lördag 14 juni 2008

Svenska företag hotas av FRA

Sveriges företagare bör nog försöka påverka "sina riksdagsmän i alliansen". Vad händer när staten helt plötsligt får insyn i all telefontrafik och all epost. Kan företagen verkligen lita på att statens information inte hamnar fel. Det finns redan nu indikationer på att det inte fungerar, och då är det ännu inte lagligt att avlyssna alla.

Jag vill också uppmärksamma på hur den riskfyllda kärnkraften nu återigen visar sig driftsosäker. För någon vecka sedan fick Oskarshamn ställas för en tub rakkräm. Det var en förmodad terrorist som skulle raka sig:) Nu är det moder natur som slagit ut kärnkraftverket i Forsmark. Lite blixt och så måste tydligen svenska kärnkraftverk stänga. Det är oroväckande när inte ens vanlig drift fungerar i våra svenska kärnkraftverk. Vi måste snarast göra oss helt oberoende av den här ålderdomliga tekniken.
Ett kraftigt jordskalv skakade på lördagen norra Japan. Jordbävningen har även fått vatten med en mindre mängd radioaktivt material att läcka ut i ett kärnkraftverk i Fukushima. Det rapporterar Reuters. Blixt och jordbävning är vad jag förstår helt naturliga fenomen vi lever med på den här planeten. Vi kan inte bygga vår energiförsörjning på en teknik som försätter mänskligheten i onödiga risksituationer.

Vädret verkar ställa till det även för våra skördar i år, men det kanske är lite tidigt att säga vad resultatet blir än. Att Nordpolen snart är isfri verkar inte bekymra nuvarande regering det minsta utan det sker en fortsatt satsning på motorvägar istället för järnväg. Läs gärna mitt tidigare inlägg om höjd temeratur.

Åter till FRA och den nya allianslagen. Alliansens nya liberala devis är att frihet kan bara upprätthållas genom att inskränka medborgarnas frihet. Alliansen har verkar ha gjort en överenskommelse om att införa liberalstalinism i Sverige.
Läs vad mp skriver

Centerpartiets ledning som numer ingår i den liberalstalinistiska fyrklöven börjar få intern kritik
Centerledaren Maud Olofsson har sålt ut partiets profil som en värnare av personlig integritet och svingar nu partipiskan över riksdagsledamöter med avvikande åsikter. Den kritiken kommer inte från hennes politiska motståndare utan från en partikamrat.Mer intressant av wadström..Andra bloggar om fra yttrandefrihet tryckfrihet signalspaning övervakning pressfrihet frihet eu liberalstalinist , , lissabonfördrag , , , klimat, vindkraft, solenergi, kärnkraft, kärnvapen, , , miljöpartiet, centerpartiet,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar