måndag 21 juli 2008

IG till Birgitta Ohlsson när magistern sätter betyg

Journalistförbundets ledning i attack mot EU-kommissionens hemlighetsmakeri: Margot Wallström vill helt strypa möjligheten till insyn i enskilda ärenden. De handlingar som Bonniers har försett EU-kommissionen med i syfte att strypa presstödet till konkurrenttidningar lämnas helt enkelt inte ut från Bryssel.
Lite märkligt att journalister inte fattat att överstatliga EU är en stat som inskränker alla de friheter vi har som enskilda medborgare och organisationer i en fri stat.

Tron på staten utmärker annars mest konservativa moderaterna. Medborgare och det fria ordet är bara ett hot mot ordningen. Vilken ordning och vems ordning är en relevant fråga.

Miljöpartiet frågade gång på gång i Riksdagen om vad är hotet som gör att alla svenskar skall förlora sin integritet Inget svar...sedan så dyker tjänstemannen Åkesson upp och försvarar Reinfeldt & Bildt och skyller på Ryssen..
Jag saknar forfarande svar från Reinfeldt vem är du rädd för?

Det är tragiskt hur svensk media målar upp bilder av rädsla. Bevakningen av mordrättegångar har väl passerat all vettig journalistik. Vad är nyhetsvärdet i att gotta sig i andra människors elände. Det skulle vara betydligt bättre använda skattepengar om journalisterna ägnade sin tid åt att bevaka staten.

Folkpartiet eller rättare sagt några folkpartistiska kvinnor kanske räddar partiet från total katastrof. Björklunds kontrollnoja börjar bli skrattretande. Eller fastnar skrattet i halsen...det slår mig att det verkar vara överbefolkat av fd. poliser och militärer i det tidigare liberala partiet. Vi får hoppas kvinnorna står på sig. Kämpa på liberala kvinnor, gör en interndemokratisk förändring i ert parti!

Birgitta Ohlsson: Om FRA behöver information om säkerhetsläget i Afghanistan är en kraftigt utbyggd ambassad i Kabul bättre än signalspaning i svensk kabeltrafik. Kränkningen av medborgares integritet sker när staten får tillträde till teletrafiken. Det ska den inte ha annat än vid brottsmisstanke och domstolsbeslut, skriver folkpartisten Birgitta Ohlsson i en replik till FRA-chefen Ingvar Åkesson.

Nu tror jag inte kvinnorna klarar av major Björklund när han kommer åter från semestern. Då blir det vanlig kaserndisiplin i fp igen. FRA-lagen är ett jätteproblem inom partiet. Det är liksom uppror, men det låtsas inte partisekreterare Ullenhag om, inte Jan Björklund heller. Det vore kul om Jan Björklund sa något, det är ju ändå en liten regeringskris under uppsegling och folkpartiet spelar en nyckelroll. IG till Birgitta Ohlsson när magistern sätter betyg..eller vad tror du. Folkpartiet i Nacka är en lustig liten blogg som försöker framstå som liberal:) Men de stödjer ju folkpartikvinnorna i kampen mot kontroll och övervakning, så ok då.

Vart tog centerpartiets små uppkäftiga liberaler vägen...det blev tvärtyst..någon som hört av centerupproret på senaste tiden? Så här skriver de i alla fall på sin sida. Centerpartiet är ett grönt, liberalt parti. Men den senaste tiden har partiet agerat allt annat än liberalt, särskilt när det gäller frågan om FRA-lagen som klubbades igenom Sveriges riksdag den 18 juni 2008. Det är dags att säga stopp och belägg. Så när du känner dig helt nedslagen käre centerpartist så kan du alltid klicka dig hi t till de gröna eller om det känns för grönt så prova här hos piraterna
Oskar Swartz skriver: FRAs generaldirektör Ingvar Åkesson låter som regeringen när han skriver i sin söndersmulade debattartikel på SvD Brännpunkt igår lördag. FRA är en myndighet som är satt att utföra vissa politiskt bestämda uppgifter. Flera bloggare undrar över varför han nu tycks föra fram rent politiska argument för sin egen verksamhet:
Svaret har jag nog redan givit. Reinfeldt håller på och gör en kovändning för att undvika regeringskolaps. Då gör han som vanligt, sänder fram någon han sedan kan "avrätta" och därmed göra sig själv till hjälte. Offret får sedan en annan hög befattning...Men den här gången går det inte....
Sedan vill jag göra ett tillägg och det är nog så här det ser ut i Sverige. Tjänstemannamakten är större än den politiska. Hemliga "firmor" har mer makt än vad någon kan ana. Så kanske finns det hopp även om socialdemokratin. Det kanske är sant som många skrivit att det inte var Bodström utan tjänstemän som drev frågan om avlyssning. Nu fråntar det aldrig politiker från ansvar, men det kanske är dax att börja granska vilka tjänstemän regeringen har. Det känns som det blir fler och fler s.k. enmansutredningar som lämnas till enskilda tjänstemän istället för att politikerna tar ansvaret...men det får någon sifferbitare fundera vidare över..
Jag tittade just på Bvu Bloggvärldens väljarundersökning. Drygt 800 hade röstat och (c) och (fp) hade lyckats skrapa ihop 2% vardera.
Fortfarande är Nytt land etta på musiklistan. Så har du inte hört den så lyssna......


3 kommentarer:

  1. Ja definitivt IG.
    Som SO-lärare är det skrämmande nog att erfara att det finns riksdagskvinnor och män som inte ens kan vår författnings fyra grundlagar. Hade madam B tagit sig tid att försöka läsa Regeringsformen så hade hon t.ex. sett att hennes fantasier om att riva upp av Riksdagen tagen lag inte ens var möjlig.

    Regeringsformen 8 kapitlet:
    "17 § Lag får ej ändras eller upphävas annat än genom lag. I fråga om ändring eller upphävande av grundlag eller av riksdagsordningen äger 15 och 16 §§ motsvarande tillämpning."

    Men det som sätter spiken i hennes betygskista är att hon inte uppfyller ett av de viktigaste kraven i betygskriterierna för Godkänt i ämnet samhällskunskap:
    "....kunna ur ett samhällsperspektiv söka information från olika källor, bearbeta, granska och värdera uppgifterna samt i olika uttrycksformer redovisa resultat och slutsatser"

    Det hon visat sig inte kunna är att granska och värdera. För inte ens den mest obegåvade elev skulle i normalfallet missat skillnaden mellan en ambassads verksamhet och underrättelsetjäns/signalspaning m.m.

    SvaraRadera
  2. Bra läsning.

    Men... lite svårt att läsa. Jag får svart text på mörkgrå botten i Firefox 3.

    SvaraRadera
  3. Går lissabonfördraget igenom med eller utan ändringar övergår vi från pseudokrati till ren diktatur.När det gjordes en enkätundersökning om mediakontroll och riksdagsmännen fick yttra sig anonymt visade det sig att de flesta ville ha striktare regler för yttrande och tryckfrihet.
    Astrid
    http://www.skp.se/blogg/

    SvaraRadera