onsdag 11 februari 2009

Dax att be för alliansen och Sverige

Men läs Aftonbladet istället så hittar du alla bloggares kommentarer om datalagring och m-avhopp!

Det var synd att det inte var Reinfeldt eller Bildt som valde att lämna politiken. Men att Kristina Axén Olin var på väg ut ur m var väl ingen nyhet egentligen. Jag har skrivit en hel del om henne i samband med alkohol, skattesmitning osv bland moderater. Men nu har hon nog fattat ett klokt beslut. Kanske något år för sent men ändå så tyder det på en mognad som jag lyfter på hatten för. Tänk om övriga moderater kunde vara lika kloka. Det är mest gubbar hos moderaterna och så lär det nog förbli. Gubbar sitter kvar även om de blir tagna på bar gärning med fingrarna i syltburken. Tv-licenser och arbetsgivaravgifter och sådant som gäller för alla andra gäller inte för det moderata manliga politikerfrälset. Däremot kvinnor råkar alltid illa ut även om det bara gäller en chokladbit:) Det är inte bara olika löner mellan män och kvinnor det verkar som att män och kvinnor lever under olika lagstiftning...

Nu till något viktigare ”Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna” FRA-debatten visade klart var alliansen står i frågor gällande integritet och yttrandefrihet. Datalagring är väl en naturlig följd av övervakningen av dina mail och telefonsamtal. Som man bäddar får man ligga käre svensk. Skyll inte på mig. Jag sa Nej till kärnkraft som de flesta Svenskar och centerpartisterna och kristdemokrater. Jag sa inte ja till några moderater i Riksdagsvalet, men däremot trodde jag nog att de liberala partier som fanns innan valet skulle se till att politiken inte helt spårade ur.

Borg & Reinfeldt har nu tappat kontrollen över svensk ekonomi. Visst är det tillfälligt roligt för låntagare men framförallt bankerna att tjäna lite mer pengar. Men det är som att kissa på sig. Först varmt sedan kallt och illaluktande. Vi har långt till 2010. Så nu får vi nog börja be för Sverige som KD vill. kanske är det dax för Reinfeldt att börja be för alliansen.... Något annat än Guds kraft och kärnkraft verkar inte moderaterna ha att komma med 2009-2010.
Jag skrev ett inlägg för något år sedan om den kris vi nu har. Jag förutspår där höjda räntor pga att efterfrågan ökar i typ Kina och att västerlandets ekonomiska storhet är över. De flesta skrattade då men inte nu. Så när jag säger till er alla att bli inte lyckliga över räntesänkningen. Den är i Sverige ett tecken på krispolitik. Gör du stora investeringar nu och inte säkrar dina räntor så har du gjort ditt dummaste ekonomiska beslut någonsin. Räntorna kommer att rusa upp även om jag givetvis inte kan säga om det är på 6, 12 eller 24 månader.
Det här är bara enkel global matematik.


Mer intressant av wadström Fler bloggar om Ränta Ekonomi Fra kärnkraft moderaterna sverigedemokraterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan frihet Technorati om: , , , , Icerocket om: , ,

2 kommentarer:

 1. Kan även vara viktigt att tänka på:
  1) Vad är den önskade effekten av att sänka reproräntan? Det är väl att öka belåning och därmed konsumtion / investering?

  2) Vad var det som fick oss i den här krisen från början? Det hade inte alls med för hög belåningsgrad att göra väl?

  SvaraRadera
 2. Hej Björn!

  Beklagar din syn på Moderaterna.
  Du nämnde något om fingrar i syltburken av några Moderater.Vad är det emot alla fingrar i syltBURKARNA som den förra regeringen hade.Har du glömt det?
  Så är det något man bör be om.är det att denna regering får sitta kvar även över nästa val.så det går att bo i kvar Sverige,nu när äntligen börja bli någon ordning i Sverige.

  MVH Ragnar Karlsson

  SvaraRadera