tisdag 23 december 2008

Miljöpartiet de Gröna

Svd vill ha en debatt om Miljöpartiet 1 2 3 4 5 6. Det är säkert ingen omtanke om det gröna budskapet som föranleder att sätta frågan på agendan av SvD. Troligare är nog allinsens skräck för v-s-mp samarbete till 2010. Partiet blir allt oftare Sveriges tredje största parti i olika väljarundersökningar. Men såklart jag hänger på SvD´s agenda.

En av de mest utmärkande processerna med Miljöpartiet är viljan till demokrati och att bryta konservativa hirarkier. Stadgarna är utformade för att förhindra stelnade strukturer och bidra till ökad medlems- och samhällsdemokrati. Det finns en partistyrelse bakom partiets språkrör så de individer som talar är just språkrör.

Svd försöker göra ett nummer av att Maria Wettersrand och Peter Eriksson kommer att avgå som språkrör under regeringsperioden 2010-2014. De får väl läsa på stadgarna lite om de nu skall skriva i sin stora fina tidning. Det finns inget som säger att ett språkrör behöver sitta i riksdagen. Maria Wetterstrand och Peter Eriksson som båda är kunniga och trovärdiga poliriker kan båda ingå i en regering och ha hand om något departement. Språkrör finns det många som kan bli i den gröna rörelsen. Inte minst med tanke på att partiet ständigt växer.

Den som tror att ett språkrör har samma funktion som en diktatorisk moderat partiledare har nog inte fattat vad Miljöpartiet vill uppnå i form av demokrati, jämställdhet osv. Den typen av diktatur leder bara till kontrollagar typ FRA och så föds det ju lite nya partier såklart som Piratpartiet. Piratpartiet och miljöpartiet har rätt likartad syn på frihetsfrågorna. Så ett tips till alla pirater att om piratpartiet verkar ha svårt att komma över 4% i valet 2010 läs på vad miljöpartiet säger i frihetsfrågorna. kanske kan det vara ett alternativ? Jag skall skriva lite mer om FRA-lagen senare....

Men tack ändå SvD för att ni tog upp frågan på agendan. Aftonbladet hänger på. Och SR...Vill du bli med i den gröna rörelsen och kanske bli språkrör eller aktiv i landstings eller kommunpolitiken så klicka här och sedan är du en miljöpartist. Läs gärna partiets program innan;)

lite bloggar som skriver i ämnet: Jakop Dalunde, Mathias Sundin, Tokmoderaten, Peace, Love and Capi..., assarsson.wordpress...., Stefan Olsson, gudmundson, Maria Ferm, Traditio et renovatio, Sverigedemokratiska ... och Anders Wallner Johdan

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , demoskop opinionsmätning, , , , , , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen sverigedemokraterna bloggvärldens väljarundersökning fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , , fra , Icerocket om: , , fra bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. God Jul och Gott Nytt År.

  När Piratpartiet inte behövs då får Miljöpartiet min röst. Tills dess så förblir jag lila Pirat. Kul att hitta din blogg via bloggrollen på PP's hemsida.

  Hälsn. Urban

  SvaraRadera
 2. Fin blogg! :)

  Festa lugnt på nyår nu? ;)

  SvaraRadera
 3. Många som gillar att resa (vi som bor på landet) får numera lägga resplan på var man skall tanka.
  Många tankar går till Mp - inte ljusa men ändå!
  Gott Nytt År

  SvaraRadera