torsdag 31 juli 2008

Hej min vän, jag är glad att du finns. (FRA)

Jag vågar bara stå på en barrikad
“Storebror ser dig” kan skrämma även de tuffaste människorna till tystnad. Det är ruggigt otäckt att känna att man inte är fri att kritisera, att man måste akta sig för repressalier från samhällets sida, att det finns skäl att vara försiktig och rädd. Man får en känsla av att man lever i diktatur istället för i ett demokratiskt samhälle.


De här raderna läste jag på bloggen Isabella. Tänkte jag skulle kommentera på hennes blogg men det får bli en blogg till henne istället.


Isabell skriver om sex. Hon skriver om sexuella tjänster. Hon skriver om rätten till sin egen kropp. Det gör att hon givetvis retar upp massa moralister och annat pack som inte klarar av att se genom ytan. Vad är det som gör att Isabell är en av de bloggar jag alltid läser.

Hon är snygg. Hon är väformulerad. Hon är upphetsande. Hon har låga priser. Det är nämligen helt gratis att se och läsa hennes ord till skillnad från att läsa ord i tidningar som DN.

DN var den första beröringspunkten jag hade med Isabell.
Jag själv skriver ju om yttrandefrihet och utgår från den dagen då DN och Aftonbladet tystades. Mer korrekt är nog att skriva att DN och Aftonbladet valde att vara tysta. För mig är den dagen den tidpunkt när den tredje statsmakten dog (den fria pressen). Jag skall inte i det här inlägget länka till mina tidigare inlägg om Eva. Men av en slump så handlade DN och Aftonbladets självcensur om sex och prostitution. Det handlade också om en 14 årig flicka som utsattes för sexuella övergrepp av makteliten. Säpo och polisen avlyssnade och dokumenterade osv..
Så den här symbolen som jag hittade hos Isabell använder jag ofta.Som alla vid det här laget vet så censurerar DN och även Aftonbladet Sveriges bloggar. Isabell får väl aldrig in något i DN vad jag förstår. De har har givetvis rätten att länka och sprida vad de vill. Men tidningarnas val påverkar något..
Det fria ordet är känsligt...att stänga dörrar för det fria ordet får konsekvenser i ett samhälle..

Det är svårt att sätta en gräns och säga till någon så får du inte tänka eller så får du inte säga. Nu gör vi ju det med våra barn dagligen....skolan ägnar sig även den åt att lära barn tänka på ett visst sätt...För mig är det viktigt att föräldrar respekterar sina barn. Det är också viktigt med en skola som inte moraliserar utan försöker beskriva världen via vetenskap. Så gissa vad jag tycker om religiösa skolor och militanta folkpartister..

När makteliten försöker bestämma hur vi skall tänka och tala i samhället så börjar vi tala om diktatur. Det är alltså någon skillnad när ett kollektiv försöker bestämma över en individs tankar och ord. I skolans värld kallas det mobbing. Kanske är det så att en demokrati där 51 har makten över 49 alltid leder till att några bara får tänka och inte tala. Vi ser ju vad som händer när nassar dyker upp och vill tala.
Kanske är det där gränsen går. När tanken och ordet förutsätter hot, våld och dödande av andra människor. Men inte kan vi hindra någon att tänka, inte ens tala.. och ändå är det vad vi gör. När det gäller nassar så anser vi oss oftast ha rätt att göra det också.
Efter tanke-ord så kommer handling. När handlingar som utförts på grunder som Stalin och Hitler verkställt så får vi väl lära oss att dessa tankar är ett hot mot mänskligheten. Men förbjuda tanken eller ordet..går det verkligen...är det inte då vi upphör att vara just människa.Så korsas min väg åter med Isabell och då handlar det om FRA. Det blir lite märkligt eftersom Reinfeldt vill ju bara lyssna. Isabell kanske har erfarenhet av män som vill sitta och titta på under tiden som andra ligger i. Jag begriper inte vad det är för upphetsande i att lyssna på min mobiltelefon eller läsa min epost. Men Åkesson och Reinfeldt och de andra Herrarna de vet. Vi andra bedöms ju som mindre vetande. Kanske rent av samhällsfarliga....

Skulle vara intressant om Isabell kunde försöka skriva om just den lilla sexuella läggningen att lyssna och titta på andra...

Rätten att få tänka och tala är det som gör oss till människor. Rätten att lyssna skall vi heller inte inskränka. Men skall ordet och informationen vara fri så skall den vara fri.

Vi kan inte längre acceptera att vissa personer använder ord som hemlig, eller hot mot rikets säkerhet för att dölja sina sex-övergrepp. (Syftar till Eva som exempel). Det är bara att byta ut förstavelsen sex till något annat -övergrepp som någon vill dölja.

Det vi ser nu i Sverige är en statsminister som lär ha hotat att gå om inte kvinnorna lägger sig på rygg för honom. Det var ju några folkpartistiska kvinnor som vägrade. Till de kvinnorna skrev jag inlägget "jag lyfter på hatten till de liberala kvinnorna". Det kallas visst kabinettsfråga eller något annat märkligt ord när ledaren hotar.

Jag vet inte riktigt vad jag skall skriva till en kvinna som Isabell för hennes ständiga kamp för friheten.

Det får bli....

Hej min vän, jag är glad att du finns.

Länkar den här lilla bloggen även till några tidningar som skriver om att Kina har censur och diktatur. Dagens Nyheter Aftonbladet Svenska Dagbladet

Så till er alla självgoda svenska moralister. Steget är kort från att folket bestämmer till att en diktator dikterar vilka lagar riksdagen skall stifta. Har vi tagit det steget i Sverige eller inte...det är tveksamt om jag kan säga nej på den frågan. Så jag förstår alla som känner sig rädda och hotade. Hotet är på riktigt och det kommer från vår egen regering.

Jag avslutar med några ord som kanske kan var svårfatade för någon sovande i församlingen. Glöm aldrig att Hitler blev vald på lagligt vis. Så stanna inte vid det faktum att folket valt den här regeringen vi har. Vi, du och jag och pressen och alla andra frihetsälskande människor måste bevaka att det aldrig sker igen...

Yttrandefrihet...frihet..ja just... fri

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: sex prostitution lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,1 kommentar:

  1. Skitbra blogg! Den åker in på favoriter ;)

    SvaraRadera