjorde eller de misstag liknande partier har gjort ute i Europa.

  8. NyD:s och sd:s invandringspolitik skiljer sig också en hel del, även om det troligen är det som förenar de två partierna mest. Stora delar av NyD:s politik anammades för övrigt av riksdagspartiernas efter partiets riksdagsutträde, vilket gjorde ett återinträde något onödigt. Detta var också efter NyD som ett av de största locken lades på invandringsdebatten.

  9. Sd finns idag representerat i cirka hälften av Sveriges 290 kommuner och i tre av de tjugo landstingen. Inför valet 2010 har man som uttalad ambition att ställa upp i samtliga kommuner och landsting, även om det i dagsläget förefaller en aning orealistiskt. Man har en helt annan förankring ute i landet och kommunal representation än NyD hade. På senare tid har sd även börja växa i storstäderna igen, i vilka man var någorlunda starka på 80- och 90-talen, vilket har förskjutits till Skåne och Blekinge på 00-talet. Vi får inte heller glömma bort Internet, som inte fanns i Sverige på NyD:s tid annat än i huvudsak på universiteten.

  10. NyD bars mest upp av de på den tiden i sammanhanget godtrogna och blåögda medierna. Sd kommer inte få att den minsta tillstymmelse av draghjälp från dagens medier. Alla smutsiga metoder som går att komma på har använts för att pressa tillbaka och tillintetgöra sd, men i slutändan har ingenting fungerat. Väljarkåren har mer eller mindre utkristalliserats. Man har växt sakta men säkert och kommer inte att backa en tum idag. Läget är för allvarligt för det. Problemen är mycket värre än på NyD:s tid.

  "Så min fråga kvarstår vad har SD att göra på den politiska arenan utan sin främlingsfientlighet?"

  Vilken "främlingsfientlighet"? Du får gärna tittat på sd:s princip- och handlingsprogram här:

  http://www.sverigedemokraterna.net/asikt_text.php?action=fullnews&id=317
  http://www.sverigedemokraterna.net/asikt_text.php?action=showcat&catid=4

  "Hur vill du t.ex att skattesystemet skall se ut?"

  http://www.sverigedemokraterna.net/asikt_text.php?action=fullnews&id=235

  Med vänlig hälsning
  Tobias Lindgren

  SvaraRadera
 4. Vad är SD utan sin huvudfråga dvs den vanvettiga massinvandringen?
  Ja dom är väl lika mycket utan den som ni miljöfundamentalister är utan eran miljöpolitik!

  Problemet med er ifrån ogräspartiet är att ni är landsbygdsfientliga, svenskfientliga, etikhatare mm mm och kanske mest kända för att ni delade ut hasch i valstugorna 2006.

  Ni stödjer även ett parti som har en idelogi där 110 miljoner oliktänkande har fått sätta sitt liv till, dessa kallar ni för ett demokratiskt sammarbetsparti i samma veva som ni påstår att SD är odemokratiska. Ni förespråkar "öppna dörrar" för all världens lyckosökare där ni vill göra Svenska folket till en kuvad och för invandrarna underlägsen försörjningsenhet, ni saknar helt ekonomiska kalkyler för era flummiga förslag.Dessutom hyser ni dömda pedofiler inom riksdagsgruppen...detta säjer en hel om er miljöfundamentalister!

  Kredit ska ni ha för att ni rådde bot på den vetenskapligt olösbara sjukdomen som endast har existerat i sverige, den sk "apatiska barn" sjukdommen, denna försvann automatiskt när ni fixade till så att dessas föräldrar fick permanent uppehälle. Var det någon sorts häxbryggd baserad på någon ekologisk haschplanta?

  Ditt parti är en katastrof för Sverige men på följande sida finns det bot mot ert ogräsparti:
  http://www.info-roundup.se/

  SvaraRadera