fredag 27 mars 2009

Fria media i Sverige?

Nu skriver chefredaktörerna på en gemensam fråga. Frige Dawit Isaak. Jag har inget att säga om syftet för det är gott. Kanske lurar en Bildt i vassen och skall framstå som skicklig diplomat. Men det är mest lite politiska paronoider så det är självklart inte fallet.
Alla större tidningar skriver om samma fråga på samma sätt.
Frige Dawit Isaak; Frige Dawit Isaak; Frige Dawit Isaak; Free Dawit; Amnesty: Eritrea sämst i världen på pressfrihet; Read the appeal for the release of Dawit Isaak in english; Free Dawit Isaak; Dawit Isaak kom till Sverige 1987; Free Dawit Isaak; Dawit Isaak; Sitter fånge hos diktatorn;

Jag blir mycket oroad över detta fenomen. Någon skrev att Eritrea sämst i världen på pressfrihet. Är det sant, är det inte Sverige?
Det är ju bevisat att chefredaktörerna samverkar, även om det är för en god sak.

Jag skall ta exemplet med sexnätverket. Unga flickor utnyttjas av rika män. Samtliga tidningar skriver. Även Aftonbladet och DN. Ok media skriver om flickornas berättelser och skriver om vilka män som utnyttjat dem. Jag önskar att alla människor var lika inför lagen och media. Nu har Sverige fortfarande den största mediaskandalen i världen att utreda
Visst går det att skriva lite engagerat för en journalist det förstår jag. När det gäller 14-åriga flickor som utsätts för grova sexuella brott blir det lite säljande nyheter.
Skärp er chefredaktörer ta ett nytt möte med varandra och fundera om ni nu inte trörs och vågar försvara den fria pressen. Slå upp rubrikerna Frige Eva .

Men det är väl inte att räkna med att pressen är fri från staten. Pressen börjar mer och mer likna bloggen. Och då menar jag inte de seriöst skrivande bloggarna. Pressen klipper från tt och twittrar. Kanske är journalistiken död inom pressen och de skrivande undersökande människorna flyttat sig till den fria bloggen.

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Press media blogg twitter dn aftonbladet sex gruppsex bordell pressfrihet Dawit Issak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar