söndag 14 december 2008

Sifo november 2008


Sifo november är nu presenterat. SvD gör en intressant presentation där SD numer ingår i högerblocket. Även AB presenterar SD på allianssidan. Det är förståligt att alliansen som kämpar för sin överlenad inte vågar ta avstånd från SD. Tvärtom driver idag både m och fp frågor som skapar förutsättning för framtida samarbete på den konservativa högersidan. Intressant är att Miljöpartiet för 6-7:e gången blir tredje största parti. Den stora förändringen i Sifo november är annars det ökade resultatet för v. Dagen den största kristna tidningen presenterar också resultatet utan att diskutera KD-SD. KD lever farligt i opinionen och som jag skrvit tidigare börjar c tappa mark. FRA-lagen har nog bidragit till den utvecklingen mot 4 %-spärren.
Piratpartiet framgår aldrig i de stora undersökningarna men med en viss osäkerhet från min sida tror jag att det snart är dax för opinionsinstituten att ta med dem i sin redovisning. DN har inte presenterat väljarundersökningen än men har en artikel om Sahlin.

I högerspalten kan du rösta i BvU 2008:6. Passa på och delta i Bloggvärldens väljarundersökning.

En trave bloggar kommenterar såklart väljarundersökningen. Jonas Morian Prome..., Henrik-Alexandersson..., Stefan Stenudd, Stockholm enligt Ank..., apg29, Erik Laakso På Upp..., Pophöger, jj.n, Jinges web och fotob... Grafström m.fl

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , , , novus synovate, demoskop opinionsmätning, , , , , sifo , opinionsundersökning , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan bloggvärldens väljarundersökning fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , Icerocket om: bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Jag som sd-sympatisör håller med om att det är försåtligt att sd placeras till höger hos alliansen och inte i mitten mellan de två blocken, som det ska vara. Jag har även kontaktat både SvD och AB om detta men inte fått något svar. Dock är sd ett nationalistiskt mittenparti och inte ett konservativt högerparti. Det är snarare ett värdekonservativt mittenparti, som är vänster i vissa frågor och höger i andra. Jag förstår inte varför man ska ta avstånd från sd. Om väljarna vill ha sd bestämmer de det. I Danmark och Italien samarbetar borgerliga partier med nationalister, och tidigare har så även skett i Österrike.

  Förresten undrar jag varför din blogg inte längre dyker upp på Bloggsök och Knuff. Har du tagit bort den medvetet?

  SvaraRadera
 2. V-S-mp har klart sagt vad de tycker om främlingsfientliga partier. Förstår inte det du säger om tagit bort från bloggsök och knuff.
  Jag skriver om annat än mågfaldsfrågor så det är väl naturligt att SD inte dyker upp så ofta. Själv sympatiserar jag med mp som de flesta vet.
  Det enda enfrågepartiet jag ser har ett berättigande i politiken just nu är piratpartiet. Så sorry SD ni har nog missat tåget. Fp och m lär ta de väljare som är emot invandrare till valet.
  Men jobba på det är det som är demokratins spelregler. Meborgrna avgör helt oberoende av alla väljarundersökningar

  SvaraRadera
 3. SD står tillsammans med alliansen. Löjligt konspirationstänk där. SD står som svart tillsammans med "Övriga", dvs vid sidan av. Att de hamnade just med alliansen då beror på att de började med de rödgröna till vänster.

  SvaraRadera
 4. Hej Patrik
  Det ar ett slag sedan vi hördes.
  Jag har skrivit ganska mycket om just hur media presenterar resultat. Färgval, bokstavsorning, blockordning osv.
  Läs t.ex. här http://wadstrom.blogspot.com/2008/08/vljarunderskning-kraftiga-frndringar.html
  Så ta du dig en funderare på det bakomliggande syftet med val av preentation.
  Det finns altid och särskilt i politisk dagspress.

  SvaraRadera