fredag 11 september 2009

Folkhemmet raserat på 4år.

Det är med viss tillfredsställelse jag läser den rapport som tagits fram på socialtjänsten i Nyköping. Det är siffror svart på vitt att det nu finns människor helt i utanförskap som skapats av alliansregeringen.
Debattörerna är dock lite naiva i Aftonbladet när de ber regeringen göra något.
Hela alliansens strategi är att rasera det offentliga systemet. Endast de som arbetar räknas in i samhället. Till utanförskapet räknas sedan 2006 allt fler grupper. Ungdomar hör redan dit och nu kommer även de äldre som givetvis inte arbetar att hamna där.

Undersökningen visar på hur människor slängs ut från det ena systemet efter det andra för att till slut hamna i socialbidrag. Det heter ju inte ens socialbidrag längre utan försörjningsstöd. Allt i Reinfeldt heliga arbetslinje.

Undersökningen visar omräknat på Sverige att det nu är ytterligare 60.000 som inte syns som står helt i utanförskap. Vilka de är är ganska lätt att förstå. Det är de människor som skall bekosta Reinfeldts skattesänkning till de som har anställning. Ju högre lön man har ju mer får man.

Socialbidraget som jag helst kallar det får man inte om man har tillgångar. Så raset blir omfattande för människor som åker ur de övriga trygghetssystemen.

Bra jobba socialtjänsten i Nyköping. Vi får hoppas fler kommuner tar efter så att verkligheten beskrivs i siffror och inte politikerfloskler.

Lösningen på frågan finns. 2010 röstar du på något av partierna i den rödgröna alliansen.

Aftonbladet Södermanlands Nyheter
Vill du läsa mer om politik och liknade i Nyköping. Klicka här
Mer intressant av wadström. Andra bloggar om: socialnämnd, Nyköping, moderaterna , centerpartiet, folkpartiet, feministiskt initiativ, piratpartiet junilistan sverigedemokraterna Technorati om: , , Icerocket om: , ,
Svd följer upp just sjukpenningen, läs om undersökningen Aftonbladet presenterade

3 kommentarer:

 1. Nej tack! Ingen mer rödgrön sörja igen... Den provades och misslyckades för 4 år sedan. Det var därför alliansen fick sin största vinst någonsin. När de ville chokhöja alla skatter för att politikerna hade slarvat bort dem på galna projekt. När Göran Persson stod och myste medan Sverige höll på att kollapsa ekonomiskt. Samtidigt som han själv byggde herrgårdar som omklassades till bondgård för att själv smita undan alla skattehöjningar. Så, nej tack, inte igen.

  SvaraRadera
 2. @Bettan
  Jag håller med dig om att socialdemokraterna under Göran Perssons ledning blev ett rätt lomhört parti.
  Den regering som kommer att bildas består av en till stora delar ny socialdemokrati. Det har skett mycket byten ute i kommuner och Landsting mot en bättre interndemokrati inom socialdemokratin.
  Jag tror att socialdemokratin 2010 är ett samarbetsparti.
  Den här gången blir det också en regering där de gröna sitter med. Tidigare har de gröna fått arbeta lite utanför.
  Grön politik behövs i Sverige och världen. Det är den största utmaning vi har.
  Det gröna som en gång i tiden centern stod för har tvärdött under Olofssons ledning i "högeralliansen".
  Jag har svårt att peka på något vettigt som alliansen tillfört Sverige på 4 år.
  Visserligen arbetar de för sänkta skatter. Men när priser är utförsäljning av hela vårt gemensamma Sverige så håller det inte. Man kan tycka vad man vill om offentligt ägande men min mening är att vi behöver en stark offentlig sektor för att både stötta individer och marknaden.
  Men tack för att du läste och kommenterade.

  SvaraRadera
 3. "Hela alliansens strategi är att rasera det offentliga systemet." Helt klart. Samtliga ministrar i dagens läge är onda rakt igenom.

  SvaraRadera