torsdag 7 augusti 2008

Ordet från Reinfeldt saknar nu betydelse

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) öppnar nu för ytterligare förändringar av den omtvistade FRA-lagen, utöver vad riksdagen redan har beställt. ”Det ska vi naturligtvis vara öppna för”, sade han vid en pressträff i Rosenbad tidigare i dag. "Lyssna in". Det uttrycket upprepade statsministern flera gånger under pressträffen. – Det måste naturligtvis göras på ett sätt så att vi lyssnar in vad i realiteten de fyra allianspartierna vill se på plats och utforma det dessutom på ett sätt som socialdemokratin åtminstone i regeringsställning skulle rösta för, säger Fredrik Reinfeldt till Ekot.
Hur var det nu...Skulle inte Reinfeldt avgå om inte FRA-lagen klubbades igenom?


Det verkar bara vara tomma hot eller löften hur man nu ser på den frågan. Visst gör han som förväntat sänder fram underhuggarna Åkesson (Tjänstemannen) och Tolgfors (moderaten) för att sedan framträda som den försonande landsfadern. Det känns som hämtat ur en konsultbok...


Det är det normala beteendet för en "ledare" när ingen vill vara med längre.

Sedan gäller det att få ihop en ny maktbas och eftersom alliansen spruckit underifrån och moderaterna inifrån så är det dax för landsfaderstrixet. Breda långsiktiga lösningar.

Det här är helt enligt Pudelmanualen.Sedan gäller det att trumma ut budskapet i media och propagandakanalerna så entonigt som möjligt och hoppas att någon annan ställer sig som skyldig. Socialdemokratin är det självklara offret / objektet i svensk politik.
Miljöpartiet är ju det ständiga hotet eller möjligheten i svensk blockpolitik så det var snyggt planlagt..Två flugor i en smäll tänkte nog konsulterna...Kanske du Reinfeldt skulle ta en funderare över var du har dina interna konkurrenter om maktpositionen. Calle har gått rätt skadelös ur den här klantiga hanteringen..eller hur?


Du har fått en högriskplan av dina konsulter Reinfeldt.
Men det var något de glömde käre Reinfeldt...förutom att jag och kanske någon miljon till upptäckt Orwellspråket. Det var det språket som var konceptet för valsegern och alliansen. Strategin att försöka formulera begrepp som betyder något helt annat än det moderaterna vill. Så nu vet jag och någon miljon till hur vi skall lyssna. Lyssna- avlyssna - lyssna in.
Det nya arbetarpartiet, svenskhet, jobbpolitik floran är stor i Orwellspråket..

Det Reinfeldt och även till dina konsulter gör att Sveriges folk nog inte låter Reinfeldt vara fanbärare längre. Det går inte att direkt kalla någon lögnare som förändrar betydelsen av ordet...men att en politiker så grovt missbrukat ordet är det som konsulterna glömde.
Att lita på en trevligt leende politiker är enklare än att lita på en arg otrevlig politiker. Det är en yta som fungera i media. Men när jag och någon miljon till upptäckt att orden som kommer ur mun..själva betydelsen av orden..inte går att lita på. Då är det kört.

Märk väl att jag inte skriver något om svek till löften för jag vet vad politik är. Politik är ett samtal en dialog om svåra konflikter i ett samhälle. Beslutande är prioriteringar och maktutövning..men politik är främst ett samtal. Många säger säkert att politiker inte går att lita på. Det är sant i den bemärkelsen att politiker ständigt fattar nya beslut. Det är nog det som kallas politikerförakt ibland. Det ingår i det politiska arbetet.

Men när man inte längre kan lita på ordet som kommer ur munnen. Lyssna, avlyssna, lyssna in..
då har politiker gjort sig skyldig till något mycket allvarlig.

Sol vet du vad det är men om någon säger Sol men menar Tomat så finns det normalt sätt diagnoser att sätta. Nu menar jag inte att Reinfeldt är sjuk på något sätt. Jag menar att det är en medveten systematiskt planerad kampanj i ordmanupulation. Det är det sanna ordet för politikerförakt. Politik kan ur ett perspektiv beskrivas som en konstform där människor bygger ord och begrepp istället för att slå varandra i huvudet när de är oense. Reinfeldt och de nya moderaterna har begått ett grovt övergrepp på den konstformen.
Ordet från Reinfeldt saknar nu betydelse. Utanförskapet har fått en djup mening och jag och miljoner människor glömmer inte. Sug lite på ordet. Utanförskap. Jag menar allvar finns det en betydelse vi alla lägger i ordet. Orwellspråk kallas det. Arbetslöshet är ett tydligar ord som vi vet vad det betyder. Jasså var det inte det utanförskap betyder. Arbetarparti med jobbpolitik som vill bryta utanförskapet. Vad är det de nya moderaterna egentligen säger. Fundera på orden..bara orden!

Jag skall formulera det mycket enkelt.
Reinfeldt ut ur min telefon Svårare än så är det inte.


Svårbegriplit? Reinfeldt skall varken lyssna, lyssna in avlyssna min telefon.. Lägg ner "firman" FRA nu. Diskutera gärna hur SÄPO kan sköta landets säkerhet..det skulle vara en hederligare hantering än att hålla på med "firmor" typ FRA, IB osv..


USA är ett ofta återkommande tema kring FRA. Låt USA sköta sin smutsiga hantering själva. Blanda inte in mig och miljoner andra i deras affärer. Goda hantering för dig som uppskattar USA´s politik. Men Sverige är Sverige. Jag vill rösta om Lissabonfördraget. De politiker vi har nu har inte längre folkets förtroende. Då skall inte en politiker hävda maktutövningen utan backa tillbaka och hämta mandat igen. Demokrati moderater vet ni vad det betyder.... FRA börjar få betydelsen... FRA = De nya ModeraternaJa till folkomröstning om Lissabonfördraget nu. Sluta hyckla politiker. Låt svenska folket få rösta. Vi kommer nog att säga Nej. Men det har de ju redan gjort på Irland så Lissabonfördraget är ändå kört. Lyssna, lyssna in eller lyssna av handlar även detta om.

Men vem som ska bära den blågula fanan framöver i Sverige. Inte lär det bli Reinfeldt trots konsultpudelförsöket. Nu börjar OS. Verkar vara problem vem skall bära den flaggan också OS-invigning är höljt i smog.
OS kära vänner har en viktig funktion i att stater tävlar i idrott istället för att kasta bomber i huvudet på varandra. Lägg märke till hur USA med flera nu gör. Använder de sina idrottsmän för att vinna eller använder de arenan för att framföra landets åsikter i ord...Ord har betydelse. Ord gör skillnad. Ord är viktiga. Reinfeldt har förbrukat ordet som sitt politiska instrument

Så vad gör politiker som ingen längre har ordet...den fortsättningen kommer i en senare blogg.

För jag skulle peka på en sak till som pudelkonsullterna glömde. Media att föra ut ordet passera nuförtiden individer. Bloggen är det mest individualistiska mediet av alla. Så trots att konsultfirmorna har med bloggstrateger i bolagen så sitter jag och tusentals till och skriver. Vad vi skriver, det vet ingen innan. Det går inte att förutsäga. Vi blir fler och fler röster som talar (skriver)...Du får nog hitta på ett sätt att få tyst på oss Reinfeldt. Vill du veta hur så är det bara att ringa....du kan få svaret nu.

Lägg ner FRA! - Så ser en Pudel ut.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Reinfeldt OS lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

1 kommentar:

  1. Bra formulerat, samma tanke hade jag. Vem litar på Reinfeldt överhuvudtaget?

    Ha en bra helg förövrigt!:)

    SvaraRadera