måndag 12 januari 2009

Gammelmedia och bloggosfären samarbetar men inte Blogge

Vi har ju länge diskuterat den här frågan om gammelmedia och bloggens förhållande till varandra. Jag har flera gånger skrivit om att det inte bara är bloggarna som skafar info via gammelmedia utan gammelmedia läser bloggarna och hittar info.

Jag skall passa på och ge Blogge en känga. Blogge har en bra blogg men ser gärna världen von oben. Dvs tar sig själv på lite för stort allvar Så här skrev Blogge i den senaste kommentaren här på - ettan- . "Jag har alltid undrat vad det är för sjukdom du lider av. Jag finns inte på någon vänstersida. Jag är marknadsliberal och libertarian."

Vilken djävla attityd! "jag har alltid undrat" Vad jag vet så känner vi inte varandra och mitt allra första blogginlägg skrev jag 070708 Sedan dess har det blivit flera bloggar och kanske något 1000-tal inlägg om det ena och det andra men alltid med grundtemat Yttrandefrihet ..frihet ..ja just fri.

Så när Blogge nu kallar sig liberal så är det väl som med c och fp och FRA.
"vad är det för sjukdom du lider av" skriver Blogge vidare. I och för sig skall han skita i det för han är inte min läkare:) Nu tror han att han skall ställa diagnos på alla som har en annan röst än hans egen. Det är inte liberalt och inte vad jag menar med liberal. Just att sätta sig och definiera andra som något slags objekt tillhör en helt annan politisk riktning än den liberala. Jag har lovat att skriva ett längre inlägg om liberal och det kommer, jag lovar. Så kanske vi kan ha en seriös diskussion om vad liberal är. Sedan heter nog sjukdommen som jag har gemensam med Blogge för Bloggfeber. Blogge har haft sjukdommen längre, så det kan han väl begripa utan att vara otrevlig.

Eftersom Blogge väljer att hacka så fort någon skriver något som inte behagar han så kan väl jag säga att jag är lite trött på "de kinesiska stuket" som är ett av hans signum.
Nu kan ni läsa hela min blogg på kinesiska. Översättningen blir lite komisk förstår jag men lika rolig som Blogges kinestecken.

Jag stavar som en kratta ibland och det blir rätt många syftningsfel. Men det får väl vara mitt signum då. Mest felstavade bloggen i Sverige. Men sådant formellt trams skall inte hindra någon från att yttra sig. 275.000 olika ip har hälsat på hos wadströms bloggar sedan starten. Jag tycker det är otroligt även om jag vet att massa bloggar har betydligt fler läsare. Tänk att kunna nå så många individer med sina ord hemifrån.

Ok, vad vill jag ha sagt med denna känga till Blogge. Jo att vi skall nog inte ägna så mycket energi åt att hacka på varandra utan försöka hitta en vettig "etik" där vi alla ingår i en gemensam bloggosfär. Jag ser gärna att former för samarbete gammelmedia och bloggosfären utvecklas mer. Jag har vardagliga bra relationer med journalister så jag tror inte det finns någon motsättning. Det viktigaste är att alla använder källhänvisning, men det har jag skrivit så mycket om tidigare att det känns tjatigt.

Så till framförallt Blogge. Kom ner på jorden bland oss andra och det här är -ettan - oavsett vad du anser. Wadström skriver vad wadström vill. Enkelt eller hur..
Blogge skriver idag om den sionistiska mördarregimen Som vanligt liberalt välskrivet.
Svensson som inte skäms för att stå för sina politisk värderingar skriver på Israel-Palestina -temat han med. Liberala DN har skrivit mycket på temat. Frågan är syns det liberala?

Jag har fått massa klapp på huvudet av gammelbloggare när jag förklarat att någon journalist "snott material" från min blogg osv. Kommentaren är ungefär- vem tror du du är pysen vemläser dig. Så för att få tyst på det tjafset så länkade jag upp media och här är dagens skörd.

Tack för ordet

wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 18:33:31 - Aftonbladet AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 18:32:20 - Aftonbladet AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 17:28:06 - SCB Statistiska Centralbyrån
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 16:46:15 - Sydsvenska Dagbladet AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 16:45:07 - Sydsvenska Dagbladet AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 16:30:36 - Bonnier Tidskrifter AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 15:21:52 - Expressen AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 15:20:49 - Expressen AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 14:35:52 - Dagens Nyheter AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 14:34:58 - Dagens Nyheter AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 14:32:55 - Dagens Nyheter AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 13:52:25 - TV4 AB
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 10:57:40 - Sveriges Television AB

Även myndigheter läser bloggar. Så utifrån mina senaste teman är myndighetsbesöken relevanta - eller hur?

wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 16:15:31 - FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 14:26:52 - Försvarshögskolan
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 14:26:13 - Försvarshögskolan
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 14:25:18 - Försvarshögskolan
wadstrom.blogspot.com
2009-01-12 13:44:30 - Migrationsverket

Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: Gammelmedia Blogg

13 kommentarer:

 1. Kul att du är uppskattad även om dom bara läser din blogg ibland utan att det leder till en artikel så har du påverkat dom iaf.

  Har också fått ett förhållande med media dock inte lika positiv som din. Iom att alla blogg inlägg för dom tre största tidningarna (vad jag vet) SVD, DN och aftonbladet kontrolleras av ett och samma företag så har det inneburit för mig att det företaget nu klipper mina länkningar från tidningarna. Troligen är det en och samma person som fått för sig att mina inlägg är samhälls farliga då rev10.korbergschottenius.se är adressen som dyker upp när det sker på en tidning sen går det nån dag och samma adress dyker upp på den andra tidningen och tar bort redan godkända länkningar som kan vara en dag eller två gamla.Nu senast blev ingen länkning godkänd av svd. Med aftonbladet är det lite annorlunda. Där hålls dom bara tillbaks tills ett par bloggar kan läggas före så mitt inlägg inte syns på framsidan. Nu kan jag givetvis inte tvinga någon tidning att länka för att jag länkar dom. Men dom kanske kunde vara tydligare med sin policy eller meddela om man är för samhälls omstörtande. För det är lite retfullt att extremist bloggar får vara kvar med 10 tal olika länkningar med ett blaj inlägg när mina tas bort. Man vill inte gärna tro att vissa bloggar hålls undan media och andra av det enda företag som nu styr blogg flödet.

  Mvh
  Sen ska du vara glad över att din blogg läses och andras avundsjuka får du se som nåt positivt.

  SvaraRadera
 2. Det låter lite trist men jag tror inte orsaken är det du skriver.
  Jag var inne och tittade på din blogg. Om du inte misstycker så är det för mycket länkar i förhållande till den text du förmedlar.
  Prova och kommentera en artikel i t.ex Svd med lite relevant text och bara en länk så tror jag det ordnar sig. SVD och DN når du med ping via twingly och aftonbladet via bloggportalen.
  Prova sedan tidning efter tidning med relevant text och få länkar. Hör gärna av dig om du fortfarande "ser" någon "censur" så får vi väl hjälpas åt att skriva.

  SvaraRadera
 3. @m00ns Hellre upplyst än nedsläckt
  Det blev ett lite snabbt svar tidigare. Jag har skrivit till info@korbergschottenius.se, ville@schottenius.se , pelle@korberg.com och bett dem titta på vår dialog så får vi se om jag får något svar. kanske kan de svarar här på bloggen.
  Det finns fler bloggar som tar upp frågan. t.e.x http://bloggtidningen.se/2008/02/23/nar-bloggarna-kampanjar/
  http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2007/11/sydsvenskan-sprrar-muslimska-friskolan.html
  Oavsett det bloggarna skriver om så är det intressent att läsa om rev10.korbergschottenius.se och redaktionerna.
  Men som sagt jag väntar på svar så får vi se. Jag tror fortfarande att dina inlägg handlade om för många länkar. Men just nu är jag lite osäker.

  SvaraRadera
 4. Hej igen det här börjar bli intressant. Jag kollade mina egna loggar och hittade 2009-01-10 00:35:13 83.241.187.10 rev10.korbergschottenius.se http://admin.twingly.se/UserPages/Abuse.aspx Det här var den dagns inlägg http://wadstrom.blogspot.com/2009/01/hasbara-och-censur-nu-hittar-det-fria.html
  Men troligen hänger det samman med det här inlägget http://wadstrom.blogspot.com/2009/01/fr-man-skriva-vad-man-vill.html som var en vidareskrivning på det här inlägget som blev stoppat och borttaget både här och där.http://wadstrom.blogspot.com/2009/01/offentlig-jo-anmlan-via-blogg.html. Det inlägget hade en massa länkar. Men som jag fortfarande anser vara mycket relevanta för inlägget.
  Jag ser en annan gemensamtråd och det handlar om kritik av Israel. men det tror / hoppas jag inte är skälet. Vi får hoppas jag får ett svar på mitt mail.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Wadström
  Jag har full förståelse om länkningar tas bort pga antal eller irrelevans. Men så är inte fallet här Dom dödas även om man har en länk eller tre från olika tidningar. Alltå ena dan tas DN länken bort nästa dag SVD. Sen tittar man vad för andra blogg inlägg som är kvar så kan dom ha tio tals länkningar. Så hävda att antal länkningar eller irrelevans skulle vara andledningen låter som en osanning. Jag har själv mailat svd och dn men fick bara standard svar och att dom skulle ha en policy. Bad om att få ta del av den för att kunna undvika framtida misstag efter det kom inga länkningar in. på svd.

  SvaraRadera
 6. Skriv ett kort inlägg till med DN länk och ett annat med SvD länk. Pinga twingly så kollar vi.
  Men skriv något som ingen kan anse störande och koppla bara ett par sökord. Prova och skriv om någo vardagligt som inte är laddat.

  Jag tycker ändå att det ble klarlagt vad rev10.korbergschottenius.se gör. Jag publiseade ju mailen i dagens inlägg. http://wadstrom.blogspot.com/2009/01/friheten-i-sverige.html
  Så vi kollar hur det går med dina länkningar för då är fokus på tidningens redaktörer eller hur...

  SvaraRadera
 7. Man blir fundersam över vilka fler som drabbas och på vilka grunder. Finns det fler som märkt det så har nog fler blivit utsatta som inte märkt det.

  Nu krävs det väl att den antagonisten är vaken som pysslar med det här för att det ska bli resultat direkt. Sist jag fick besök var mitt i natten långt efter inlägget lagts och då hade inga länkningar ens börjat fungera. Sen kan man som sagt inte tvinga tidn att länka trots att det verkar godtyckligt.

  SvaraRadera
 8. Hej igen.
  Jo jag ser att flera har gått till interaktivsakerhet.se för att läsa.
  men de gör nog sitt jobb bara. frågan är vad tidningsredaktörerna gör. Så skriv dina inlägg nu så följer vi dem.

  SvaraRadera
 9. Ok. Båda dina länkar finns i DN och SvD. Nu får i se om de stannar kvar eller ej. En bra test eller hur. Vi hörs igen.

  SvaraRadera
 10. Jo får se hur det går.
  Tack för hjälpen så länge.

  SvaraRadera
 11. Hej Björn,

  detta är första gången jag besöker din blogg. Jag vet inte hur gammal du är, men du måste faktiskt göra något åt din förskräckliga stavning. Låt någon korrekturläsa texter du skriver så du lär dig hur man skriver. Det är otroligt jobbigt att ta sig igenom en text som är fylld med så mycket fel. Bara ett litet tips från coachen.

  Ha det gott

  /Kalle

  SvaraRadera
 12. @coachen.
  Tack för att du ändå tog dig tid och ork att snubbla dig genom mina felstavningar. Du har hamnat på bloggosfärens mest felstavade blogg.
  Intressant, aktuell men ryyyyslig stavning.
  Jag vet, men i valet mellan att inte yttra mig eller yttra mig med usel stavning så behös det tålmodiga läsare som du.
  Tack igen.

  SvaraRadera