onsdag 25 februari 2009

Grattis piratpartiet, gå med i något frihetsparti nu!

Jo mer konservativt och övervakande Riksdag och regering blir ju fler medlemmar i de moderna partierna mp och piratpartiet. Piratpartiet har nu passerat 10000 medlemmar. Så passa dig Reinfeldt.


I väljarundersökningen här på -ettan- har Piratpartiet just nu 31% av över 1000 röstande. jag har en stark känsla av att alla dessa gamla opinionsinstitut måste börja ta med Piratpartiet i sina intervjuer. Eller varför det. Låt Reinfeldt le och sova och lyssna vidare. En liten konspiratorisk tanke är att nu visar sig det verkliga syftet med FRA-lagen. Ipred och kontroll av medborgarna. Hänger frågorna samman i Reinfeldts hjärna tror du? Det tror jag!

Själv behöver jag inte gå med i pp även om jag gillar det de driver. men miljöpartiet ligger rätt nära i frihetsfrågorna och för mig behöver vi inte bara ha fria individer i ett samhälle. Vi måste ha ett hållbart samhälle för människor, djur och natur.

Men Gratti Rick och lycka till. fienden är många när det gäller frihetsfrågor men de som röstar är sveriges medborgare med rösträtt.

2010 får vi en ny regering med eller utan pp. Jag ser gärna att pp kliver in i den rödgröna röran. Blir lite svårt att bli troärdiga i den blåbruna smeten som formerar sig som alltmer medborgarfientlig.


Vill du ha ett fritt samhälle gå med nu i mp här. Gillar du pp bättre och inte ser miljön som central så har du länken här

DN Expressen Kära upplevelseindustri, ni kan dra åt helvete
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: ipred moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet skivindustrin pressfrihet frihet sverigedemokraterna Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra äs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Rick Falkvinge (PP), Enligt Min Humla, opassande, Jan Lindgren, axels blogg, Badlands Hyena, Bitchslap Barbie, Anders Widén Författ... och MÅRTENSSON

1 kommentar:

 1. Problemet med upphovsrätten är att den ofta säljs/överlåts till stora bolag.
  Pirater kritiserar detta och drar slutsatsen att eftersom patent och upphovsrätten överlåts och utnyttjas av storföretagen, så ska man nu låta alla utnyttja upphovsmännen istället för att stärka upphovsmännens ställning.
  Detta är inte enligt mig konstruktivt.

  Jag tycker att man istället ska diskutera en lag där upphovsmannen ska få behålla sin upphovsrätt och att den inte kan överlåtas till stora bolag. En sådan lag skulle kunna vara intressant. Problemet är dock att bolag inte skulle vilja satsa pengar i lika stor utsträckning, men en lag som förbjuder att överlåta sin upphovsrätt skulle va intressant och ge individen mer makt.

  Däremot så ska man givetvis ha rätt som upphovsman att låta andra få använda sig av ens material om man ger någon annan dess tillåtelse för det.
  Man bör även tillåta upphovsmannen att få sälja vidare ett tillstånd, men ändå behålla sin upphovsrätt. Det blir typ som att sälja sitt varumärke likt 7 eleven franchise, man tillåter andra att använda ens verk, skapelse, varumärke emot betalning. Skulle kunna funka om det bara sker emellan individer.
  Så visst kan upphovsmän fortsättningsvis gör försäljning på sina verk till exempelvis andra författare, men ändå behålla upphovsrätten. Sedan delar de båda inblandade författarna på upphovsrätten till det nya verket.

  Om Pirate bay istället kunde skapa ett system där de såg till att ta betalt för filmer och sedan helt fräckt skicka pengarna direkt till upphovsmännen som en allmän gåva framför näsan på bolagen, så skulle det vara ett fantastiskt vapen emot det stora bolagen som allmänheten skulle stötta. Behöver inte va så dyrt, typ 30 kr per långfilm. Sedan får upphovsmannen alla pengarna, det skulle va ett enormt starkt vapen och upphovsmännen skulle flocka sig till piratpartiet som jag då tycker skulle byta namn till Robin Hood partiet och då jäklar, då skulle partiet få många röster och vi skulle kunna få bort Ipred och FRA lagen.

  Rent praktiskt löser man dessa utbetalningar till upphovsmän på följande sätt. Man skapar en webbsida där man upplyser alla upphovsmän att de har pengar att hämta ut om de skaffar ett internet ID som bekräftar deras identitet.
  Sedan ger man upphovsmännen pengarna i form av ett kulturstipendium som tack för att de skapat ett verk som nu kan spridas över hela världen.
  När väl en upphovsman tagit kontakt med Robin Hood stipendium fonden så tickar pengarna in automatiskt på hans/hennes konto när de är skattade via gåvoskatt.

  Även pengarna som betalas in skall alltså ses som gåvor. D.V.S nedladdare betalar in pengarna som gåvor. Ju mer gåvor man ger till upphovsmakarna, ju mer får man dem på sin sida om man också samtidigt vill förstärka den individuella upphovsrätten. Man slår med andra ord en ordentlig kil emellan storbolag och upphovsmän och skapar en jämnvikt, som klart får allmänt stöd.

  Va lite smarta, va på upphovsmännens sida emot jättebolagen, då vinner ni.
  Detta i kombination med ett öppet företagsklimat som avskaffar alla kultur bidrag och statlig inblandning som filminstitutet och Public service som bara sätter käppar i hjulet för småbolag med sitt övertag och ständiga stöd till storbolagen.

  SvaraRadera