tisdag 8 september 2009

Hur begravs en blogg?

Frågan om vart det skrivna ordet tar vägen har sysselsatt många. Deepedition skrev ett intressant inlägg han kallar bloggdöden. klart läsvärt. Bl.a tar han upp att Blogge Bloggelito som valt att både sluta skriva och radera det som skrivits. Jag kan bara säga att det har tagit lite tid för Blogge att mogna till självinsikt.


Den blogg jag verkligen saknar är Isabella Lund, hon har lämnat kvar det hon skrivit. Hennes slutord är viktiga.


Kontrollsvinen i svensk politik breder ut sig som en värre influensa. Hur blir det när fpmsd parar sig.

Fra blir bara en mild sommarvind mot det samhälle moderaterna försöker skapa med alla medel..
Nu skall jag inte lägga ett politiskt frihetsperspektiv på ordet i detta inlägg utan mer fokusera på 1984. Vad blir det när kunskapen och det histortiska materialet ersätts av "dagssanningar" som trumpetas ut till sovande journalister..jo självklart blir det diktatur på sikt.Jag är av den uppfattningen att bloggen inte är utrotningshotat. Vi har fått en mängd olika digitala medier där individen kan formulera sig. Bloggen har nog ändå en rätt ultimat form då den integreras och kompletteras med bild, film, tv, ljud osv... Vi får se, inför teknikutveckling är man en klok man om man håller framtiden öppen.Däremot är det svårt för en enskild bloggare att ständigt formulera sig. De som skriver i ett mycket avsmalnat område tappar till slut nyhetsvärde. Journalisten på en tidning har ett betydligt större nätverk för informationsinput. Det jag tycker har varit förvånansvärt är att det ändå är lätt att bygga upp ett eget informationsnätverk. Utan andras hjälp så hamnar nog bloggaren till slut i total tomhet som en papegojliknande mumie.När bloggen begravs blir den NULL. Spåren av människans ord lär försvinna fortare än det produceras nya.
Så med en positiv hållning kan ett ord föda nya. Den digitala eller virtuella verkligheten har nog vi inte fattat riktigt än. Ordet har energi och en kraft starkare än det mesta vi känner till.

Inte som människan som vid begravmning blir jord som sedan kan utvecklas som näring för t.ex. en maskros. Ja jag skall inte skriva politik nu..men visst är det vackra blommor. Virtuella är de också..tankeväckande...


Så finns det någon som har lite vetenskaplig kunskap. Hur många bloggar föds varje dag och hur många dör på planeten. Var sker ökningarna respektive stagnationen?

Min "hypotes" är att bloggandet inte minskar utan i en utvecklingsfas inför en explosition i krav på krav på yttrandefrihet och människors krav på ett fritt Internet helt utan kontroll för Reinfeldt & Björklund och andra statliga ledare med mer eller mindre diktatoriska planer.


Blogg on brothers and sisters we love us. It´s only blog & roll


Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Blogg moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet pressfrihet frihet sverigedemokraterna Technorati om: , , , Icerocket om: , , fra läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar