onsdag 22 april 2009

Frihetens klockor gör din röst hörd

Vi som har ett historiskt perspektiv vet hur skör demokrati och frihet är. Yttrandefrihet är inget vi fått av någon, det är något i tar oss. Vi behöver varje dag upprätthålla solidariteten med alla människor, djur, natur och de som kommer efter oss. Det finns en motkraft som har många ansikten.

Frihet
Det pågår just nu ett angrepp på yttrandefriheten som nog saknar motstycke i världshistorien. Staten försöker kontrollera alla medborgarna för deras egen skull. Hotbilder målas upp och marknadsförs med stor kraft. Visst har det hänt många gånger förr i mänsklighetens historia men inte globalt och inte med sådan systematik. Press & media har till stora delar fallit offer för kontrollsamhället och förhindras utföra sitt arbete som den tredje statsmakten.
Inget av det här är nytt för mina läsare, jag beskriver det om och om igen i olika perspektiv och i olika sammanhang.
Jag kritiseras ofta för att inte presentera den bild staten och partierna anser vara den sanna bilden. Det gör mig ingenting. En kritik som används och är lite mer subtil är att angripa stavning och meningsbyggnad. Det skiter jag högaaktningsfullt i. Den som vill läsa det jag skriver får lära sig hantera de ord jag sänder ut. Jag har något att berätta och det kommer jag att göra till den dag de stänger av Internet

Demokrati - många partsintressen
Dagens inlägg är ett hoppfullt inlägg. Jag har tappat tilltron till många politiker och politiska partier när en elit tar över ett parti. Det är en mycket mycket farlig process som pågått ganska fördolt. Partierna har till stor del tappat sitt existensberättigande då de alltmer saknar en vetenskaplig eller ens ideologisk grund att stå på. Det blir som religionen den tappar sitt grepp om människan när kunskapen träder in på arenan.
Det finns en utveckling som kommer att leda till att partierna upplöses och vi kommer att på ett nytt sätt välja de människor vi önskar företräda oss. Tekniken inte minst Internet gör det möjligt att införa äkta personval och inte partival. Den här formen av val är för mig äkta demokrati men den kräver fri tillgång på information.
Vill man vara lite konspiratorisk och det är ibland ett sunt förhållningssätt så kanske det inte är musiker och andra konstnärers upphovsmannarätt som hotas av Internet Det kanske inte ens finns något verkligt "terrorist" hot via Internet mot staten. Hotet från Internet riktar sig mot makt strukturer. Vi talar mycket om maktstrukturen skivindustrin vars existens är hotad. Den behövs inte längre då konstnären kan nå konsumenten direkt utan mellanhänder som skall profitera på musik och texter mm

Det största hotet utgör nog ändå Internet inte mot den ekonomiska maktstrukturen utan mot den politiska makteliten.Det är under 2000-talet inte längre möjligt att producera agendor byggda på missledande information. Press och media ligger redan under den politiska maktelitens kontroll. Men kära vänner jag och miljontals individer planeten runt ger alltid andra perspektiv på den konsultproducerade "sanningen". Det finns nog ingen som ljuger så medvetet och systematiskt som politiker. Det ligger kanske i politikens natur att försöka hitta lösningar i mänskliga konfliktsituationer. Så det är egentligen ingen personlig kritik mot någon politiker utan ett krasst konstaterande. v-s-mp-pp-fi-c-fp-kd-sd-m tio alternativ för 9 miljoner människor. Det är ändå en rätt vacker bild jmf. med bönder-borgare-präster-adel. Kvinnorna får också rösta så visst kan vi se på den demokratiska processen som en positiv utveckling.

Men nu har det hänt att väldigt få människor i få partier(elit) lyckats driva igenom avlyssning och kontroll av våra samtal, dvs det fria ordet. Tron på demokratin har fått sig en riktig dyngsmäll av Reinfeldt-Björklund och de övriga som älskar makten mer än Sverige.

Sverige är inte det nassepartierna säger utan 9 miljoner människor som hittat ett sätt att leva i solidaritet med andra människor och djuren och naturen.

Partier
Det finns bara ett enda parti i Riksdagen som står upp för de svenska frihetsidealen och det är Miljöpartiet. Utanför Riksdagen har ett nytt parti samlat människor som vill slåss för yttrandefriheten. Jag är grön rakt igenom och behöver inte ett piratparti för att finna ett alternativ. men Miljöpartiet lär samla 10% av befolkningen i Riksdagsvalet 2010. Piratpartiet kommer in i Riksdagen och troligen får de partier som svikit lämna riksdagen. Det spekuleras mycket om huruvida kd kommer att klara av anstormningen från sd. Min övertygelse är att de som gillar kors inte vill ha stukade (hak)kors. Religionen och de konservativa krafterna behöver sitt parti. Centerpartiet kommer inte att klara 4% och det kan vara lite magstarkt att redan nu förutspå folkpartiets fall. Väljarna mellan m och fp är rätt kortsiktiga och spekulerade men m äter nog upp fp. Vi ser alla folkpartiets desperation i att försöka lansera gamla högerförslag men fram till idag är Björklund genomskådad och Reinfeldt har fått "rösterna". Reinfeldt har t.o.m. lyckats få tyst på sin utmanare Bildt...de historiska mönstren känns igen om klättergrodornas kamp till toppen.
Straffvärde
När nu staten lägger svarta lagar över Sverige och hotar medborgarna genom att kriminalisera en stor del. Sända en datafil har snart samma straffvärde som våldtäckt eller dråp. Det är på ytan en märklig utveckling , men inte om man förstår vad den nuvarande staten tjänar för intressen.
Jo positivt var det ja..nu startas en fond för att med juridiska medel bekämpa de svarta krafter som försöker tysta oss medborgare. Pengar kanske till viss del kan bekämpa orättvisorna, men det är du som 2010 bestämmer om du vill ha ett FRA-samhälle typ 1984 eller om du vill leva i ett fritt land och behålla natur och djur till dina barn barn barn barn barn b............Du som är alliansröstare men är besviken rösta på Miljöpartiet eller Piratpartiet i EU-valet!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar