söndag 28 juni 2009

Miljöpartiet utmanar igen!

Miljöpartiet har störst förtroende hos väljarna i klimatfrågan. Inte så konstigt att människor vill se en ny politik och inte ett nytt klimat.
Nu räcker det inte med politiska ideer. Kunskapen och det politiska programmet måste omsättas i den praktiska politiken. För att få ihop majoritet krävs att Miljöpartiet samarbetar med andra partier.

En liten tanke du kan ta med dig. Varje liten droppe olja som människan tar upp ur Planeten kommer att förbrännas. Så gå inte på snacket om bränslesnåla lösningar. Vi behöver ny teknik som inte använder olja.
Skall det vara så svårt att fatta att en bil, en värmeanläggning, en kylanläggning kan drivas av Sol, vind och vatten?

Hur når vi fram till ett kunskapssamhälle - jo genom fri information. Man behöver inte vara någon Einstein för att se att det största hindret mot hållbar utveckling är de politiker som vill inskränka yttrandefriheten och kontrollera medborgarna. Miljöpartiet har helt logiskt integritetsfrågorna som mycket centrala. Jag är mycket tillfreds med att Piratpartiet lyckas samla människor i Integritetsfrågan. Mänskligheten kommer inte vidare innan de konservativa krafterna gjorts maktlösa. Valet och ansvaret är ditt.

Vi behöver lösa upp inte bara gränserna för fysisk rörlighet på Planeten utan framförallt behöver mänskligheten lösa upp isoleringsmekanismer på Planeten. Det är nu dax att kraftigt förändra Europas jordbruksstöd som bara gör världens bönder fattigare och haven gröna. Vi får väl se om ordföranden lyckas med sitt miljöarbete?

Lite symboliskt får det här fallna höghuset vara. Det går inte att bygga sig till skyn vi människor är beroende av den gröna Planeten och vi kan inte lösa framtidsfrågorna genom att konsumera mer och mer och mer...

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: AlmedalenEU ipred moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet pressfrihet frihet sverigedemokraterna Pirate bay Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

 1. Det spelar egentligen ingen roll hur mycket miljöpartiet utmanar.
  Dom kompromissar bort vår medborgarrättndå för att bibehålla makten.

  SvaraRadera
 2. Om det vore så enkelt som "sol, vind och vatten". Det är den politiska delen av energifrågan. Om vi tittar på den tekniska delen skall du se att det blir svårare. Vindkraft är en icke reglerbar energikälla på samma sätt som solkraft är det. Vattenkraften kan inte byggas ut mycket utan att slakta våra älvar. Den enda vettiga källan, kärnkraft, är något som miljöpartiet är emot! Bara att de kallar sig Miljöpartiet, betyder inte att de har rätt.

  SvaraRadera
 3. @Johan
  Sitter under eken i sommarvärmen och förundras över din korkade kommentar.
  Kärnkraft är som att kissa på sig. Det blir varmt en stund..
  Nej du Johan gå ut och titta på Solen så förstår du att den kärnkraftsreaktorn både räcker och blir över. Ok Solen lär väl inte lysa för evigt. Men den räcker så länge Planeten Tellus består.
  Nu behöver vi människor som tror på kunskap och teknikutveckling se till att det tas fram modern teknik som använder förnyelsebar energi.

  SvaraRadera
 4. @ freedom`s just another way of nothing left to loose.
  Vet inte varför Dyland dök upp i skallen. Men för förändring krävs makt. Den demokratiska vägen är genom val och dialog mellan olika ideer.
  Jag vet inte så många andra alternativ mer än anarki och det brukar inte innebära frihet för alla eller hur.

  SvaraRadera
 5. Vi behöver absolut gå ifrån vårt beroende av "osunda" energikällor.

  Problemet är att de alternativ som finns idag, inte alltid räcker ända fram i alla sammanhang.

  Därför är kombinationer ett stort steg på vägen i en övergångsfas. Se på bilism. Många bilister i Sverige behöver bilar i vardagen. Familjebilar eller bilar i tjänsten. Den andelen av bilismen som är "onödig" är idag så liten att den är ointressant att disskutera. De som är bilberoende behöver bilar som kan forsla dem långa sträckor, såväl vinter som sommar. Man ska lätt kunna lasta in barnvagnar, matkassar och någon väska. De flesta miljöbilar, inom rimliga pengar, är antingen för små, eller för otillräckliga. Jag räknar inte etanol som miljöbränsle, då det helt klart har andra begränsingar och troligtvis inte har någon större framtid.
  Gas kan dock vara ett bra alternativ, men finns inte för stordrift ännu.
  Elbilar är känsliga för kyla, dyra i drift och kostar miljön i tillverkningsprocessen.

  men det jag vänder mig emot, framförallt miljöpartiet....
  varför har miljörörelsen tvingat oss privatpersoner, främst de sämst ställda, att betala denna omställning. Bilberoende, för det finns faktiskt såna, är om man ser på privatbilism, ofta de med minst marginaler och de är väldigt många, de som måste ha bilen till jobbet, oftast via dagis och mataffären....Det finns även äldre och rörelsehindrade som måste ha bil.
  Det ruttna politiska klimat som råder, beror på att de flesta miljöpolitiker, utger sig för att älska miljön och naturen, men är i självaverket inrökta storstadsbor som aldrig lämnar tullarna.
  Det här är en igenkänninsfaktor som man ser i många många poltiska beslut.
  Man pratar om en levande landsbygg, blomstrande små och mellan stora städer. Men i varje litet politiskt beslut så gör man precis tvärtom.

  glesbygdsbor ska betala notan, för den här allför snabba omställningen.
  Oljan tar slut, men inte än på 50-100 år, och varför ska ett yttepytteland som Sverige på nå't sätt vara föregångare, vars utsläpp motsvarar en fis i universum, och på köpet försätta en hel bilindustri i sank.

  Jag anser att miljörörelsen istället borde fokuserat på att stödja forskning för att ta fram relevanta fakta och en hållbar övergång. Ge morötter och subventioner till biltillverkare som tar fram miljövänliga alternativ.

  Visst du att det kostar miljön 7600ton koldioxid att ta fram en miljöbil, ex. toyota prius, medans en v70 tar 1800ton.
  Dessutom fraktas många av våra bilar på fartyg över hela världen.
  Visste du att varldens 15 största fraktfartyg skitar ned lika mycket som alla världens bilar tillsammans.
  När hör vi dessa perspektiv i debatten??

  SvaraRadera