lördag 13 december 2008

Google

Du får väl "googla" eller "gogla" hur det nu skall stavas har blivit ett begrepp. Det är intressant hur ett företagsnamn i stort tar över begreppet "söka på internet". Det finns ju ett antal bra söktjänster på nätet som nu alla lär inrymmas i ordet "gogla".

Jag tillhör en av de som gillar Google trots lite diskussion om styrning och begränsning. Jag klippte ur en inledning från wikipedia som var rätt informativ.

Något jag själv har haft stor nytta av är översättartjänsten. Ok den är inte fulländad men den har gett mig möjlighet att läsa webbsidor på andra språk så att de blir något så när begripliga. Detsamma gäller när jag läser webbtidningar på lite udda språk. Så när vi talar om globalisering får nog Google ses som något positivt. Språket är oftast det största hindret för att människor skall få förståelse för varandra. Prova gärna översättartjänsten eller språkverktyg som det kallas.Google, Inc (NASDAQ: GOOG) är ett amerikanskt internetföretag grundat den 7 september 1998 av Larry Page och Sergey Brin.[1] Företaget är mest känt för söktjänsten med samma namn.
Googles söktjänst är världens i särklass mest använda. Företaget tillhandahåller flera andra tjänster, till exempel Google Bilder, Google Nyheter, Google Grupper, Google Bloggar, Gmail och Google Earth. Söktjänsten fick spridning sedan tidigare marknadsledaren Altavista börjat med reklam och annonser i form av banderoller på webbplatsen; detta fick många att tröttna på Altavista och gå över till Google Search. Googles storhetstid inleddes mot slutet av 1990-talet. Sedan dess växer antalet användare av söktjänsten och de största konkurrenterna är idag Yahoo, MSN Search och kommande Wikia. Trots hotet om en ny MSN-söktjänst på senare tid, har Google fortsatt att satsa starkt just på utvecklingen av sin söktjänst. Google köpte upp videosajten YouTube för cirka 12 miljarder kronor i oktober 2006.
Google utvecklar även webbläsaren Google Chrome, ännu bara släppt som en betaversion.Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: jul Google söktjänster internet översättning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar