onsdag 4 februari 2009

Var befinner sig

Var befinner sig är rubriken. Var befinner sig din mobil heter den tjänst som google nu introducerar Det finns många perspektiv på kontroll. Det mest skrämmande är att det inte är någon som tvingar oss att öka kontrollen och övervakningen. Vi begär det själva.
För att beskriva det jag skriver behöver du titta på en 45 minuter lång film. Ta inte filmen som någon sanning, ta den som ett perspektiv på FRA, Samhällskontroll, Rädsla. Du missar något viktigt om du inte ser filmen. Klicka här. eller se den direkt.Filmen tar upp rädsla, ekonomisk kris, vapenindustri och mot slutet den tekniska kontrollapparaten som vi själva lägger på oss.

AB skriver om Google, Svd och DN om hur dina pensionspengar försvinner. Dessa artiklar får vara en blixtaktuell koppling till filmen. Filmen tar även upp nazismen och religionen och Dagen har två aktuella artiklar på temat Dagen 1 2.

Filmen som är del tre, del 1 o 2 hittar du längst mer på den här bloggen. Filmen kan givetvis beskrivas som mycket oseriös eller konspiratorisk om man vill. Jag har sett fler i denna serie och de är snyggt gjorda och även om du kopplar på all logik du har så får du ett nytt perspektiv på kampen mellan Rädsla och Kärlek.
Se filmen eller filmerna och återkom gärna för en vidare debatt och diskussion om vad de gjorde för intryck på dig. Jag gör ofta en egen politisk analys över olika frågor. Det är intressant att titta på hur olika partier resonerar om aktuella händelser med filmen som perspektiv.Filmerna är en bra grund för en debatt om var befinner sig du och samhället...... 45 minuter för en möjlighet att förändra ditt perspektiv. Hur ofta får du det erbjudandet?
Observera bara att jag inte gjort filmerna så att kritisera mig för att lyfta fram filmerna är bara löjligt. Och löjlig vill du väl inte vara, du som vet hur allting är bakom rubrikerna...


Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: kontroll, övervakning google usa krig religion ekonomisk kris nazism , , , moderaterna vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan Technorati om: , , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar