söndag 1 februari 2009

Elbilshype

Elbilen fanns färdig. oljebolagen och GM stoppade produktionen. Hade amerikansk bilindustri varit lite vaken och inte så styrd av olje/militärkomplexet hade de varit världsledande idag. Nu är det nära konkurs för USA´s bilindustri. Så går det när konservativa krafter får råda. Nedan hittar du 10 filmer, 1:an här resten klickar du dig fram till i fönstret som visar sig.


I Nyköping så har folkpartiet brutit sig loss från moderatkolossen och skriver en liten artikel med mp. "Om alla personbilar i Sverige byts mot ­elbilar i morgon så går det åt 10 TWh, ­motsvarande ­ungefär 6 procent av landets ­elproduktion. Om den elen kommer från vatten, vind eller sol så blir ­koldioxidsänkningen gigantisk. Dessutom har vi då fått bullerfri och ren trafik samtidigt som bil­ägarna sänkt kostnaderna. Vi är övertygade om att bilköparna i Nyköping kommer att reagera snabbt på de här fördelarna".
Undrar vart det bär hän med politiken? Inget centerparti med i den artikeln? Inte en rad om kärnkraft som är fp´s paradnummer nu när skolan havererat.
Allt om motor tar upp elbilen AB om snåla bensinare även SvD skriver om bensinarna

Mer intressant av Wadström. Andra bloggar om vem dödade elbilen elbil nyköping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar