måndag 2 mars 2009

Wake up

Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att planerna på höjd ersättning till Volvos 250 högsta chefer är ”stötande”.– Det här är naturligtvis provocerande, givet att företaget har problem, sade Reinfeldt i Sveriges Televisions Agenda på söndagskvällen.
Reinfeldt han funderar bara på sin egen mediabild. Nu drömmer han om att framstå som en ledare för EU. FRA, Ipred kontroll visst ser det på ytan ut som n stark och kontrollerande regering...men var det så svårt att jaga medborgare..nu vill vi se lite ledarskap för arbete:)
För inte hörde jag så fel 2006. Svenska folket är skurkar och bedragare som lever på bidrag. Nu skall alla jobba. Lösningen hette då ta bort den offentliga sektorn och sänk skatten ..


Vad innebär EU för lönerna. Jo utjämning. Så frågan är om de konservativa partierna i Europa har sett Albanien som ett föregångsland i lönesättning. Det är inte bara kris i Sveriges ekonomi. Hela Euprojektet riskerar att haverera.

Hur resonerar då arbetsgivare och löntagare i Sverige. Sitter de också och tittar på medans Borg & Reinfeldt öser in våra skattemedel i bankernas svarta hål för att täcka de svindlande affärerna.?

Nej från fack och arbetsgivare sominte lever i det blå kommer det mer verkliga ord. Värsta krisen, lönesänkning eller arbetslöshet..Det är tur att det nya arbetarpartiet moderaterna styr i Sverige så att alla får jobb istället för försäkring och stöd.

Svenska ekonomi och arbetsmarknaden befinner sig i den värsta kris som vi har upplevt. Det råder stillestånd inom handel och produktion. Till sommaren riskerar 25 procent av IF Metalls medlemmar vara arbetslösa, säger Löfven – Andra regeringar agerar kraftfullt för att göra något åt saken. Den svenska regeringen har inte gjort tillnärmelsevis så mycket – Vi hoppas att svenska regeringen vaknar till nu. Vi och industrin gör vårt. Det är inte värdigt en regering att passivt stå vid sidan av och titta på, säger Löfven.


Titta på den lilla filmen igen 4 minuter a ditt liv så förstår du att Reinfeldt och Borg är ute på mycket tunn is. Bush och Reinfeldt har skadat världsekonomin nog. Vi behöver ändring även i Sverige.


Något som är positivt med lönesänkningarna är att nu kan Reinfeldt och Borg säga att människor fått sänkt skatt. Akassan blir också billigare..snyggt jobbat Borg..Undrar om Reinfeldt anser det stötande:) Men det ingår säkert i planen..
Baksidan av moderaterna skattesänknings och lönedumningspolitik är att den offentliga sektorn med sjukvård skola osv snart hamnar i en djup kris. Fånigt att läsa att nu satsar regeringen och slänger in några miljoner i något poppigt projekt. Håll i hatten kära Svensk och håll dig frisk. Skyll inte på mig det var inte jag som valde de här sneseglarna till regering.

Det är lite intressant att se hur centerpartiet slavat bort hela miljöpolitiken. Det kunde varit en bra motor i ekonomin om Maud varit lite framsynt som näringsminister. Hon kanske inte skulle valt att lägga sig platt på rygg för herrarna Reinfeldt och Borg.


Kanske hörde vi fel när vi trodde vi skulle vara Bävrar..vi skulle Bäva..


Men Nu vädrar kyrkan morgonluft. Kanske kan KD framstå som miljöalternativet i den blåbruna gröten. Vi får se om alliansen överlever 2009..tveksamt.. Fast Reinfelt sitter väl lugnt och stirrar ven i denna fråga. Står industrin still och gör KK så minskar utsläppen. Men inte kalkylerar ordförande för nya arbetarpartiet moderaterna så cyniskt.eller..

Alternativen finns i Svensk politik. Så brist på alternativa politiker är det inte. Men låt gärna Maud bli arbetslös. Hon behöver vila från alla sina jobb i det centralstyrda centern.

Wake up

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar