lördag 20 december 2008

Socialdemokraterna måste lära sig blogga.

SvD tar upp piratpartiet och det är bra. Socialdemokraterna får nog omvärdera sin internetstrategi. Socosfären fungerar inte. Det krävs en mycket mer öppen attityd på internet än att skapa slutna infosystem. Jag har ganska tidigt sett piratpartiets ökning genom att Bloggvärldens väljarundersökning (Bvu) som har sin vetenskapliga brister åtminstånde mäter partiaktiviteten på nätet. I Svd´s enket kan 61% tänka sig rösta på piratpartiet i EU-valet 2009.


DN som är den mest ensidigt alliansvänliga tidningen i Sverige har en enkät i samband med synovates väljarundersökning. Observera de låga siffrorna för s som hänger samman med att s-väljarna inte läser DN. Observera också annat parti 14%. En och annan främlingsfientlig finns väl i de siffrorna men i stort är det nog piratpartiet. Nu är det nog tid för alla marknadsinstitut och press att ta upp piratpartiet särredovisat. FRA börjar nu synas i väljarundersökningarna. Om bara några dagar börjar Alliansen att lyssna av dina telefonsamtal och läsa din epost. Så vill inte Sveriges folk ha det. många skriver om Piratpartiet just nu Deeped , Anna m.fl
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: , demoskop opinionsmätning, , , , , , moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen sverigedemokraterna bloggvärldens väljarundersökning fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag Technorati om: bloggvärldens väljarundersökning , , , , demoskop, , fra , , fra , Icerocket om: , , fra bloggvärldens väljarundersökning fra , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Varför ska Piratpartiet särredovisas i opinionsundersökningar egentligen? Att de som görs på tidningarnas sidor på nätet inte är pålitliga och att PP får högt är ju knappast oväntat. I riktiga undersökningar ligger dock övrigt på mellan 0,5 och 1 procent om man räknar bort SD.

  I övrigt håller med dig. De socialdemokratiska bloggportalerna verkar fungera i ett vaccum och ingen utanför verkar riktigt bry sig... även övriga vänstern är dock dålig. Vi kan inte lämna bloggosfären åt piratpartister och nyliberaler, som det i viss utsträckning ser ut idag.

  SvaraRadera
 2. Sossarna kommer aldrig att bli en kraft på nätet då deras partiorganisationen är så starkt repressiv att minsta felsteg leder till nödutgången och ut i kylan. Läs deras bloggar på S-info och man blir förskräckt av dels hatet mellan dom, maktkamperna som sker i öppen dager och den totala avsaknaden av nytänkande.

  SvaraRadera
 3. Hej Björn!
  Du har helt rätt. Jag såg att Brockman postade din lista och jag kompletterade hos henne med mitt namn.

  Jag är sosse och har bloggat rätt länge. Någon gång i kvartalet har jag gett mig in bland s-bloggarna som man inte kan länka till/från på ett bra sätt, och jag har bara gett upp.

  Förra veckan började jag halvhjärtat att pinga hos s-bloggar.

  @Nils Dacke. Jag håller inte med dig. Vad sossar behöver, är att släppa räcket och komma ut från sin håla. De behöver ut på nätet och lära sig lite netikett.

  Det är så tråkigt. Alla sossar jag träffar lajv är faktiskt varma trevliga härliga människor - som jag tycker om att umgås med.

  Skulle denna värme synas även här på nätet skulle s kunna vinna jordskredsseger.

  SvaraRadera
 4. "DN som är den mest ensidigt alliansvänliga tidningen i Sverige"

  Ursäkta? Har du öppnat ett nummer av DN kultur det senaste åreT?

  SvaraRadera
 5. Det är olyckligt att sossar är så litet individer och så mycket parti.

  SvaraRadera