söndag 27 juli 2008

Det pågår en statskupp i Sverige

Just nu pågår nämligen en statskupp i det tysta - mot ett samhällssystem som har stöd av majoriten av svenskarna. Det skriver i dag journalisten Dan Josefsson i DN. Artikeln avslutas..elitrevolten stött på mer patrull än vad hjärnorna bakom regeringens politik hade tänkt sig. Det kan nog sammanfattas i FRA.

Ser man till resultatet just nu på väljarundersökningen så har c 2%, fp 1%, kd 2%.så snacka om att gå på patrull eller springa in i väggen.. Nu är ju väljarundersökningar egentligen inget att bry sig om.

DN skriver också på sin ledare att Reinfeldt borde toppa laget. Den artikeln gav upphov till ett antal bloggar t.ex.
Toppa inte, byt ut Spelarbyte hjälper inte när klubbtröjan är problemet Juli 27, 2008 - Rör om i regeringsgrytan, Reinfeldt! DN:s kabinett - Nej tack Byta ut ministrar - nej, satsa på dialog istället... Det är politiken som behöver ändras Borgerlig nytändning genom idédebatt - inte personbyte Toppa för att ksorssa! FRA förvärrar solsting? Här är ministrarna som DN vill sparka DN och demokratin. Börja tala med folket, regeringen Reinfeldt toppar laget med vem? Spelarbyte hjälper inte när klubbtröjan är problemet Solsting?

Vad är det då mer än "statskupp", FRA som gör att DN kommer på tanken att skriva att Reinfeldt borde ombilda regeringen. Kan det ar väljarundersökningarna?
Vem har glömt alla skandaler med skattefiffel och missbruk bland moderater när Reinfeldt skulle få ihop sitt första lag. Inte är det glömt inte - och faktum är nog att alliansen redan är dopad - toppad menar jag - lite svårt med stavningen bara:) Det blir inte bättre. DN hade en rolig tanke om att Maud Olofsson skulle bytas ut som näringsminister och bli miljöminister istället.
Så de håller på, vilken lekstuga med mina skattepengar. Jag repeterar från ett tidigare inlägg jag skrivit. "Förra veckan var jag jordbruksminister, miljöminister och infrastrukturminister på samma gång. Men det är jättekul.." Kul för vem Maud?

Algerna blommar ju som aldrig förr och alliansregeringen funderar mest på hur de skall kunna avlyssna svenska folket för att sälja information till Bush. Katastrof!

På miljöpartiets sida hittar jag något vettigt som du borde läsa. Vi får hoppas någon i alliansregeringen också gör sig besväret att "avlyssna" och ta in lite kunskap. Inlägget heter: Nu blommar algerna igen - Vad behöver göras? Lite press som skriver om alger som blommar AB 1 Expr 1 SvD 1

Men jag måster avsluta med Ingvar Åkesson - Reinfeldt. Vi är inget KGB skriver han. Ett helt riktigt påstående. Dessa organisationer är verksamma i Sovjet. I Sverige har vi fått FRA.
Det pågår en rätt spännande historia kring Bildt som är närmare kopplat till FRA än vad de flesta ser. FRA är en del i USA´s spaningsorganisation och Bildt är en person som lyfts fram av USA. Det är väl ingen som på riktigt tror att han gör mer än springer ärenden. Debatten tystnade om när Bildt ljög om ubåtarna. De var ju aldrig ryska.
Men den här debatten om att Bildt eller USA lät krigsförbrytarna komma undan börjar bli intressant. Det är lite otrevligt med en svensk utrikespolitiker som står oljeindustrin och USA så nära. Bildt tillhörde tidigare en av de moderater som kunde vara ett alternativ till Reinfeldt..men jag säger nu som Nalle Puh.."det är samma sak"..
Vi skall inte ha en avlyssningsorganisation som gör svenska politiker intressanta att bedriva "informationshandel" med.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: vatten alger blågröna alger krigsförbrytare Bildt oljeberoende vapenindustri terrorist lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

4 kommentarer:

 1. Samtidigt ska man komma ihåg att Carl Bildt är den enda som säger sig välkomna Europadomstolens synpunkter kring den personliga integriteten, i alla fall är öppen med det.

  SvaraRadera
 2. Du menar en av alla de som med glädje ignorerat domen i Storbritannien där en liknande FRA-lag blev fälld.

  EU fördömde denna sorts spaning redan 2001. Vi behöver inte vänta på en dom från Europadomstolen. Bildt borde skämmas.

  SvaraRadera
 3. Mary, du har nyckeln till sanningen i ditt eget inlägg: Bilds säger sig välkomna, det betyder inte att han gör det, bara att han vill att du ska tro att han gör det. Vad han egentligen gör har du ingen aning om, och så önskar han att det förblir.

  SvaraRadera
 4. Jag säger som Nalle Puh... Det e samma sak! Vi har inte glömt sossarnas skandaler heller, med kreditkort och besök på avgiftningar! Inte heller den där rasistiska ordföranden i sossarnas ungdomsförbund!

  Skillnaden är bara att moderaterna vill en sak och agerar efter det! Dom lever som de lär! Sossarna säger ensak, sen lever dom som moderaterna lär... Dubbelmoral! Äckligt värre...

  SvaraRadera