tisdag 22 juli 2008

Politik Kills

En av mina musikvänner på myspace - Manu Chao har skrivit en sång som heter Politik Kills.
Det finns en hel del av Manu Chau på youtube. Men annars så har Mano Chau en bra sida på myspace Det finns mycket att skriva om Manu Chau men lyssna och fundera lite när du läser om alla skurkar och hjältar i Herrarnas krig...

Nu är det stora rubriker om att Karadzic gripits...samtidigt ser vi hur en Israelisk soldat grips...
Visst är det en gullig saga och dröm att skurken alltid åker fast. Men har skurken åkt fast?

Vem är skurken till allt hat och mördande. Kan det vara du som lever i ett oljeberoende konsumtionssamhälle och bidrar till folkförtryck. Är det Bildt som kanske borde stå inför rätta för främjande av folkmord i Afrika? Är det Bush för sin hatkampanj mot muslimer..som borde stå inför rätta?

Var det Hitler & Stalin som dödade alla människor tidigare i historien? Nej det var människor som hade givit upp sin egen frihet och flöt som döda fiskar i Herrarnas propagandahav som utförde dödandet.


Svaren på vem som är skurk och vem som är hjälte är inte lätta, men en sak är klar att du och jag är också ansvariga. Varje gång vi låter diktaturens kreatur ta ett steg fram på bekostnad av vår frihet så skapar det en marknad för olje & vapenindustrin och därmed skapandet av folkmördare.

Politik Kills så inleddes detta blogginlägg - det stämmer om vi inte ser upp med vad det är för politiker vi låter oss ledas av. Det krävs kapital och vapen för att bedriva krig. Det är dina pengar och ditt arbete som omvandlas till bly. .... FRA-lagen, Lissabonfördraget jag kan räkna upp aktuella händelser här hemma i Sverige som borde skrämma alla frihetsälskande människor.

Jag avslutar med en sång från Björn - Till min kära
Klicka gärna på bilden så får du mer musik...


SvD 1 2 AB 1 2 DN 1 Dagen 1
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om:musik manu chau krigsförbrytare Bildt oljeberoende vapenindustri terrorist lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar