lördag 31 januari 2009

Årets Blogg 2008 alla kategorier är, en kvinna igen!

Årets blogg 2008 alla kategorier är Koola Viola. Grattis och återigen en kvinna som utses i bloggosfärens egen omröstning. Det var en spännande tävling i slutet mellan Koola Viola, Giganten Opassande och ikultur den nya typen av blogg/portal. Priset presentera i slutet av inlägget.

Nr 1


Fjädrar, kottar och hästtagel.En lantlig Seinfeld som liksom serien inte handlar om någonting, men som man kan skratta åt ändå. En salig blandning av fjädrar, kottar och hästtagel, och hur det är att vara människa i denna röran.

Beskrivning: En alldeles vanlig, knäpp och konstig människa som bor på landet med höns, hästar, tuppar och katter. Utrustad med en duktig liten blå traktor och ovanligt tovigt hår.
Nr 2

Om iKultur.se Så, vad är detta? Bloggkollektivet iKultur.se startades oktober 2008. iKultur.se är menat att fungera som en typ av bloggportal. Handplockade bloggare, alla med olika tankar och åsikter, utgör vårat innehåll och bygger upp sajtens innehåll genom att dagligen publicera sina texter. Vi vill se en plattform där bloggare växer. En plattform där man enkelt kan öppna sig och ge uttryck för sina tankar och funderingar. Vårat mål har sedan starten har varit att skapa en sajt vars utformning kan liknas vid en vanlig blogg men samtidigt någonting mer åt det redaktionella hållet. I och med att iKultur har ett menysystem som delar upp sajten i flera områden, blir det lättare för besökarna att navigera sig till ett område med relevant information.

Nr 3

om emma
Kallas allmänt för emma (mina initialer, Marie Andersson, föranledde detta i tonåren) - 44, gillar science fiction, datorer, design — allmänt nördig, helt enkelt. Politisk färg: lila - piratpartist tills några av de frågor som jag upplever som viktigast just nu representeras ordentligt parlamentariskt. “Normalt” står jag till vänster. Den här bloggen representerar inte piratpartiet, dock, utan fungerar som mitt digitala köksbord där jag “pys-ventilerar” mina åsikter om allt möjligt, stort som smått.

Nr 4 Heartsick http://heartsick.blogg.se/

Nr 5 Sabina http://grewe.blogspot.com/

Nr 6 Frk F http://frkf.wordpress.com/

Nr 7 Copyriot http://copyriot.se/

Nr 8 Farmorgun http://farmorgun.blogspot.com/

Nr 9 Kamferdroppar http://kamfertext.blogspot.com/

Nr 10 Mymlan http://mymlanthereal.wordpress.com/ Vinnare 2007
Nr 11 Mumari http://mumari.se/

Nr 12 Stefan Sundström http://www.myspace.com/124449594

Steffe får sluta presentationerna med en liten sång.
Hedersomnämnande
Alter Ego. Denna fina röst i Bloggosfären har tyvärr tystnat. Jag beklagar återigen sorgen.
Scaber Nestor http://scabernestor.blogg.se/
Jag gjorde felet att inte få med denna blogg i listan trots nominering. Ett antal röster har inkommit via kommentarer men ej för att förändra 1-10.


Hela listan nedan och länkar till de ej presenterade här


Priset i Årets Blogg alla kategorier är uppmärksamheten. Så alla ni som läser ge nu deltagarna uppmärksamhet. Skriv och länka om främst Koola Viola men även övriga.

Grundvision: Vår egen nominering och tävling bland bloggare utan ekonomisk eller annan kommersiell inblandning. Bygger på principen att den arrangeras av en enskild blogg och att nominering och röstning är synlig hela vägen. Syftet är att skapa ökad kommunikation och att vi lär känna nya bloggar. Grundtanken var också att det skulle ske en stafett från vinnare till vinnare i att arrangera Årets Blogg alla kategorier. Tyvärr tog inte förra årets vinnare mymlan stafettpinnen. Så om inte Koola Viola nu tar stafettpinnen, kommer Årets blogg 2009 alla kategorier, att arrangeras på bloggen Bloggtrollet.
Bloggtrollet är en av mina bloggar som inte skall innehålla så mycket debatt och politik som -Björn Wadstöm -ettan-. Fast även Bloggtrollet gillar som jag åka tåg som drivs på vind och vatten. Bloggtoll bloggen lämpar sig mer för lek och tävling. Vill du bli vän med Bloggtrollet så lånar du hem Bloggtrollet (hämtar du någon bild på Bloggtrollet och skriver och länkar dit.)

Så glöm aldrig att It´s only Blogg & Troll;) Grattis igen Kool Viola - tjejer kan!

Mer intressant av Wadström. Andra bloggar om Bloggtroll Årets blogg 2008 alla kategorier Årets blogg 2008 Årets Blogg Stora Bloggpriset Bloggportalen Aftonbladet Bloggosfären Blogg Koola Viola Opassande ikultur

4 kommentarer:

 1. Hoppsan vad roligt :o)
  Och vilka häftiga läsare jag har som röstade fram mig! Stort tack :o)

  Och stafettpinnen tycker jag absolut att bloggtrollet ska plocka upp och hålla i, det verkar vara en rolig prick som är stadig på handen ;o)

  SvaraRadera
 2. Koola Viola har öppnat dörrarna till ”sitt hönshus” och alla som vill får kika in.
  Och det är vi tydligen många som har gjort, och uppskattat. Vi känner oss hemma med hennes vardagsnära skildringar som är skrivna med humorns penna och med glimten i ögat. Fortsätt Koola Viola och tassa fram i yllesockorna eller i dina hönsskitna stövlar. Vi älskar dej!
  Grattis till en värdig vinnare!

  SvaraRadera
 3. Det finns ingen annan i bloggvärlden som berikar min vardag mera än just Koola Viola gör.
  Alla goda skratt som jag fått av henne har säkerligen förlängt mitt liv avsevärt!
  Fortsätt med det tjejen....du är bäst!
  GRATTIS!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt och hedrande med en tredjeplacering! :) Dessutom blir bonusen med det här priset att hitta nya bra bloggar som t.ex. Koola Viola, stort grattis till dig!

  Tack Björn!

  SvaraRadera