torsdag 21 augusti 2008

FRA är en samhällspestDet är inte så lätt att överge liberalismen, och två borgerliga partier tävlar nu om att ta sig ur FRA-buren. Blir det signalkräftor ikväll?Det är förstås det givna skämtet när regeringen idag återsamlas på Harpsund för budgetöverläggningar och den traditionella kräftskivan. Lite roligt skrivet av SvD .

Wikipedia skriver mer om signalkräftan:
Signalkräftan (Pacifastacus leniusculus) är den vanligaste typen av kräfta i Sverige. Den har en vit fläck på framklorna. Signalkräftor är ofta smittobärare av kräftpest och bär pesten i skalet, men de är själva mer tåliga mot pesten än europeiska kräftor. Därför infekteras ofta bestånd av flodkräfta om signalkräftor införs i samma vatten. Många vatten där man inte har planterat signalkräftor är därför fridlysta så att det inte är tillåtet att sätta ut signalkräftor i dessa vatten.
Signalkräftor dör av den kräftpest den bär med sig i skalet om den utsätts för någon form av stress. Under senare år har många signalkräftbestånd minskat och även om orsaken inte är klarlagd i detalj visar undersökningar att det kan orsakas av andra infektioner i kombination med kräftpest.Jo Bush, terrorjakt, oljekris, Nato, Eustaten, det finns många smittkällor för ett fritt demokratiskt land som Sverige. FRA-lagen ska inte rivas upp. Den ska kompletteras i höst.Det är budskapet från försvarsminister Sten Tolgfors, samtidigt som centern lanserar ett nytt förslag: att inga svenskar ska avlyssnas. Så här ser de ut efter infektionen.

Miljöpartiets språkrör Peter ­Eriksson tycker också att lagen ska rivas upp och menar att det är ”komiskt” med alla borgerliga idéer som har lanserats sedan riksdagsbeslutet i juni.
Inte vet jag vad det är för komiskt med alliansens diktaturfasoner i ett fritt land. Det räcker inte med att riva upp en lag. Firman FRA skall läggas ner.

Det är många kul figurer som läser wadströms blogg..hoppas Herrarna förstår svenska:(
blogspot.com
2008-08-21 16:11:10 - Datainspektionen
wadstrom.blogspot.com
2008-08-21 16:09:41 - Datainspektionen
wadstrom.blogspot.com
2008-08-21 13:46:37 - Försvarets Materielverk (FMV)
wadstrom.blogspot.com
2008-08-21 10:14:47 - Skatteverket
wadstrom.blogspot.com
2008-08-21 09:28:46 - Försvarsstaben
wadstrom.blogspot.com
2008-08-20 20:18:23 - Riksdagens Förvaltningskontor
wadstrom.blogspot.com
2008-08-20 19:57:21 - Regeringskansliet
wadstrom.blogspot.com
2008-08-20 19:08:42 - Regeringskansliet
wadstrom.blogspot.com
2008-08-20 16:50:19 - Försvarets Radioanstalt FRA

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: IMPERIALISM FöRSVARSPOLITIK, PERSONLIG INTEGRITET EU NATO USA Terrorist Bodström Bildt Reinfeldt lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , Icerocket om: , ,

2 kommentarer:

 1. Jo, att fullkomligt lägga ner FRA lagen det enda rätta.
  Undrar bara om regeringen har insett att med lagen så satte de sin sista potatis och gav upp alla chanser på ett fortsatt borgerligt styre... tyvärr!
  Hade stora förhoppningar att det skulle kunna bli något bättre, men vad har vi sett? Det ena klavertrampet efter det andra. Och som företagare är man enormt besviken... istället för förenklingar och en förbättrad ekonomi har det blivit tvärtom.

  Nej, efter FRA turerna och Sossarnas patetiska vändande av kappan efter vinden så verkar Sverigedemokraterna vara det enda partiet med en viss anständighet och ha en verklighetsförankrad politik idag.

  Fd. Moderatväljare

  SvaraRadera
 2. Trist med anonyma människor men ok. SD är inget alternativ. Ett populistiskt parti som är för FRA och saknar politiskt program.
  Visst kan någon rösta på sd som protest mot "politiker" men resultatet av den bruna inriktingen av politik förskräcker.
  Ny demokrati körde samma resa och det gick ju inget vidare det heller. SD har försökr lansera sig som ett ktistet parti. I kyrkovalen går det bra eftersom de flesta skiter i att rösta där. Men att lyckas manövrera ut kd klarar inte sd på sikt.
  Däremot kan jag tänka mig att det ur Piratpartiet föds ett nytt "liberalt parti" som puffar ut både både (c) och (fp) ur riksdagen. SD är nog körda som politiskt alternativ i Sverige. Men vi får väl se 2010.
  Det första sd-anhängare behöver göra är att krypa fram ur mörkret och t.ex. sluta skrvia anonymt. Vi har ju sett hur det ser ut i kommunerna där sd-stolarna gapar tomma... kanske symptomatiskt..lika tomma som politiken:)
  Så är det nu någon av de vanliga sd-bloggarna som vill kommentera. Sluta skriv anonymt. Sänd inte med massa skitlänkar för då blir det delete i fortsättninge. Men jag gillar det fria ordet även från sd.

  SvaraRadera