onsdag 25 februari 2009

Vilket aprilskämt;)

De stofila konservativa riksdagsmännen och kvinnorna valde den gamla skivindustrins väg. Ipred klubbades igenom bara v och mp hade en annan syn.

Nu har vi fått ännu en slarvig lagstiftning av alliansen. Konsekvenserna går inte att överblicka när man släpper in marknaden i det juridiska polisiära arbetet. Men vi har börjat vänja oss vid FRA-firman 1984. Så inget förvånar längre i alliansens år 2009..Kina har blivit omkört av Sverige i kontroll och övervakning. I Kina sköter åtminstånde polis och militär det de uppfattar som olagligt. I Sverige överlämnas det nu till bolagen på marknaden..hej och hå..viket prejudikat för andra områden.

De som vill hålla på med den nya tekniken lär göra det ändå. Drabbas kommer en och annan liten unge att göra. Det blir ingen effekt av lagen eftersom teknikutvecklingen går rasande fort.

Jag gissar att det kosta runt 40 kronor att producera en cd fram till disk i affären. En nedladdning på nätet kan inte bli många ören i produktionskostnad. Skivindustrin bet sig nog i svansen. Skivindustrin dog nog en smula idag. Vi lär få se att konstnärer och artister börjar inse att de bara blir blåsta på pengar när de kan sköta produktion och distribution själva på ett fritt nät. Så självklart handlar de flesta direkt av artisten om något år.

Det har alltid funnits människor som vill förbjuda saker och ting. Boktryckning, tåget jag exemplen i historien är oändliga. Idag var riksdagen ovanligt trångsynta. Men de flesta av oss tar det som det aprilskämt det är. Kanske kan FRA få lite intäkter av skivindustrin genom att sälja info...lysande tänkt Reinfeldt.

Det skapar många nya jobb för programmerarna och det är väl bra i Reinfeldt kontroll och kris och kontrollsamhälle.

2 kommentarer:

  1. Det här en tragedi för demokratin.

    vad mer kan jag säga jag är chockad!!

    SvaraRadera
  2. Vi tänkte blåsa liv i det informationspolitiska nätverket i mp,
    http://wiki.mp.se/wiki/Projekt:Aktiv_Informationspolitik

    SvaraRadera