onsdag 30 juli 2008

Verkligheten överträffar alltid dikten

Trenden att söka nytt jobb verkar sprida sig:)

vakanser.se *
2008-07-30 07:36:03 - Försvarets Radioanstalt FRA
vakanser.se *
2008-07-28 13:48:03 - Försvarets Materielverk (FMV)
vakanser.se *
2008-07-16 15:55:37 - FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut
vakanser.se *
2008-06-25 17:07:44 - Moderata Samlingspartiet

Det är lite märkligt med det digitala samhället. Helt plötsligt vill staten lyssna på alla våra telefonsamtal och läsa vår privata epost. Men hur var det nu med helt plötsligt....IB affären eller Geijeraffären eller den uppseglande FRAaffären..vad är det egentligen det handlar om...

Vad är det för människor vi lämnat över rätten att besluta till..vad är det som rör sig i en maktmänniskas huvud. Inget särskilt tror jag men ändå byggs det upp märkliga kontrollsystem... Men du kanske känner igen det från ditt eget arbete..det är färre och färre som ror och fler och fler som snor. Snor runt och utvärderar och kontrollerar och kvalitetssäkrar..ja titlarna blir bara fler och fler. Kan hela det här hemlighetsmakeriet handla om att dölja den fruktansvärda sanningen att det sitter massa människor som inte producerar och bara profiterar..eller har du sett filmen Matrix..hm..

Det dummast jag läst på länge handlar om en kille i England som hackade sig in för att leta informatom om utomjordingar. Var han letade? Hos USA´s försvar. Märkligt ställe att leta på. Nu vill de låsa in killen restan av livet. Kanske lite läkarvård hade varit mer relevant. De amerikanska myndigheterna hävdar att McKinnon stal 950 lösenord och förstörde filer hos ett av flottans vapenlaboratorier. Han ska också ha tagit sig in i 53 armédatorer, 26 tillhörande flottan, 16 hos Nasa och en tillhörande försvarsdepartementet.
Gary McKinnon själv har hela tiden hävdat att han bara var på jakt efter ufodokument och att avslöja vad den amerikanska militären kände till om utomjordiska besök när han under 2001 och 2002 tog sig in i Pentagons, Nasas och flera militära myndigheters datorer

Men makten behöver skrämmas lite så inte fler går in och läser det bla bla bla som myndigheter sägs samla på. För mig så framstår bara USA´s militär som altmer försvagad. Om en förvirrad utomjordingsjägare hittar in i systemen vad gör då inte den hemske fienden.

Tänk om det är så fantastiskt att militären jorden runt har just ingenting i sina hemliga hålrum utan allt är en teaterföreställning för att du skall tro...

För om i nu skall vara helt realitiska så ... ja jag förstår grabbarna i verkstaden för ingenting (FRA) om de söker nya jobb. Bli bönder eller något annat vettigt vet jag. Men varning då får ni börja arbeta på riktigt och lämna fablernas värld.

Det nya arbetarpartiets försök att skaffa lite mer jobb till personalen på FRA verkar spricka. Men hela jobbpolitiken var ju bara en PR-skapelse som inte höll ens i fyra ynka år.


Verkligheten överträffar alltid dikten;)

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: UFO hacka utanförskap , USA lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. "Vad är det för människor vi lämnat över rätten att besluta till..vad är det som rör sig i en maktmänniskas huvud."

    Antagligen så har vi delvis att göra med psykopater:

    "Some investigators have even speculated that successful psychopaths - those who attain prominent positions in society - may be overrepresented in certain occupations, such as politics, business and entertainment. (Scientific American - What "Psychopath" Means - It is not quite what you may think, min kursivering)

    Se också: Wikipedia - Hare Psychopathy Checklist och The Business Journal - Is there a psychopath in your office?

    SvaraRadera