måndag 19 januari 2009

Resultatredovisningar även för Israel

Det var en liten kul test som ploppade upp på nätet. Jag såg Johanna Grafs Blogg om Bloggparti! Där hon tog upp sidan. Enkel test av olika bloggadresser om vilken färg de har. Saknar tyvärr Piratpartiet samt de främlingsfientliga partierna som vanligt. Skulle varit intressant att se även dessa partier behandlas i olika undersökningar. Jag fick fram en bild via URL som gav nedanstående bild. Balanserar man sedan de två röda mot de fyra blå partierna så visst skriver jag om alla. Sverigedemokraterna de skriver om s och kd i samma test. intressant att deras strategi blir så tydlig.

Nu skulle jag passa på och berätta om hur läget är i Bvu 2009:1. Piratpartiet är i en klass för sig. Men det är roligt att se att även socialdemokraterna börjar finns på nätet. Du kan rösta i högerspalten.
I Årets blogg 2008 - alla kategorier så har ledartröjan skiftat. Opassande har nu blivit omåkt av Koola Viola. Vem är då Koola Viola. Beskrivning: Om allt och inget om livet på landet blandat med hästtagel, fjädrar och kottar. Om mina höns och tuppar, hästar och katter. Och såklart om hur det är att vara människa i denna röran. Drömmer om: Att min mobil och jag ska återförenas, å det snaraste. Innan min sms-tumme förgås av abstinensfrossa.
Jag körde en test med hennes bloggbloggparti. En behaglig blandning visade sig.
Hon kanske kan skriva i en kommentar om hon vill berätta mer. för vem Koola viola är vet bara hon:), Intressant blogg är de så klicka dit och läs nu.
Jag tänkte jag skulle kollar på på bloggportalerna. Kolla själv. knuff. bloggportalen. twingly osv. knuff blev så blå så jag ryser och fryser. Alltså en liten test är inget att hetsa upp sig över. Men jag vill ha fristående oberoende bloggportaler. Men It´s only Blogg & Roll men..
Jag måste göra en kommentar om Israel-Palestina. SvD, Dn, Aftonbladet t.ex tar nu upp att Israel tvinga upphöra med mördandet. Det är beklagligt att fortfarande höra Bildt. Scaber Nestor har tagit upp en intressant synpunkt
Skälet till att Israel nu måste backa är att det börjar röra sig bland arabstaterna. Sprickan som håller på att uppstå där Palestina och palestinierna börjar få verkligt stöd för första gången, skrämmer Israel. Det har nog också fått administrationen i USA att ställa ultimatum på Israel. EU gubbarna inkl Bildt får sedan springa ärenden som vanligt. Ett bra exempel är hur Göran Persson? (HSB, han som bestämmer )såg till att sända människor till tortyr i Egypten? på Bushadministrationens order. Underbart med FRA och samarbete mellan säkerhetstjänster eller hur...
Samarbetet Egypten - USA håller på att ändra karraktär nu när den nya administrationen i USA träder till. Därför åker Israel hem med svansen mellan benen. Nu kommer bilderna av vad de gjort. Dödade barn, kvinnor, förstörda hus, skolor, sjukhus......Nu är det dax för världen att göra en resultatredovisning. Var det ett pågående folkmord, kan någon ställas till svars i internationell rättegång?
israel gaza hamas palestina folkmord moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan frihet sverigedemokraterna Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

8 kommentarer:

 1. Ovanligt usel analys av orsaken till Israels tillbakadragande från Gaza. Var har du lärt dig konsten att utifrån givna fakta göra relevanta analyser? Från Hamas propagandabyrå?

  Israel drar sig definitivt inte tillbaka med svansen mellan benen. Detta vet västvärlden (och större delen av arabstaterna), medan Hamas i sedvanlig tradition utropar sig som segrare (och vänstern instämmer lika traditionsenligt). Om Israel vill så har man möjlighet att gå ännu hårdare fram med de islamofascistska terroristerna än vad man hittills gjort, så du ska inte inbilla dig att vi har sett slutet än. Så, vad gäller din så kallade analys, läs på och gör om!

  SvaraRadera
 2. Det är synd att Israel delklarerade ensidig vapenvila utan att eliminera Hamas. WWII slutade när nazi Tyskland och Japan ovillkorligt kapitulerade. Om Israel vill överleva terror attackerna, Israel måste eliminera Hamas och alla andra terristorganisationerna utan nåd. Det är priset av frihet!

  SvaraRadera
 3. @Snowy

  Till skillnad från din Israel-propaganda eller?  @Anonym.

  Till dags datum mer än 1300 döda, mer än en tredjedel är barn.
  Vit fosfor mot skolor, sjukhus och FN-byggnader.

  Vem är terroristen?

  SvaraRadera
 4. Jag hade främst en mycket go anledning till att inte ta med några andra partier än riksdagspartierna: Underlaget för dåligt - ai'n kräver träning och även 100 bloggar per parti som jag använde nu är egentligen väl lite :)

  SvaraRadera
 5. Mycket bra analys av varför terrorstaten Israel måste ge sig av efter att återigen mördat mängder av civila men misslyckats med att besegra Hamas. Håller med om att de verkliga terroristerna = nazi-israel måste röna samma öde som de 40-talets nazis.

  SvaraRadera
 6. Hoppsan, hamnade jag överst? Jag gissar att det bara är tillfälligt, det är flera duktiga bloggare med en helt annan inriktning än mig som rimligen borde speeda om mig på slutet. Men det var otroligt smickrande att få hamna så högt på listan en liten stund :o)

  Men vem är jag? Pja, det var en svår fråga. Men bloggen är desto lättare att beskriva. Som en lantlig Seinfeldt i bloggform.
  Oavsett om man gillar lantliv eller inte, så hoppas jag att de flesta läsare kan hitta något som de kan le lite igenkännande åt.

  Och vad skönt att min blogg passerade bloggparti-testet... Det är sköna ord, att höra sin blogg beskrivas som en "behaglig blandning". Me like.

  På återseende :o)

  SvaraRadera
 7. Jag tror att i en demokrati, så motsvarar regeringen folket som valt partierna, alltså "mördarpatierna. Allt gott, lev rent. Sune

  SvaraRadera
 8. Gammelsionisternas testuggande och hatfradga är redan argument nog för att den sionistiska hegemonin i västra Asiens kustområde måste bort. En statsbildning som bygger på hat, våldsförhärligande och övermänniskoideologi saknar existensberättigande.

  Men man får se de nuvarande gammelsionistiska hatexplosionerna i ljuset av att Israel för sin existens är beroende av stormakten USA:s vilja och förmåga. Och där ser utsikterna inte uteslutande lysande ut längre.

  En stat. Sanningskommission. Krigsförbrytartribunal.

  SvaraRadera