måndag 15 september 2008

Ekonomerna är idioter del 2 - ett år senare

Jag tror ändå att mitt gamla inlägg "Ekonomerna är idioter men det är du som blir blåst" står sig
Det börjar bli snart ett år gammalt men jag skrev... Har jag fel eller överdriver jag? Kanske lite övertoner i formuleringarna men fel har jag aldrig haft. Det är sagt i all ödmjukhet.

Nu ser vi tidningarna fulla SvD 1 2 DN 1 Expressen 1 Aftonbladet 1 av beskrivningar av den ekonomska krisen i finanssektorn.

En fråga skall du alltid ställa dig när du läser att miljarder dollar försvinner! Vart tog pengarna vägen? I en sund ekonomi så motsvaras en krona eller en dollar av nedlagt arbete av en människa....tänk på det en stund och tro inte allt ekonomer försöker få dig att tro. De är i många stycken vår tids präster.....

Sanningen är att det är kört för USA. De har krigat sig bankrutt. Militärindustrin har tjänat miljarder och åter miljarder dollar. Tacka Bush för hans paranoia om terrorister istället för att bygga sitt eget land. Tyvärr så har vi en Regering i Sverige som satsat allt på Bush och hans galenskaper. Bildt har ju så smart sålt sinna innehav i militärindustrin nu... bara en liten tanke om att vi kanske har en utrikesminister som kanske är mer insyltad i annat än Sveriges väl och ve.

Som en tanke följer.....Dagens avlyssning om FRA 1 2

Det finns bara en väg ut för Sverige och det är att göra sig oberoende av USA och EU och snabbt börja odla relationer med framtiden. Svenska företag behöver en marknad och svenska konsumenter behöver varor. Det är inte USA och EU som är motorn i framtidens ekonomi på den här Planeten. Global handel är något nytt för ekonomerna. Deras teorier håller inte längre. Men en sak är klar att vi kan inte ha en konservativ regering i Sverige som nu. Då gör även vi konkurs!

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: NATO Terrorist Bildt Reinfeldt Björklund lex orwell , , , , , moderaterna , vänsterterpartiet, , miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, sverigedemokraterna feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan fra yttrandefrihet tryckfrihet övervakning pressfrihet frihet FRA-lag FRAlagen Technorati om: , , fra , Icerocket om: , , fra

2 kommentarer:

 1. Jag är inte förvånad.Precis som jag trodde ska nu svenskar beskylla moderaterna för världens nedgång när de gäller ekonomin,precis som på 90-talet. Vad du tyvärr inte tar upp är fakta som; 1.Vilket parti satt innan moderaterna kom till makten? 2.Vilken ekonomisk politik genomförde de? 3.När började Bush dilla om terorister - inte vad de år 2006 när moderaterna kom till makten. När du lyckats klura ut detta så inse att de inte är moderatneras eller Bildts fel om Sverige går åt pipsvängen, utan vilken process som lett till att saker och ting blvit som det nu är. Sluta beskyll moderaterna, inse fakta och förstå att ekonomi är väldigt mycket mer än vad svensson uti skogarna tror!

  SvaraRadera
 2. anonym. Du skriver det själv. När moderaterna kom till makten!

  Centerpartiet och folkpartiet som innan valet var liberala partier. kristdemokraterna som värnade om kyrkan. Det var de som svenska folket röstade på.

  Det var inte inskränkning av individens frihet, det var inte nedrustning av det offentliga systemet (skattesänkning) osv.

  Läs på lite om carl bildt och hans USA-relationer innan du kommenterar nästa gång käre anonyme.

  Svenska folket har blivit riktigt blåsta. Du har väl själv sett hur Reinfeldt agerar när kameran inte är på.

  Jo att vi befinner oss just i den kritiska situation vi gör beror helt på moderaterna.

  Moderaterna har på oerhört kort tid lyckats skapa ett splittrat land med motsättningar, ökad kriminalitet och otrygghet.

  SvaraRadera