söndag 18 januari 2009

Vilken urspårning av SD!

- Stoppa matchen, sa Mikael Wiehe i ett debattinlägg om tennismatchen mellan Sverige och Israel som spelas i Malmö i mars. - Uppvigling, säger Sverigedemokraterna och polisanmäler. Något Wiehe själv tar med ro. Kommer ni ihåg Chile eller sydafrika eller...vad sa ni då..

Eller vad säger Sverigedemokraterna om människor från andra länder i Sverige. Så här agerar några människor i Nyköping. SvD Expressen Aftonbladet DN

Får vi höra ett enat Sverigedemokrater som tar kraftigt avstånd?

Vad säger politikerna i Nyköping egentligen? Kan vi få se ett samarbete mellan moderaterna och socialdemokraterna. Eller är det fortfarande omöjligt för att moderaterna i Nyköping ser alla sossar som kommunister och vägrar föra konstruktiva samtal?
I Nyköping styr mp-c-fp-kd-m! Hur använder vågmästaren Miljöpartiet sin makt för att få ett samarbete mellan blocken när det gäller främlingsfientlighet? Det här är ju en fråga som är djupt grundad i Miljöpartiets program. Vad gör Miljöpartiet?

Alla demokratiska partier i Sverige måste samarbeta för stoppa galenskapen. Moderaterna och folkpartiet måst nog börja ta frågan på allvar. Tänker ni samarbeta med ett främlingsfientligt parti 2010. Svara - gärna du Reinfeldt för du glider på frågan och människor blir nedslagna av tystnaden, du är välkommen att kommentera direkt här, så kan alla läsare alyssna vad du säger:) Aftonbladet har en rätt tydlig artikel om fp och Björklund.

Polisanmäla Wiehe vilket skämt. Det var väl en tidningsanka eller menar ni allvar Sverigedemokrater? Vilken urspårning SD. Den bruna rörelsen verkar djupt oenig om Israel. Ena delen vill döda alla i Israel och den andra vill döda alla som tror på Islam. Undrar just hur SD skall balansera detta?

Kom nu inte med några svammelkommentarer om att SD är ett kristet konservativt nationalistiskt parti..bl.a..bl.a Tar ni avstånd från hot, våld och dödande eller ej? Jag använder ordet folkmord när vi diskuterar det som skett i GAZA.

Misshandel av individer på en svensk gata är givetvis kriminellt och skall medföra fängelse. Men när det dessutom grundar sig på att den misshanadlade personen har en annan hudfärg. Vad säger ni då Sverigedemokraterna. Tänker ni agera i den buna rörelsen, och använda ert inflytande, på de som tydligen förstår ert budskap på detta sätt?
Sverigedemokraterna har nog gjort sitt på den politiska arenan om det inte kommer tydliga klarlägganden om främlingsfientligheten.....

Mer intressant av wadström israel gaza hamas palestina folkmord moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan frihet Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

11 kommentarer:

 1. Hur kan det vara såna liv kring att en människa med invandrarbakgrund blir misshandlad av rasister? Det är klart det är illa. Men glöm inte: det sker ju i 1000-falt större omfattning i den andra riktningen, och då är det aldrig tal om rasism eller liknande. Jag har vänner som blivit nedslagna för att de är vita svenskar lika brutalt som invandraren denna gång. Blev det tidningsrubriker? Skulle inte tro det.

  Titta på proportionerna säger Israelkritikerna om GAZA, titta på proportionerna av rånen, våldtäkterna och misshandelsfallen - vilka som oftast är offren idag ("etniska" svenskar) och vilka som är förövare (grov överrepresentation av gärningsmän med invandrarbakgrund).

  Jag fattar inte hur du resonerar. Vet du hur det ser ut på gatorna alls? Varför är det mer ok att skrika svennejävel och misshandla svenskar som invandrare än tvärtom?

  Vem är det som är rasist egentligen?

  /Stolt SD:are

  SvaraRadera
 2. Jo tjena, vänsterexkrement.

  SvaraRadera
 3. Vad har misshandeln med SD att göra?

  lite fakta till dig

  '' invandrarnas generella överrepresentation när det gäller registrerad brottslighet ligger på lite över hundra procent. För grövre brott, exempelvis mord, dråp, misshandel mot obekanta och våldtäkt, är siffran 300-400 procent.''

  vem är det som blir misshandlad? svensken eller invandraren?

  SvaraRadera
 4. Bra att det tas fram. Då hoppas vi att media också lyfter fram alla rasistiska hatbrott som begås mot svenskar av invandrare å andra sidan. Alltså att ALL rasism fördöms. Likhet inför lagen du vet.

  SvaraRadera
 5. Ja så här ser de ut svaren från SD. Jag har fått ta bort några inlägg som strider mot svensk lagstiftning och som har länkar till rasistiska sidor.
  Jag tackar för svaret från SD. Det ar tydligt. Nu skulle det vara intressant och få höra Reinfeldt eller någon annan moderatledare hur de ser på att bilda regering med SD.

  SvaraRadera
 6. Det är väldigt spännande att se de där siffrorna om invandrares överrepresentation bland, i princip, alla brott som begås i Sverige. Jag har själv letat efter dessa siffrorna men aldrig funnit något som faktiskt bekräftar dem.
  Men det är ju klart, BRÅ och andra statliga institutioner har ju ett eget intresse av att tona ned såna siffror...

  Ska jag vara helt ärlig så finner jag det rätt kul att SD (m.fl.) överhuvudtaget yttrar sig i frågan om Gaza-konflikten.

  Bra skrivet Björn!

  SvaraRadera
 7. Undrar hur många röster SD skulle få om media verkligen angav vilken bakgrund förövare för olika brott egentligen har...dock ska finansiella brott ingå - alltså hela brottsvärlden ska dissikeras och kategoriseras.

  Sedan ska media också göra en opartisk rapportering (balanserad är fel) av ALLA KONFLIKTER I VÄRLDEN - även de i Kongo, Sudan, Somalia, Nigera, Spice Islands, East Timor bara för att nämna NÅGRA FÄLT med politiskt våld och extrema äckligheter som är andra människors vardag.

  vet inte om mitt första inlägg gick igenom.

  SvaraRadera
 8. Noffe snackar i nattmössan.

  Det är ytterligt sällan etniska svenskar blir misshandlade av blattegäng under rasistiska förtecken. Det sker av missriktat klasshat.

  Nu tror jag inte att Noffe själv kan föreställa sig hur det är att stå så långt under alla andra som unga med invandrarbakgrund gör i Sverige, men så är det.

  Klasshat kan vara ytterligt konstruktivt om det riktas åt rätt håll, men våld är det ytterst sällan.

  SvaraRadera
 9. Jag undrar jag hur mycket av den där brottsstatistiken beror på etnisk bakgrund och hur mycket som beror på utbildning. Jag vill minnas en artikel på svt som pratade om hur utlandsfödda med högutbildade föräldrar statistiskt var lika benägna att gå högskoleutbildning som infödda svenskar med högutbildade föräldrar; samma förhållande gällde för barn med lågutbildade föräldrar. Det är möjligt att trenden är lika för brottsbenägenhet.

  Som Noffe var inne på så rör det sig nog snarare om klassskillnader än etniska motsättningar. Finns det fler fattiga invandrare än infödda så är det ju i så fall klart att de blir överrepresenterade i brottsstatistiken.

  (Orelaterad notis: Jag märkte just att firefox rättstavningsprogram markerar "utlandsfödda" som felstavat och ger "landsförrädare" som alternativ. En något roande miss från mjukvaruutveckalrens sida, tyckte jag.)

  SvaraRadera
 10. Korrigering: det var inte Noffe, utan Nicklas Eriksson jag menade.

  SvaraRadera
 11. Enligt rapporterna från Brå så står individer med invandrarbakgrund för 20% av brottsligheten i Sverige. Av de 20% så är hälften från Danmark, Norge och Finland (osäker på om Island ingick). Nu är jag inte speciellt bra på att räkna men betyder inte detta att 90% av alla brott begås av Svenskar och personer från de nordiska länderna?

  Nicholas:
  En kritik mot undersökningar av invandrarnas brottslighet baseras lite på det du nämner, alltså att invandrare begår brott i samma utsträckning som svenskar med samma klasstillhörighet. De som är mest överrepresenterade är de i den lägsta klassen med 6 gånger (invandrare som en grupp är överrepresenterade med 3 gånger).

  För mer info läs, http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action_question_show.339.0.=1

  Thelvino

  SvaraRadera