fredag 27 juli 2012

Förbjud OS

Så var det återigen dax för broileruppvisning. Den här gången i London. Olympiska spel är varumärket som hela spektaklet ryms under.

Under spelen får inte reklam förekomma på arenorna. Däremot kan IOK genom avtal låta sponsorer använda olympiska spelens officiella logotyp på sina produkter.
Dow Chemical en av huvudsponsorerna är ett klokt val till broileruppvisningen. Det ligger liksom i tiden. Visst minns vi agent orange (avlövningsmedlet) som spreds över Vietnam, visst minns vi bilderna av barn som brann efter anfall med napalm. Visst minns vi giftutsläppen i Bhopal.

Idrotten har ett mål och det är bästa resultat. Dow Chemical har enligt Wiki visionen "Att vara det mest lönsamma och mest respekterade forskande kemiföretaget i världen Så visst är det ett klokt val att ha Dow Chemical till sponsor. Samma mål underbart.

Som alla förstår är jag av den åsikten att idrotten har spårat ur totalt. Att vinna med alla medel (kemiska) kan inte vara ett samhällsintresse. Visst vill någon individ förstöra sin enda kropp bara för att få en medalj så är det väl en vuxen människas val.

Det blir dessutom extrema kostnader för de samhällen som arrangerar broileruppvisningen. Londons klottrare uttrycker sig ännu rakare än så. ”Fuck the Olympics” är budskapet som de senaste veckorna sprejats på stadens väggar. 20000 soldater tjänstgör i London....

Jag mår illa av spektaklet som förpestar radio, tv och tidningar den närmaste tiden. Vem tittar på Aleppo och den kommande masakern. När västvärlden använder sina soldater för att bevaka ett broilerspektael och kvinnor och barn slaktas några mil därifrån så är det svårt att få ihop ekvationen.

Men njut gärna av den påkostade invigningen, kvinnor och barn som skriker i Syrien lär inte tränga igenom. Min slutsats är enkel förbjud all doping och framförallt förbjud OS.

1 kommentar:

  1. Det är väl med OS som med den övriga samhällsutvecklingen. Mycket av det vi kallar tillväxt, som hyllas som så nyttig, beror på osund o överdriven användning av kemi o tillsatser. Det konventionella jordbruket och livsmedelsindustrin....

    SvaraRadera