tisdag 10 februari 2009

Gode gud välsigna oss från alliansen

Så nu nu börjar valrörelsen 2010. Sverige saknar regering eller varför detta fokus på 2010?


Alliansen verkar bara vara tre, men skenet kanske bedrar. Vi för se hur det går för KD om de klarar av SD och kommer över 4% . Av slipsarna att dömma så ligger Hägglund risigt till.


Kristdemokraterna vill att Reinfeldt skall avsluta sina tal med Gud välsigne Sverige


Främlingsfientliga SD verkar ha sällskap av några av Reinfeldts poliser. Medborgarna gör upp på gatan i det polariserade Sverige.

Reinfeldts metod med avlyssning och datalagring uppskattas inte av fria medborgare.

Men medans alliansen funderar på sin strategi kanske Bildt kan tänka på miljön..eller hur!
Nu har ju Maud Olofsson & Göran Hägglund sålt sina själar till kärnkraftsindustrin. Vem skall betala för en härdsmälta? Var skall vi bo?

Men de rödgröna de bygger Sverige. Arbetsgrupperna arbetar och politiken skapas.

Just nu präglas Sverige av hopplöshet. Sopåkare och bussförare är förbannade. Avlyssnade människor är förbannade. Svikna miljövänner är förbannade på kärnkraftsregeringen. Människor som inte för sin sjukpenning är förbannade. Människor som fått smaka på Reinfeldts jobbpolitik är förbannade. Lärarna är förbannade.......Det känns som det inte är långt borta innan hela svenska folket strejkar mot vår krisregeringen.


Men 2010 blir vi äntligen av med den här misslyckade bålbruna gröten som visserligen fattar beslut. Men fatta beslut är inget svårt det klarar en snorunge. Att fatta kloka hållbara och långsiktiga beslut är det är lite mer komplext. Det känns tryggat med v-s-mp. Det är en politik för framtidens Sverige. En liten bild för illustrera framtidskänslan utan den brunblå alliansen.


Varför skall vi bygga ålderdomlig teknik som kärnkraft när vi har och kommer att ha ett stort elöverskott i Sverige? I vems intresse styrs politiken av Borg, Reinfeldt & Bildt?
Mer intressant av wadström Fler bloggar om Maud olofsson folkomröstning kärnkraft moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan frihet Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

9 kommentarer:

 1. En riktig knegare10 februari, 2009

  Jag förstår inte hur man kan plöjja ned all skuld på alliansen, igen?
  Redan Boström höll ju på att försöka jobba för den avlyssning o.dyl. som först idag börjar komma upp i kulliserna, sopåkarnas avtal röstades även igenom av socialdemokraterna, dina s.k. "arbetare" var mer sjuksrivna förr, lönerna för exempelvis sjuksyrrorna har alltid varit för låga under sossarnas styre som under borgarnas, kärnkraften är nog inte så självklart för sossarna heller då de har en stor krets av sina arbetare som faktiskt behöver energi till sina fabriker för att behålla sina jobb,

  listan kan göras hur lång som helst, att enbart tro att EN sida har rätt, är rätt så snävt sätt att se på verkligheten, och på livet i sin helhet.

  Sverigedemokraterna på högerkanten är väl ungefär lika "seriösa" och "demokratiska" som AFA är på vänsterkanten. Vakna upp! Värden är inte så svart och vit som du verkar se den.

  SvaraRadera
 2. Dialog handlar om att man lyssnar på varandra. Jag tror att politiken skulle tjäna mycket på detta. Jag tror inte att något parti eller block har ensamrätt på frågor, utan det handlar om att vi tillsammans ska finna de rätta svaren. Du målar upp en bild av antingen/eller och sågar regeringen. Vi får se vid valet 2010 vem som har rätt. Jag håller i dagsläget på alliansen

  SvaraRadera
 3. Kan inte mycket annat an att halla men kommentaren ovan. Lange sedan jag laste en sadan subjektiv och naiv text. Ar sjalv socialdemokrat men den svart-vita synen du har pa politik ar nast intill tragisk.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med kommentatorn helt när han säger att både S och M är ansvariga för EU-anpassligheten eller rättare sagt det totala underkastandet under EU:s regelverk som egentligen är Bushs förlegade antiterrorpolitik och nyliberala globaliseringsagenda, som Europa nu grundlagsfäst (och därigenom skjutit demokratierna i sank vilket skapar ett demokratiskt vacuum som är mycket farligt) vilket gör det än mer komplicerat att ändra kompassriktning.

  SvaraRadera
 5. Ursäkta, glömde,

  Men när det gäller jämförelse mellan SD och AFA så är den ju inte så görlig - eftersom AFA ju inte direkt är medlemmar i V så det är liksom ingen risk att dom kommer in i riksdagen 2010, medan det däremot är fallet med SD (ett avgrundsscenario).

  SvaraRadera
 6. Alliansen har Regeringsansvaret. Det betyder att det som sker i Sverige är Alliansen politiskt ansvarig för.
  Bloggdebatt blir ibland lite ensidig. men å andra sidan har vi sett hur kärnkraftsindustrin trumpetar ut ett ensifdigt budskap tillsammans med fp och m.
  Avlyssning FRA, datalagring osv som handlar om minskad yttrandefrihet är alliansen ensmat ansvarig för.
  Nedrustningen av välfärdssamhället är alliansen ensamt ansvarig för.
  2010 står de till svars inför väljarna. Om de inte upplöser sig själva innan dess.
  Tack för kommentarerna det är det som är debatt och dialog kära vänner. Inte att dela konservativ syn på samhället. Det behövs ändring inte bara i USA utan även i Sverige.

  SvaraRadera
 7. Jävla tur vi har aliansen så man slipper idioter till sossar som styr. Men det innebär inte att det finns idioter som är riksdagsledarmöter. Gud har inget att göra i ett uttalande från en statsminister så blanda inte ihop saker!!!

  SvaraRadera
 8. Det hjälper föga när Lissabonfördraget gick igenom - och där svek S sina egna väljare, det fördraget överflyttar all makt från riksdagen till regeringen - eller rättare sagt EN eller två ministrar i varje fråga - det betyder - den folkvalda demokratin har avskaffats. Och i sin tur har de 2 procents rösträtt i EU. Fatta vilken devalvering av demokratin. Hur kan något parti gå med på det och fortsätta kalla sig demokrater?
  Enbart i nyspråklig mening i så fall (tvärtomspråket).
  Bodströmspaketet hette det först - nu Ask - och egentligen är det ju Bushs antiterrorpolitik (FRA, europeisk arresteringsorder, datalagringsdirektivet m fl).

  SvaraRadera
 9. FRA = Bodströms uppfinning (S)

  Datalagring = EU´s uppfinning

  Det är så skönt att läsa din retorik Björn...alla är förbannade och välfärden är massakrerad....sopåkarna är förbannade.....jag bara hoppas att de som läser din blogg har vett nog att se igenom dina pompösa förenklingar.

  Jag är också förbannad för jag är förkyld idag. DET måste vara alliansens fel som inte kollektivt vaccinerar alla medborgare mot influensan!

  SvaraRadera