fredag 24 april 2009

Svensk demokrati massakrerad

Rättsväsendet bygger egentligen på den enkla grunden att medborgarna uppfattar lag och domstol som sann och riktig. Det finns ingen riktig sanning och ofta står olika värderingar och perspektiv mot varandra. För att många människor skall kunna leva tillsammans i ett samhälle har vi hittat demokratin.

Demokratin bygger på att medborgarna röstar om vilka politiker och vilket program de vill ha genomfört. De flesta som läser min blogg vet att jag anser att Reinfeldt inte är en demokrat och att alla måste vara vaksamma på den samhällsutveckling han driver. Även Hitler kom till makten genom val. Så valet är inte det enda som garanterar demokratin, fördelningen av röster mellan olika partier och genomförandet av de program människor valde är grundläggande.
När FRA drevs igenom av Reinfeldt så tappade jag all tilltro till moderaterna. Skälet var inte lagen i sig utan det "hot" som användes i Riksdagen. Fyra partier blev en röst och medlemmarna i de olika partierna "tvingades" rösta med Reinfeldt.
Det var inte avlyssning som moderaterna gick till val på. Inget av de andra partierna hade heller inskränkning av yttrandefriheten i sin agenda.

Jag har ofta skrivit om att pressen är köpt och inte längre ser som sitt uppdrag att beskriva verkligheten och granska makthavarna. Pressen förlorade sin roll som tredje statsmakt för många år sedan. Jag har ofta skrivit om Eva som blev det enskilda offret för denna "statskupp".
Det var Socialdemokrater och Centerpartiet som i första anblicken kan göras ansvariga. Men i skuggan finns även mycket förmögna människor som alltid företrätts av moderaterna.
Pressens enda möjlighet att återupprätta sin fria roll är att ta tag i den gamla synden och hämta fakta i sina arkiv.

De gånger polis och åklagare får göra sitt jobb för staten som de inte fick när det gällde Eva räknar vi alla med att domaren är en person utan tvivel om egetintresse eller förutfattade meningar. Att vara domare är ett svårt yrke. Egentligen är en domstol en teater där ett spel pågår mellan olika rollinnehavare. De presenterar alla sin bild av verkligheten och domaren skall bedöma dels vad som är sant och rätt enligt Riksdagens lagstiftning men framförallt avgöra sanningen i det som framförs i domstolen.

När vi nu ser en Regering som gör allt den kan för att begränsa individernas frihet i Sverige genom ett massivt lagstiftningsarbete finns bara press och rättsväsende kvar att garantera demokratin.

Åtalet mot Pirate bay är en viktig symbolhandling från Regering och Riksdag. Den råa verkligehen blir synlig: "Rådmannen Tomas Norström är medlem i Svenska föreningen för upphovsrätt – och sitter i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd (SFIR). Det har SR:s P3 Nyheter visat i en granskning på torsdagen. "

Svensk demokrati är nu massakrerad av Reinfeld och allianssvansen. Det finns all anledning att vara orolig för Sverige framöver. Vad händer när fler och fler människor tappar tilltro till politiker, press, polis, åklagare och domstol. Vad händer när människor inte längre kan se att det som sker är sant och riktigt.

Jag vet svaret och det är allat annat än regeringsduglighet. Katastrofen är ett faktum. Använd nu din röst för att försvara friheten och demokratin. Bojkotta alla allianspartier i EU-valet. Jag själv röstar på Miljöpartiet men det är inget alternativ för högerliberaler. Rösta då på Piratpartiet. Du får då samma effekt när det gäller att motverka kontrollsamhället och du kan försvara demokratin. Du slipper också de miljökrav som Miljöpartiet driver om du nu inte tror på att miljön är hotad.

pressen skriver Svd 1 2 3 4 Dn 1 Aftonbladet 1 2 Expressen 1 2
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: ipred moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet skivindustrin pressfrihet frihet sverigedemokraterna Pirate bay Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

 1. Ja, det är bra Björn. Rösta du MP så blir det nog bra i slutändan:
  1: Medborgarlön där de som inte vill jobba ändå har sin utkomst från den vanlige svenske industriarbetarens fattiga skatteuttag (jag vet att de nu inte har den på sin agenda, men den kommer snart tillbaka).
  2: Fler Hallandstunnlar, oavsett kostnad (slutkostnad?) för industriarbetarna
  3: Fler Bottniabanor (slutkostnad?) som ingen industri vill ha.
  4: Fler cykelbanor över alla vattendrag, trots att de själva idag kör sk miljöfordon (med dubbdäck och förorenar vår luft)

  Tja, listan av vansinniga ideer kan göras lång.
  Logik? None! Enbart finalistisk!

  SvaraRadera
 2. Hej! Håller med dig på i stort sett varje punkt! Visst skulle jag kunna lägga min röst på miljöpartiet om det inte vore för att de numera i mina ögon är alltför insnärjda med sossarna.

  Så för mig blir det piraterna. Som tidigare moderat är det svårt att uttrycka hur besviken jag är på det partiets svek mot den enskilde.

  SvaraRadera