söndag 29 juni 2008

Till FRA - här är ett kodat meddelande

Det här blogginlägget kanske inte alls ser ut som ett hemligt meddelande. Men i den här texten du nu läser finns det ett tydligt meddelande. Du kan läsa det tre gånger om du vill. Inte ens när du kommit fram november har du lyckats knäcka vad det är jag sänder för information.Det är så enkelt att i Skara eller var det nu Göteborg eller en annan stad sju mil från centrum så har jag en vän som har koden att läsa. Vi behöver inte ens krypera det till något oläsligt.


Koden fick personen för länge sedan och det var inte i Stockholm eller utomlands vi träffades. Det finns alltså förutom jag kanske ytterligare någon eller några som kan läsa meddelandet i klartext.


Vad är det här för tokigt inlägg. Vad är jag för tok.
Jo jag utbildades som signalist i det militära och jag gjorde även FN-tjänst. Jag vet!, att den avlyssning som nu införts av hela svenska folket inte hindrar hemliga meddelanden mellan de som vill sända just hemliga meddelanden. Det krävs inte ens en telefon, epost eller en blogg. Det räcker med några meningar i en radioutsändning ett tv reportage eller kanske en mening i en begravnings eller bröllopsannons i en av världens alla tidningar. Kanske så enkelt som att nu kostar en bil trettiosextusen kronor.

Du kan skriva den på arabiska eller hebreiska eller engelska och det förändrar ingenting. Det är inte språket eller innehållet som är det intressanta. Det är strukturen eller som det kallas koden.


Så lycka till nu FRA. Försök och knäck meddelandet. Alla ni andra kan försöka göra detsamma. Nu skall jag gå ut och måla huset i Solen. Kanske åker jag och badar klockan fyra.


Du vet väl att det jag skriver nu vet alla signalspanare och spioner och regeringar om. Så jag väntar på en förklaring till varför hela svenska folket skall avlyssnas. Med avlyssning och kontroll av vårt privatliv kommer inte samhället åt hemliga meddelanden.


Det är detta blogginlägg ett bevis för. Du är blåst på något käre svensk. Du är blåst på din frihet. Du är så korkad att du tror att du vinner din frihet genom att bli av med den.
Imorgon så kanske jag skriver en blogg om vad det var för meddelande som sändes.
Tror du att min telefon och min epost granskas och analyseras av vår stat. Gissar du rätt skall du få två kilo banaer i present.

Ett tillägg som jag kom på när jag stod och oljade garageporten. Vi gör en tävling. Försök att gissa svaret som kommentar till det här inlägget. Förklara också hur du kom fram till svaret. Finns det någon Einstein därute i bloggvärlden. FRA får givetvis delta i denna lilla tävling. Kommer någon på svaret skall jag aldrig mer kritisera FRA-lagen. Det finns ingen av er som kommer att hitta det hemliga meddelandet, men försök gärna.....

Facit dröjer jag med lite till nästa söndag skall vi säga klockan 23.15.
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: usa nelson mandela terrorist bush , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

2 kommentarer:

 1. Mycket logiskt formulerat och extremt bra skrivet.

  Jag håller ett öga på din blogg för svaret,

  ; )

  Dom kan ju lycka till och försöka hitt aåp något.

  SvaraRadera
 2. Här är svaret

  http://wadstrom.blogspot.com/2008/07/senaste-fra-frn-almedalen.html

  SvaraRadera