onsdag 25 februari 2009

Miljöpartiet gillar inte Reinfeldt och Ask när de slarvar med lagstiftning.

Ett starkt grönt nej till Ipred
Miljöpartiet de Grönas riksdagsgrupp kommer i eftermiddag att rösta avslag till Ipred-lagen. Istället förbereder partiet förslag om avkriminalisering av fildelning för icke-kommersiellt bruk.- Ipred är bara ännu ett exempel i en lång rad integritetskränkande lagstiftningar det senaste decenniet, säger Maria Wetterstrand, språkrör för Miljöpartiet. Lagen öppnar upp för en grov rättsosäkerhet där film- och skivbolag får agera privatspanare och begära ut information om vad privatpersoner gör på Internet.Branschorganisationerna kan med Ipred-lagen begära ut personliga uppgifter om vem som äger ett visst abonnemang, vilket inte behöver vara samma person som fildelar. - Upphovsrätten i dess nuvarande form är inte anpassad till den moderna tekniken, säger Lage Rahm, IT-politisk talesperson. Jag förutsätter att det går att hitta moderna och rättssäkra lösningar för kulturspridning på nätet. Idag ifrågasätter ingen att vi kan låna kultur gratis på bibliotek, men att staten ersätter författarna för detta på ett annat sätt.Då Ipred från början är ett EU-direktiv vill Miljöpartiet ta strid för en friare syn på kulturspridning på EU-nivå.- Vår partistyrelse har i sitt förslag till valmanifest inför EU-parlamentsvalet lagt förslaget om att på EU-nivå avkriminalisera fildelning för icke-kommersiellt bruk, säger Maria Wetterstrand.
--------------------------------------------------------
Den här filmen börjar kanske bli tjatig för de som ofta läser -etten- men för mig handlar debatten om frihet, ny teknik och nya vägar för kommunikation. Skivindustrin och allainsen försöker få det som att de vill skydda upphovsmannarätten. Vem tror på det syftet;)
Läs din historia om skråväsendet och försöken att stoppa boktryckartekniken. Det är samma frågor men på en högre utvecklad nivå. Moderatera håller fast vi det gamla som i alla tider konservativa krafter försökt. Men Reinfeldt och C0 ni kommer bara att bli överkörda oc omkörda. Så går det för de som inte bygger vindkraftverk när det blåser.
Lyft blicken ta in miljarinpumpningen till banker av Borg och C0 lägg på Reinfeldts behov av att övervaka och kontrollera fria individer via FRA osv..se sedan filmen.AB skriver om Riksdagen SvD om rättegången. Det verkar vara samma sak skulle Nalle Puh säkert sagt. Många har skrivt Scaber Nestor opassande Facebook-gruppen Stoppa Ipred > Bloggy Piate Bay Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: ipred moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet skivindustrin pressfrihet frihet sverigedemokraterna Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra äs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

  1. Jag vill verkligen tacka alla för en bra valrörelse, och speciellt till dig Gittan !

    SvaraRadera