fredag 22 januari 2016

Follow the money

Kommunals ordförande lämnar sitt uppdrag efter Aftonbladets granskning - och svensk fackföreningsrörelse står hårt pressad.
Men statsminister Stefan Löfven vänder sig emot den bild av kulturen inom arbetarrörelsen som han nu tycker målas upp.
– Vi har tiotusentals förtroendevalda människor som gör ett fantastiskt jobb, ofta ideellt. Det är den vanligaste delen i den fackliga kulturen, säger han.

Skall vi titta lite på den här texten. Först så lämnar inte Kommunals ordförande sitt uppdrag. Hon ställer inte upp för omval, det är en viss skillnad. Ekonomin är säkrad rörelsen tar hand om de sina.

Stefan Löven vänder sig mot bilden av kulturen inom arbetarrörelsen. Skall vi följa en tråd som handlar om bostäder. Det var ju ändå det som satte igång debatten. 

Kassören i Kommunal gjorde ett fantastiskt arbete och hade några uppdrag, 37 olika enligt Kommunalarbetaren. Ett av dessa uppdrag var för LO i styrelsen för AMF Fonder.  Vad var det för personer och krafter inom arbetarrörelsen som såg till att miljarder av våra pensionspengar skeppades över till det privata bolaget Rikshem. Vad var det som gjorde mängder av socialdemokratiska kommunalråd så positiva till utförsäljning av deras skötebarn allmänyttan. AMF och fjärde apfonden är centrala eftersom de tagit fram kapitalet. Idag kan vi läsa om att Kommunal satsat stora delar av sin aktieportfölj i Swebank.) Läs artikeln i svd här
Mitt fokus är ju bostäder, som var upprinnelsen till "Kommunalskandalen" men det går nog att beskriva andra områden också för den som har kunskap om dessa. Som du vet försöker jag få svar på vad det var för "gubbar" som såg till att socialdemokraterna helt plötsligt började privatisera allmännyttan. Just Fondbolagens bolag Rikshem med en ledning som kommer från Akelius med en av arbetarrörelsens tyngsta politiker som VD är viktigt. 

"3 miljarder till fler bostäder
Bostadsbristen är hög. Det hindrar folk från att få jobb. Vi föreslår därför att staten genom SBAB lånar ut kapital för nybyggnation.

- Vi har en bostadsbrist som är alldeles för hög, det hindrar folk att få jobb och unga människor att starta sina vuxna liv. Vi vill bygga bort bostadsbristen genom att göra SBAB till en motor för kapitalförsörjningen, sade Stefan Löfven på en pressträff "
Samtidigt har miljardbelopp flyttats från våra pensionsfonder av arbetarrörelsen till Rikshem. VD städar man undan och snabbt försöker man avsluta affären med Akelius  bara den handlar om 1,9 miljarder och ger inte en enda ny bostad. Att dränera kommunerna på sitt bostadsbestånd ger ingen bostad till vanliga socialdemokrater. Så vad håller arbetarrörelsen på med egentligen? Jag har nog skrivit kilometer om det här och 2012 använde jag ordet Fondgate 

Ja sista delen av Lövens uttalande handlar om att VI har 10.000-tals förtroendevalda som gör ett fantastiskt jobb, ofta ideellt. Vi?  Arbetarrörelsen menar han troligen. Ja så är det nog att det finns många som ägnar sitt liv åt en kamp för bostäder, bra arbetsmiljö, högre löner. Kanske är det så illa att alla dessa människor som slitit och kämpat är blåsta, lurade, svikna, bedragna... känslan är riktig ledarskapet i arbetarrörelsen har svikit alla. 

Nu gungar det ordentligt i den politiska makten. De privilegierade ser att medborgarna börjar avstå från att ge sin röst till socialdemokraterna. Så nu får vi snart höra att s borde samarbeta med m. Så då kan ju de privilegierade försöka övertyga sina medlemmar och ideellt arbetande förtroendevalda att ärkefienden borgerligheten egentligen är de som skänker dem bostad, bra arbetsmiljö, högre löner.. Vad är det för spöke man skall skrämmas med SD? Det är nog kört eftersom man redan i stort tagit till sig den fasansfulla människosynen i sitt eget argumenterande mot romer och flyktingar. 


Menniskovärdet vi fordra tillbaka....Kämpa för rättvisa, frihet och bröd.. Äh.. arbetets söner stockar sig i halsen...
Vi provar med internationalen...sjung nu för fan sjung, det här går ju åt helvete...

Jag kommer att skriva om Södermanland lite mer och så skall vi se om mönstren vi sett i media finns även i ett Län. Blir en hel del texter om Regionförbund, Regionbildningar och maktspel. En och annan liten text om sjukvård blir det också. Mönstren går igen, det kan jag redan nu berätta. Under tiden käre vän du som saknar bostad försök inte längre stå i en kommunal bostadskö. Kommunals är mycket snabbare... Den som undrar varför socialdemokraterna är emot en allmän kommunal bostadsförmedling behöver inte fundera längre, vi vet nu. Follow the money så hittar du ganska mycket intressant. Är det bara arbetarrörelsen som har kört i diket, nej då så är det inte, 

Det finns de som tycker jag är otrevlig och att vi skall vara snälla mot varandra. Jo den dagen vi är snälla mot romer, psykiskt sjuka, funktionsnedsatta, hemlösa, människor med beroende, människor i kris... då skall jag bli trevlig. När arbetarrörelsen börjar arbeta på riktigt med och för medborgarna då skall jag bli trevlig...det kommer att ta en stund eller vad tror du?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar