lördag 9 april 2016

Ibland klickar det.

Rubriken handlar inte om att något inte fungerar utan mer som vår Kung sa när han träffade blivande drottningen. Det sa bara klick och det har klickat sedan dess.

Du har säkert upplevt att det säger klick. Skall jag göra en utflykt i musikens värld så sa det bara klick när några konstiga toner och röster nådde mina öron. The Rolling Stones och det sa bara klick och det var Keith Richards som nådde fram i en kontext som är svår att beskriva.
Det var en kakafoni av influenser som bara flöt samman till något helt nytt underbart. Charlie höll takten och Mick försökte vara orkesterledaren och så Keith. Jag tror han beskrev sig själv bäst vid en spelning så här. Underbart att vara här jag trivs överallt. De här sången skulle jag kunna använda för att berätta mer privata klick. Men njut av spänningen mellan Mick & Keith i en skön låt.


Nu var det inte Rolling Stones som det här blogginlägget skulle handla om utan 
"Ibland klickar det". 

Jag själv ägnar mig ofta åt att försöka förstå och berätta sammanhang från olika samhällsföreteelser. Det har blivit mycket om politiker, framförallt socialdemokratiska politiker. Just korporativismen som socialdemokraterna med stor emfas trumpetar ut som något fint och som de försöker kalla den svenska modellen. Det är en evig källa till att beskriva det jag kallar korruption. 

Nu kommer poängen i det här inlägget. När jag tänker och skriver försöker jag se saker i ett annat perspektiv än det som serverats. 

Då när jag lyssnade på You Tube och Stones råkade jag klicka på "One Hit Wonder" och ToddinThe Shadow.  Helt galet och helt underbart.
För att du skall förstå så tar jag ett svenskt exempel. Här tar han Björn Skifs eller Blue Swede och snurrar runt med "Hokked on a feeling". Första Svenska låten 1:a på USA:listan. Lyckas Toddin få dig att reflektera lite på din tidigare bild lite genom att snurra runt lite?  För mig sa det bara klick.

1 kommentar: