måndag 7 juli 2008

Maud O hon pladdrar på som en stenkaka

Det låter på Maud 0 som om hon tror att hon är företagen. Sverige och Usa skall producera elbilar! Är det statlig tillverkning eller är det för att rädda GM o C0 från konkurs. En liten avvikning som information är att konkurserna bland svenska företag ökat under alliansregeringen. Det har sedan 2003 inte varit i den omfattning som är nu. Främst är det småföretag som inte klarat av allianspolitikens konsekvenser.
Maud 0 borde läsa på hur amerikansk bilindustri och framförallt oljeindustri fungerar.
Läs detta gamla inlägg så kanske du inser att Maud 0 är ute och cyklar igen. Är det detta löfte hon fått med sig från Usa för att gå med på att avlyssna hela svenska folket så är hon nog rätt blåst på konfekten framförallt svenska folket!
Men åter till transportsektorn. Eftersom den är så oljeberoende så behöver vi förändra hela transporttänkandet. Det primära är att börja fundera över konsumtionssamhället. Vi behöver inte låta ting fara planeten runt för att leta reda på billigaste arbetskraften. Vi kan sänka tempot och använda båt och järnväg istället för flyg och lastbi. Persontransporterna kan ske i större utsträckning i form a kollektiva lösningar som järnväg och annan spårtrafik. Så slutligen behöver vi det individuella transportmedlet. En stad planerad för cykeltrafik ökar viljan att använda cykel och sedan kommer givetvis elbilen. Elfordon finns och har funnits länge som filmen who killed the electric car visar.
På torsdag slutar nog Gud gråta över FRApolitikerna för då är det Miljöpartiets dag. Räkna med sol och lite lagom vind. Då kanske vi får höra lite alternativ för framtiden och inte bara skåpmat:)

För övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: almedalen usa reinfeldt reinfeldt terrorist lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,
24 Dagen 1 AB 1 SvD 1 2 DN 1

1 kommentar:

  1. Skulle aldrig komma på tanken att ens lyssna på en bilderbergare som Maud eller någon annan för den delen

    SvaraRadera